CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Populara doamna Kovesi

6 comentarii / 5907 vizualizări / 30 septembrie 2015

E clar: doamnei de fier a Justiției, cum o numesc unii, îi place să apară în presă cu interviuri cel puțin la fel de mult cît îi place Primei Doamne să fie răvășitoare în poze. Dovadă că a ajuns să se producă și în publicații de nișă, ce-i drept, atent alese, precum revista Psychologies. Cam multă agitație mediatică, totuși, în jurul unui personaj care, prin natura funcției, ar trebui să fie mult mai discret.

Laura Codruța Kovesi face ce face și ocupă, periodic, agenda presei cu interviuri atent ”lucrate”, în care își construiește și își întreține atent profilul. O strategie diabolică: deși se prezintă ca fiind o persoană mai degrabă retrasă, timidă, discretă, preocupată doar de muncă, familie și sport, șefa DNA este, în realitate, unul dintre cele mai mediatizate figuri publice, surclasînd de la distanță o droaie de politicieni de top.

Numai în ultimul an, din septembrie 2014 pînă azi, Kovesi a acordat presei cel puțin 17 interviuri ample, aproape o medie de un interviu la fiecare trei săptămîni, neluînd, desigur, în calcul, nenumăratele declarații date presei pe treptele DNA ori în alte ocazii în care s-a aflat aproape de jurnaliști.

Șefa DNA are grijă să acopere toate categoriile presei, de la ziare și reviste pînă la radio, TV și internet. Între organele care au intervievat-o în intervalul analizat de noi se numără România liberă, Radio România Actualități, Digi 24 de două ori, revista Elle, Adevărul, PRO TV, Reuters, Realitatea TV, ziare.com, L’Express, New York Times, Agerpres, Prima TV, B1TV, siteul turturica.ro, publicația maghiară Napi Gazdasag ori revista Psychologies.

Dacă mai spunem că fiecare dintre aceste interviuri este „rostogolit” de restul presei timp de 4-5 zile după apariție, ne putem face o idee cît de mult e prezentă Kovesi în mass-media.

Așa cum am mai avut ocazia să remarcăm, Kovesi nu iese în presă pentru a vorbi strict despre activitatea la DNA.
Nici pe departe.
Din contră, șefa DNA are prestații neuzuale, vorbind ca un autentic politician, dînd indicații guvernamentale, criticînd clasa politică, solicitînd reforme în domenii dintre cele mai diverse și neuitînd, din cînd în cînd, să-și lustruiască propria imagine vorbind despre sacrificarea vieții personale în favoarea luptei anticorupție, despre micile plăceri ale vieții șamd.

Ieșirile în presă sunt atent planificate, numai în locuri ”prietenoase”, pentru a nu risca nimic. Trecem peste amănunte picante, cum ar fi interviurile date unor publicații precum Elle și Psychologies, al căror nume e legat de trustul Lagardere, acționar al EADS, companie al cărui dosar Kovesi ne promite de vreun an că e aproape gata.
Să ne imaginăm cum ar fi dacă exemplul lui Kovesi ar fi urmat și de alte figuri publice, și, la fiecare două-trei săptămîni am avea interviuri cu șefii și adjuncții tuturor serviciilor de informații (Kovesi e doar șefa unui departament din cadrul Parchetului General), cu Avocatul Poporului, cu șefii Curții Constituționale și ai ÎCCJ, cu șeful Marelui Stat Major al Armatei, al pompierilor, al Poliției, cu cei ai ANI, Protecției Consumatorilor, ai Curții de Conturi, ai Fiscului șamd, cu toții dîndu-și cu părerea despre ce trebuie făcut în România pentru a o scoate la liman.
Este activitatea Laurei Kovesi mai brează decît a altora, e ea mai îndreptățită decît alții să dea sfaturi și indicații prețioase care îi exced competențele?
Ori, pur și simplu, Kovesi vede ceva mai departe în viitor și se pregătește intens pentru momentul cînd fie nu se va mai vrea, fie nu se va mai putea ca ea să dețină un rol de vîrf în parchete? Lucru care s-ar putea petrece, în fond, peste doar 4-5 luni. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. bti e simpatizant psd-ist si crede ca in 4-5 luni kovesi pleaca de la dna si psd va incepe sa fure pe rupte din nou? nu l-a auzit pe biden ce a declarat ultima data? despre anticoruptie. banditii din psd vor infunda in intregime puscariile. apoi dupa ce vine pnl la guvernare fiscul va recupera si prejudiciile pe care anaf se face ca uita sa le recupereze…

  2. Pe Luluta nu o duce capul intr-atat incat sa fie propriul sau consilier de imagine, iar tinta acestei implicarii mediatice este clara: presedintia Romaniei. Dupa experimentul nereusit cu Udrea, careia i-a fost harazit, inca dinainte de 2004, scaunul de la Cotroceni, dupa terminarea celor doua mandate ale lui Basescu, Oculta avea nevoie sa impuna o noua figura feminina, mai ales ca experimentul Iohannis a reusit cu brio.

  3. […] sursa: inpolitics.ro […]

  4. […] sursa: inpolitics.ro […]

  5. SI CE DACA, 17 INTERVIURI E DESTUL DE NORMAL FATA DE SCARBOSII TAI DE POLITICIENI CARE APARE ZI DE ZI DE DIMINEATA PANA SEARA FAC TURUL LE TV.
    ce sa ti povestesc, n aveai subiect de articol.

  6. Corect, sa impuna o noua figura feminina.Despre Kovesi se poate spune ca e o figura feminina? Poate gardiana , capo de lagar ,puratoare ilegala de sex, orice altceva dar,scuzati, nu figura feminina.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998