CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Ponta, somat in Parlament sa explice de ce a propus-o pe Bica la sefia DIICOT

0 comentarii / 1737 vizualizări / 25 noiembrie 2014

Senatorul Valer Marian ăi cere premierului Ponta, într-o interpelare, să explice de ce a propus-o pe Alina Bica la șefia DIICOT, anul trecut, și dacă aceasta a fost verificată în prealabil de către serviciile secrete.

”În cursul lunii aprilie 2013, în calitate de ministru interimar al Justiției, ați propus președintelui României să o numească pe doamna procuror Alina Bica în funcția de procuror șef al DIICOT, după ce, în perioada 2009-2013, aceasta s-a remarcat, în calitate de secretar de stat la Ministerul Justiției,drept o susținătoare ferventă a guvernării PDL și a președintelui Traian Băsescu.
Zilele trecute, procurorul șef al DIICOT, Alina Bica, a fost arestată pentru fapte de corupție săvârșite în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, în care a fost reprezentantul Ministerului Justiției.
Având în vedere aceste aspecte, solicit să-mi comunicați care au fost criteriile de competență, de probitate și de performanță pe care le-ați avut în vedere când ați înaintat propunerea de numire a doamnei Alina Bica în funcția de procuror șef al DIICOT, precum și dacă în prealabil ați solicitat și ați primit de la serviciile secrete informații privind integritatea acesteia. Totodată, solicit să-mi comunicați dacă propunerea doamnei Alina Bica v-a fost impusă de președintele Traian Băsescu, întrucât era o apropiată a acestuia și a fostului ministru Elena Udrea, ori dacă ați făcut această propunere la recomandarea consilierului dvs. pentru siguranță națională din perioada respectivă, generalul Ilie Botoș, a cărui subalternă deosebit de apropiată și fidelă a fost în perioada în care acesta a deținut funcția de procuror general al României, și a nașului dvs., vicepremierul Gabriel Oprea, care-i era îndrumător la doctorat la disciplina Securitate Națională” afirmă senatorul.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998