CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Portret de prezidentiabil – Ciolos: ”Nu stiam ca serviciile au dreptul sa faca afaceri”

6 comentarii / 3829 vizualizări / 5 februarie 2019

Luni, 4 februarie. Dacian Cioloș, invitat la emisiunea ”Starea nației” a lui Dragoș Pătraru. O oră și patruzeci de minute de interviu pe multiple teme: politică, economie, asistență socială, educație, sănătate, externe, alegeri șamd. Fostul premier e în vervă, are soluții pentru toate, de la schimbări de legi la modificarea Constituției. Vorbește de oameni noi în politică. Dacă va ajunge din nou la guvernare, promite să ia în cabinet jumătate din candidații actuali ai USR-PLUS pentru Parlamentul European. Promite să stea mai mult prin țară după ce va fi ales europarlamentar, pentru că așa i se pare normal. Știe cu precizie tot ce trebuie făcut pentru relansarea economiei, a agriculturii, cu pensiile șamd. Promite, promite, promite. Relatează cum s-a luptat cu granzii Europei în numele României.
Doar spre final i se rupe, brusc, filmul, cînd e întrebat frontal ce părere are despre dreptul serviciilor secrete de a face afaceri.
Se înmoaie și chiar se bîlbîie ușor.
”Să facă business?”
”Da, să facă afaceri”.
”Mmm, nu știu…”.
Pare mirat să audă de la moderator că serviciile de la noi au dreptul prin lege să facă business, că o firmă de a lor poate acționa pe piața liberă, participa la licitații etc.
Cu voce moale, răspunde într-un tîrziu: ”Nu cred că e OK și nu știu cum e în alte țări civilizate, în ce fel funcționează serviciile secrete din punctul ăsta de vedere. Dar…nu, nu cred că e OK”.
Moderatorul nu se lasă: ”Și înțeleg că veți face ceva în sensul ăsta?”
Pauză.
”Da, dar trebuie să văd despre ce este vorba, nu știu ce ar căuta firma aia pe piața liberă…”
”Păreți surprins, nu știați că SRI face business?” insistă Pătraru.
Răspunsul lui Cioloș: ”Nu, nu știam”.
Case closed, cum ar fi spus legendarul Șoric. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Nu i-a spus unchiul ca să-l protejeze. Ce să facă bietul nepoțel cu astfel de informații? Așa ajunge lemnul de bambus comisar european.

 2. Astia cu „securitii” in gura, sunt securistii adevarati, se stie. Mai ales cu strategia idioata potrivit careia PSD vrea sa miste tara dar securstii nu-I lasa pe ei s-o faca. Desi le-at fi usor, floare la ureche, nu? E Evident, valoarea lor e incontestabila

  Numai ca, nimeni nu explica cum se face ca desi Basescu domina Romania, niciun pesedist nu indraznea sa sustina ca tara e condusa de secu. Oare de ce? Simplu, pentru ca si ei erau cu secu, erau intelesi cu secu, iar Secu juca cu AMBII. Acuma ca I-a dat la o parte pe unii, ca banii nu mai ajung la toti trantorii, e auci.
  Sila si sictir!

  • da, chiar imi provoci sila si sictir

 3. Din pacate nu știu cine e Dragos Patraru si nici emisiunea lui. M-as fi uitat, ca din ce povestiți a condus dibaci discuția.Deci când era ministru( si un securist destoinic i-a explicat cum e cu prejudiciul in dosarul ICA-Telepatia), când era PM, acum câteva zile când a semnat p.v. de predare-primire al partidului Plus, știa ca TOȚI am avut de a face cu SEcuritatea, ier Luni nu mai știa cu ce se ocupa.
  Poate s-a documentat între timp.

 4. Poate ca, chiar nu stia ! De ce va mirati !? Apoi, daca se face asa tare caz pe acest aspect, ce impiedica alianta PSD-ALDE sa modifice legea care le da voie sa faca afaceri !? sau poate le convine sa ii poata acuza tot timpul ! Asa cu pensiile speciale fantasmagorice de 40000-50000 de lei, cine ii impiedica sa faca niste pensii decente, potrivit functiilor/raspunderilor ? orice pensie speciala mai mare decat salariu unuia ce lucreaza mi se pare a fi de o republica a bandustanului….

  • Și cum ai putea modifica legea fără să te trezești cu tot partidul arestat? Să nu fim ipocriți, mafia securistă e una, clasa politică în întregime are schelete în dulap, altfel de ce naiba ai face politică ? :))))))))))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998