CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Povestea sereistei platite cu o mica avere ca se ocupe de votul diasporenilor

13 comentarii / 11368 vizualizări / 4 august 2020

Un material foarte interesant difuzat de Europa Liberă ridică – a cîta oară? – serioase semne de întrebare privind felul în care oamenii serviciilor secrete penetrează organismele civile. E vorba de ceea ce s-ar putea numi povestea unei SRI-iste, racolate de serviciu înainte să-și dea BAC-ul, care a ajuns să se ocupe, pe un salariul lunar fabulos, de felul în care votează diasporenii în alegerile din România.

”Ingrid Bicu s-a ocupat la alegerile parlamentare din 2016 de implementarea votului prin corespondență pentru cetățenii din afara României” scrie E.L.

”Ingrid Bicu are 33 de ani și reprezintă România ca expert la Institutul Internațional pentru Democrație și Asistență Electorală (International IDEA) – Stockholm. Toate costurile privind cazarea, diurna, salariul și transportul sunt suportate de România prin Autoritatea Electorală Permanentă.
Cariera lui Ingrid Bicu începe însă pe băncile liceului, când are primul contact cu SRI. La 19 ani este angajată de Serviciul Român de Informații, iar la 26 de ani predă ca lector la Academia Națională de Informații. Și-a dat demisia din SRI la 29 de ani pentru a se angaja la Autoritatea Electorală Permanentă. În ultimul an și jumătate, ea a reprezentat România într-un for important privind promovarea democrației la nivel mondial, organism internațional din care România nu face parte încă.
Europa Liberă a încercat să afle câte persoane au fost detașate în afara României de Autoritatea Electorală Permanentă și care este experiența profesională a acestora. În răspunsul oferit pentru Europa Liberă, AEP precizează că există o singură persoană: Ingrid Bicu.

AEP susține că în „istoricul profesional” al lui Ingrid Bicu figurează faptul că între 2006 și 2016 aceasta a lucrat la SRI – Centrul Surse Deschise. Ținând cont de faptul că aceasta este născută în octombrie 1986, ea nu avea 20 de ani în momentul angajării în SRI ca subofițer. Era în primul an de facultate. Potrivit informațiilor Europa Liberă, primul contact între Ingrid Bicu și SRI a avut loc în timpul liceului, înaintea examenului de Bacalaureat(…)
Colaborarea lui Ingrid Bicu cu SRI se termină la finalul anului 2015, prin demisie.
După demisia de la SRI, Ingrid Bicu se angajează la AEP, la Departamentul de Comunicare. Potrivit profilului de Linkedin, ea a fost coordonator al biroului electoral pentru cetățenii români aflați în străinătate între octombrie 2016 și decembrie 2016, în timpul alegerilor parlamentare”.

Pentru activitatea derulată în străinătate, AEP o plătește cu bani (foarte) grei:
„Doamna Ingrid Bicu încasează un salariu net de 5.932 lei pe lună, iar indemnizația de delegare este de 26.710 lei (aproximativ 5.564 de euro) pe lună”, este răspunsul oferit de Autoritatea Electorală Permanentă pentru Europa Liberă. Mai multe despre această foarte interesantă poveste despre răspîndirea geografică internațională a agenților serviciilor secrete din România citiți aici (B.I.)

 

foto: Facebook

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. Generații întregi au sperat că integrarea în UE va echivala cu adoptarea meritocrației. S-au trezit acum cu un securism bolșevic de dreapta. Nepotismul politruc te poate băgă în pârnaie doar pentru neconformități în relația cu oligarhia SECURISTĂ, în timp ce nepotismul securist asigură numai succese și prosperitate.

  „ea a reprezentat România într-un for important privind promovarea democrației la nivel mondial, organism internațional din care România nu face parte încă.”

  Nici echipa lui Seinfeld nu era în stare să producă ceva mai bun.

  • Aceasta postare nu apartine adevaratului Franklin, ci lui Parpanghel, sluga proasta a sitului. Asta ca sa ne intelegem!
   Cineva de la acest site, unii care n-au nicio treaba evident, posteaza cu numele adevaratilor comentatori, gata in orice moment sa isi asume postarea. Cred ca exista o problema de conformare legala.

   • Parhanghele, trebuia să te justifici la unitate. :))))

    DOAMNE, CE SECURIST PROSTOVAN!!!! :)))))))))))

 2. O mizerie de articol. Clar cineva ii vrea postul. Am fost atunci în dec. 2016 în biroul pt diasporă și vreau sa va spun numai cuvinte de lauda la adresa doamnei. Competentă, știință de carte, civilitate. Normal ca a implementat, toți cei 11 din. Birou am implementat votul prin corespondenta atunci în dec. 2016.era o noutate. O mizerie de articol clar comandat.

  • Ai dreptate! Cine ar putea, de buna credinta fiind, sa puna la indoiala pregatirea profesionala si caracterul acestei duduite angajate la SRI imediat dupa bac?! oare SRI n-are scoli?! Or fi idioti toti profesionistii recrutati pe baza experientei lor in functii, bine pregatiti, cu experienta, ori, poate sunt de-a dreptul cretini tinerii care se inghesuie sa intre si sa finalizeze studiile de la Academia SRI?! E clar ca nici „duoamna”, nici repetentii (generatii intregi de bacalaureati intarziati si angajati direct in politie), nici alti absolventi la apel de cipici n-au de-a face cu slaba pregatire, spre faliment, a institutiilor statului…Eu zic sa facem o economie si sa desfiintam, dracului, toate institutiile de scolarizare, alea specifice pentru care-si pierd timpul copiii care invata pe branci sa prinda un loc…doar, toti securistii batrani si tineri au neamuri suficient de proaste (in sens metaforic…) ca sa populeze institutiile capusa pe bugetul statului…da-le, naibii, de meritocratie si de parcurs profesional!
   P.S. Fiind in diaspora de ceva vreme pot sa-ti spun ca „apreciez” contributiile acestor bugetofagi la declinul democratic al Romaniei…cand stie toata lumea cum si cine si de cate ori voteaza „afara”, incercarea de spalare a obrazului acneic face mai rau…in fond, articolul doar marcheaza traseul acestei „valori” securiste…de ce simti nevoia sa intervii, ca n-ai adus niciun argument, doar insulte…si cine l-ar fi comandat?! Iohanis ori galbejitii, pentru care a „tras” precoca sereista, ori usereul ca vrea functii, ca de PSD nu poti sa te plangi…astia tac si-nghit (!)..

  • Ați fuart prin metoda votul prin corespondență, la ordinul Securității.

   • Esti penibil, Parpanghele.

    • Parhanghele, se numește marjă de manevră, “Băi Viorică, hai nu mai număra mă, hai vino încoace”, să-ți fac Securitatea guler.

  • Dar de bani carati prin Europa de Tolomac &comp nu ne spui?Ce treaba are AEP cu diaspora care nu se inscrie in registrul electoral?Ba Cornefucius,bani pentru alocatii nu sunt,bani pentru pensii nu sunt dar bani pentru un vot la 3 secunde pe la ambasade sunt?Nu vrei tu sa te ocupi cu infipt araci la varza decat de votul prin corespondenta?

 3. Tovarasa SECURISTA Ingrid e foarte penetrata ! Serveste Patria !

 4. Deep state dâmbovițean…
  Ăștia controlează și decid totul în colonie…
  Pe fata.

 5. […] Un material foarte interesant difuzat de Europa Liberă ridică – a cîta oară? – serioase semne de întrebare privind felul în care oamenii serviciilor secrete penetrează organismele civile. E vorba de ceea ce s-ar putea numi povestea unei SRI-iste, racolate de serviciu înainte să-și dea BAC-ul, care a ajuns să se ocupe, pe un salariul lunar fabulos, de felul în care votează diasporenii în alegerile din România, transmite Inpolitics. […]

 6. Guvernul PNL nu a reusit sa secretizeze toate listele cu numele scoleritelor la SRI! Duoamna Ingrid trebuia sa ramana nedeconspirata pana ce preda boletinul la primarie!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998