CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Ponta si politica extrema

0 comentarii / 1503 vizualizări / 9 noiembrie 2011

Presedintele PSD Victor Ponta a lansat o provocare fara precedent. Punerea lui Mircea Geoana pe faras este o incercare extrema pentru intregul partid. Afirmam, in analiza precedenta, ca PSD risca sa piarda cea de-a doua functie in stat. Care nu este doar simbolica. Presedintia Senatului permite acestui partid ca, in numele opozitiei, sa faca o serie de manevre eficiente in plan legislativ. Blocand legi ale puterii apreciate drept abuzive ori cu efecte rele sau, dimpotriva, promovand proiecte ale opozitiei. In plus, conteaza enorm si rolul reprezentativ al functiei. In fine, in eventualitatea suspendarii sefului statului, cel care, in conformitate cu Legea fundamentala a tarii, il suplineste este presedintele Senatului. In momentul in care scriu, PSD e divizat. Care poate fi deznodamantul? Intr-o varianta sau alta. Daca Geoana ramane sau daca Geoana pleaca.
Dupa ce, initial, greii partidului i-au acordat lui Victor Ponta castig de cauza, adoptand practic decizia prin care Mircea Geoana urmeaza sa fie maturat de la sefia Senatului, iata ca, in aceeasi zi, respectiv tot ieri, presedintele PSD pare a fi fost lasat in ofsaid. Iar astazi, pana cand postez aceasta analiza, peste cel mai important partid al opozitiei s-a lasat o tacere grea. Rau prevestitoare. Ce se intampla? Este abandonat Geoana? Sau este abandonat Victor Ponta?
“Rau cu rau dar mai rau fara rau”, a afirmat Adrian Nastase. Intr-un tarziu. Dupa ce, in prealabil, il sustinuse in toate declaratiile publice pe Victor Ponta in demersul sau de a-l elimina pe Mircea Geoana de la sefia Senatului. Sa nu fi stiut experimentatul Adrian Nastase ca Geoana nu putea sa faca o rocada cu Corlatean intre sefia Senatului si sefia Comisiei de politica externa?(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998