CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Popularii europeni risca un huo!

0 comentarii / 1792 vizualizări / 14 octombrie 2012

Nu este deloc exclus ca, peste cateva zile, la Bucuresti sa aiba loc o confruntare a popularilor europeni cu populatia Romaniei. Ei se intrunesc in Capitala, intr-un congres. De fapt, Romania a fost aleasa pur si simplu pentru a ridica la fileu mingea PDL. De ce? Pentru ca, potrivit tuturor cercetarilor de piata, PDL este perfect plasat pentru a pierde intr-un mod semnificativ alegerile legislative. Asta inseamna, mai tarziu, pierderea locurilor pentru Parlamentul European. Se pot subtia deci dramatic randurile popularilor in UE. Se poate pierde acolo majoritatea. Dar si populatia Romaniei are toate motivele sa riposteze. Nu este deloc exclus sa asistam la evenimente remarcabile.
Congresul popularilor europeni inseamna, cel putin in proiect, o lovitura de imagine a PDL. Opinia publica interna si externa ar putea deduce, din simplul fapt ca Bucurestiul a fost ales drept gazda, ca, spre deosebire de USL, care a fost, in ultima vreme, blamat de reprezentantii popularilor, PDL este perceput ca un partid cu adevarat european, preocupat de respectarea normelor democratice si de lupta impotriva coruptiei, in conditiile mentinerii independentei Justitiei. La randul sau, Presedintele Traian Basescu, ca exponent si sustinator PDL, isi poate da fata sifonata la calcat. Si nu m-as mira ca unele medii din strainatate sa perceapa lucrurile in acest fel. Ceea ce ar insemna o noua umilinta pentru romani.
De ce prezenta cu tam-tam a popularilor europeni la Bucuresti este de natura sa-i umileasca pe romani? Pentru ca rana de la referendum nu s-a inchis. Dimpotriva. 7,4 milioane de romani au solicitat, in mod expres, demiterea lui Traian Basescu. Niciodata nu au votat atat de multi cetateni in favoarea sau impotriva unui demnitar roman. Si, cu toate astea, vointa lor a fost mai mult decat ignorata. A fost calcata in picioare. Iar Traian Basescu, desi demis politic si moral, s-a intors cu coada intre picioare la Cotroceni, printr-un intreg lant de artificii la care popularii europeni au fost coautori. Uzurpatorul sta la Cotroceni cel mult in postura de guvernator UE. Cetatenii Romaniei au toate motivele sa-si manifeste revolta si dispretul fata de popularii europeni care au montat aceasta mizerie. Cu atat mai mult cu cat acestia ii sfideaza, venind la Bucuresti. Si mizand, culmea, pe apatia unei populatii care, in urma cu cateva luni, s-a manifestat exemplar.
Iar momentul nu este ales chiar la intamplare. Culmea este ca, in aceeasi perioada, USL programase, cu mai mult timp in urma, un miting electoral de mare amploare. La care sunt asteptati sa vina zeci de mii de cetateni. Deci exista trei linii de forta care se vor intalni la Bucuresti. Popularii cu sustinatorii lor, USL cu sustinatorii sai si, atentie, o masa uriasa de cetateni ai Romaniei profund nemultumiti de faptul ca Traian Basescu se afla in continuare la Cotroceni cu sprijinul unor populari europeni.
Atentie! Acesti cetateni nemultumiti nu sunt toti sustinatori USL. Printre ei se afla circa 2,5 milioane de persoane care nu au votat la locale cu USL dar, in schimb, vor ca Traian Basescu sa dispara din viata politica si, daca se poate, si din viata publica. De reactia acestora ar trebui sa se teama popularii care vin la Bucuresti. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998