CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Populism devastator la PMP: uniforme obligatorii si gratuite pentru toti elevii, din toamna

5 comentarii / 2572 vizualizări / 27 mai 2020

Senatorul PMP Lucian Iliescu a elaborat un proiect de modificare a legii nr. 35/2007 privind creșterea siguranței în unitățile de învățămînt, care introduce obligativitatea uniformei în școli(în prezent doar la clasele primare există această obligativitate), dar, mai ales, gratuitatea acestora.

Potrivit propunerii PMP, modelul uniformelor școlare va fi stabilit de către Consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentativ al părinților și cu consultarea reprezentanților elevilor.

Bomba din proiectul PMP e faptul că statul va suporta anual costul uniformelor școlare în limita a 350 de lei, fondurile necesare urmînd a se asigura din bugetul Ministerul Educatiei și Cercetarii. La cca 2,8 milioane de elevi, cîți are România, cifra reprezintă cam 2,5% din bugetul Educației, o felie mai mult decît consistentă. Trebuie spus că niciodată, în România, nici măcar pe vremea comunismului, statul român nu a oferit gratuit uniforme școlare.
O altă prevedere a legii lui Iliescu este că modelul uniformelor școlare ar urma să fie comunicat inspectoratului județean de poliție și inspectoratului județean de jandarmi.
Legea, dacă ar fi aprobată, ar urma să se aplice chiar din anul școlar 2020-2021, adică din toamnă. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. se pare ca efectele pandemiei asupra psihicului uman chiar exista si nu au fost doar niste simple alegatii ale unor medici sau psihologi…
  in cazul de fata avem dovada certa a acestui efect care a tulburat profund mutenia totala a unui senator roman – deci un „prestator de servicii” in folosul poporului roman care-i plateste leafa (si) acestui domn – care in perioada mandatului sau , respectiv 2016 – 2020 a ‘glasuit’ in Senatul Romaniei ) O SINGURA (!!!) DATA in data de 05.02.2020!

  Bravo, domnule senator!
  Bravo, domnule Basescu!

  • Vedeti ca dl. Senator nu a inceput mandatul in 2016.

 2. Altenativa României la PSD o reprezintă trei formațiuni securisto-bolșevice, PNL, USR și PMP.. Rădăcinile PNL și PMP sunt evidente, mafia securistă PD, în timp ce USR este opera securistului Coldea.

 3. Infractorul Basescu da ca tot nu da de la el. Ce venituri are acest mosulica infect ? Cit a fraudat cind a fost ministru, primar si presedinte( SECURIST tot timpul) ? Si acum europarlamentar ? A lucrat cu oricine impotriva Romaniei.. La fel sint toti nenorocitii de securisti ?

 4. Matricole nu?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998