CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta vrea prezidentiale si referendum concomitent

0 comentarii / 1650 vizualizări / 1 iulie 2013

Premierul Victor Ponta a apreciat că suprapunerea referendumului pentru modificarea Constituţiei cu primul tur al alegerilor prezidenţiale ar fi cel mai raţional lucru, dar a adăugat că nu poate lua singur o decizie în acest sens.

„Dacă mă întrebaţi astă seară (n.r. duminică) şi aici, mi se pare cel mai raţional acest lucru, dar e o decizie pe care nu pot să o iau eu, o să o discutăm şi o să decidem”, a declarat duminică primul-ministru, la TVR, întrebat dacă ia în calcul suprapunerea alegerilor prezidenţiale cu referendumul.
În ceea ce priveşte decizia Curţii Constituţionale, potrivit căreia legea prin care a fost scăzut pragul de prezenţă la referendum se aplică la un an de la data intrării în vigoare, premierul a spus, conform Agerpres, că în această perioadă va pune accentul pe dezvoltarea economică a României. „Nu sunt grăbit în politică. Un an de zile trece repede în politică. Avem foarte multă treabă un an de zile, de acum încolo, în special cu partea economică. 99% din energia mea şi din puterea mea personală şi politică o voi folosi în următorul an pentru dezvoltarea economică a României. (…) După ce trece acest an de carantină, putem să organizăm foarte bine referendumul, că se va organiza odată cu primul tur al prezidenţialelor – nu-i nimic rău. Cred că şi preşedintele Băsescu a făcut un referendum odată cu primul tur. (…) Mă întreb şi cum va boicota PDL referendumul, odată cu primul tur al prezidenţialelor. Poate că nu vor avea candidat la prezidenţiale”, a precizat el.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998