CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Poveste de taina cu jupini, juni si tiitoare…

0 comentarii / 1451 vizualizări / 5 martie 2012

A fost odată în politica mioritică, pe vremea cînd se potcoveau purecii bla-bla-bla, un tînăr primar de municipiu, căsătorit cu fiica vitregă a unui președinte de organizație județeană de partid. Important partid. Uneori, chiar de guvernămînt.
Și, pentru că familia e celula de bază a societății, junele nostru primar a fost crescut și cocoloșit sub pulpana influentului său socru pînă cînd a căpătat puteri mari, de Făt Frumos și a început să-și trimită amicii să păstorească portofolii ministeriale la București. Mulți dintre ei incapabili să buchisească slova.
Într-o zi, Făt Frumos s-a răsculat contra socrului, mai ales că îi era doar tată vitreg soției sale, și s-a ambiționat să pună candidat un șef de consiliu județean ales de el, deși bătrînul voia să candideze el însuși, așa cum o mai făcuse cîndva, în tinerețile sale, mai înainte de a ajunge ministru. Deh, ultima zvîcnire de bărbăție…
La votul organizației, însă, Fătul nostru a fost înfrînt, iar socrul a cîștigat nominalizarea.
De nervi, junele primar a făcut o criză de orgoliu și a demisionat de la șefia organizației de municipiu, stîrnind multă mirare în presa centrală, care nu înțelegea cum s-a stricat minunata familie.
Numai că Făt Frumos și mînios a găsit o cale diabolică să se răzbune pe socru, cum nu a mai fost alta sub soare.
Drept pentru care, știind că socrul nu era doar președinte, ci și mare crai, a făcut ce a făcut, cam între Crăciun și Anul Nou, și i-a adus pe cap nevasta legală exact cînd bătrînul amorez se giugiulea în așternuturi cu amanta sa. Răcnete, scandal, reproșuri…
Mai ales că amanta distrugătoare de cămine era nimeni alta decît nevasta prefectului acelui județ uitat de lume.
Și nimeni alta decît fina de cununie a unui mare boier din serviciile secrete, mai mult interne decît externe, și despre se zice că e adevăratul jupîn, din poziția lui de ditamai generalul.
Și nimeni alta decît șefa unei așa numite zone libere, adevărat paradis economic, cum se știe, prin care nici organele statului nu pun piciorul.
La asemenea încurcături politico-amoroase, vă mai întrebați de ce se duce țara de rîpă, iar unii o iau la vale în sondaje?
Și am încălecat pe-o șa, și v-am spus povestea așa…(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998