CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Povestea unei farse care a rascolit lumea. Si cite ceva despre robotii din politica mioritica

5 comentarii / 13989 vizualizări / 3 februarie 2022

O poveste cu tîlc. Care ne arată că, în zilele noastre, realitatea se poate falsifica total, în moduri altă dată inimaginabile. Cazul unui tînăr care a creat cel mai căutat și apreciat restaurant din Londra fără ca acesta să fi existat vreodată ar putea lesne ridica o întrebare. Dacă asta s-a putut face într-o țară puternică și educată precum Marea Britanie, și cu mijloace foarte limitate, cum să nu crezi că într-o țară ca România se poate crea o întreagă scenă politică fake, cu banii și resursele serviciilor?

În 2017, în presa internațională țîșnea o poveste de tot hazul: un tînăr ziarist, Oobah Butler, a pus pe picioare o farsă de proporții, cu un buget inițial de 10 lire, prin care a creat un restaurant exclusivist pentru care lumea ajunsese să se calce pe picioare.
Cu un site fals, cu fotografii photoshopate cu bucate exotice și, mai ales, cu recenzii false în media și pe net, restaurantul a ajuns să fie cotat la vîrful gastronomiei londoneze, printre cele mai pretențioase din lume. A căzut în plasă inclusiv siteul american TripAdvisor, care, în noiembrie 2017, l-a plasat pe locul unu în topul resturantelor.
”Patronul” primea încontinuu telefoane de la potențiali clienți, inclusiv de la celebrități, unele din afara orașului. Unii critici prestigioși din domeniul culinar scriseseră recenzii favorabile doar pe baza mîncărurilor văzute în pozele de pe site.

„Oamenii începuseră să aplice pentru locuri de muncă la restaurant, agențiile de PR sunau întruna, consiliul orășenesc încerca să mute restaurantul într-un alt loc, pe care îl dezvolta în Bromley” relata, stricîndu-se de rîs, Butler.

Farsa s-a încheiat cînd restaurantul – de fapt o improvizație într-o magazie făcută strict pentru acel moment – și-a deschis porțile clienților doar pentru o noapte.
A rămas în urmă distracția întreprinzătorului, deliciul presei, dar și o concluzie sumbră.
Realitatea e din ce în ce mai greu de separat de imaginar.

Și întrebări complicate.
Dacă la Londra un singur om, fără resurse, a convins zeci sau sute de mii de oameni că cel mai bun restaurant e unul fake, cum o fi într-o țară ca România, în care imensele resurse ale serviciilor dau semne nu de ieri, de azi, că pot crea false partide, cu false mesaje, cu falsă priză la public, cu false programe șamd?

Partide fără membri, fără sedii, fără organizații, fără doctrine și programe, cu lideri fără CV-uri la vedere, cu diplome false, dar foarte influenți în medii virtuale și de presă și care ajung să dețină puteri reale, convingînd românii că există și sunt de cea mai bună calitate.
Și din acele poziții să decidă soarta a milioane de cetățeni.
Avem deja, în opinia noastră, asemenea partide.
În măsură în care tehnologia avansează, curînd vom avea și politicieni făcut pe calculator.
Cîteodată, actualul președinte chiar pune pe gînduri sub acest aspect…(Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Un astfel de fake trăim noi acum in legatura cu situatia de la granita cu Rusia. Suntem bombardati cu stiri alarmiste despre ”invazia rusa”, care era deja titrata ca ar fi inceput, la stirile de la B1 TV de acum 2 saptamani si ieri la Antena 3. In continuare ni se prezinta stiri numai despre periculoasa armata rusa, despre merecenari rusi, cei americani sunt trecuti cu vederea, nu se spune despre faptul ca RO se pregateste inca de anul trecut de razboi, a si luat masuri pentru asta, totul este o manipulare si o propaganda gretoasa. Exact ca in exemplul de mai sus. Zilnic, ni se induce ideea ca Rusia vrea sa atace Ukraina, cand de fapt SUA vor sa invadeze Rusia. De aceea s-au relaxat si masurile pandemice, dupa ce acum cca 3 saptamani se faceau presiuni pentru introducerea certificatului digital la locul de munca, acum, ce sa vezi, nu mai este necesar..
    Uite un articol despre situatia reala:
    Convorbirea telefonică dintre președintele Biden și președintele ucrainean Zelensky „nu a mers bine”, titrează CNN: în timp ce „Biden a avertizat că o invazie rusă este practic sigură în februarie, când terenul înghețat face posibilă trecerea tancurilor”, Zelensky „ i-a cerut lui Biden să-și coboare tonul, argumentând că amenințarea rusă este încă ambiguă”. Pe măsură ce însuși președintele ucrainean adoptă o atitudine mai prudentă, forțele armate ucrainene se adună în Donbass, lângă zona Donețk și Lugansk locuită de populații ruse.
    Potrivit rapoartelor Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în Ucraina, ascunse de mainstreamul nostru care vorbește doar despre desfășurarea Rusiei, aici sunt poziționate unități ale Armatei și Gărzii Naționale ucrainene, în numar de aproximativ 150 de mii de oameni. Ei sunt înarmați și instruiți și, astfel, comandați efectiv de consilieri și instructori militari SUA-NATO.
    Din 1991 până în 2014, potrivit Serviciului de Cercetare al Congresului SUA, SUA au oferit Ucrainei 4 miliarde de dolari în asistență militară, la care s-au adăugat peste 2,5 miliarde de dolari după 2014, plus peste un miliard oferit de Fondul fiduciar al NATO la care participă și Italia. Aceasta este doar o parte din investițiile militare făcute de marile puteri NATO în Ucraina. Marea Britanie, de exemplu, a încheiat diverse acorduri militare cu Kievul, investind printre altele 1,7 miliarde de lire sterline în întărirea capacităţilor navale ale Ucrainei: acest program prevede înarmarea navelor ucrainene cu rachete britanice, producţia în comun a 8 lansatoare rapide de rachete, construirea de baze navale pe Marea Neagră și, de asemenea, pe Marea Azov între Ucraina, Crimeea și Rusia. În acest context, cheltuielile militare ucrainene, care în 2014 au echivalat cu 3% din PIB, au crescut la 6% în 2022, ajungând la peste 11 miliarde dolari.
    Pe lângă investițiile militare SUA-NATO în Ucraina, există planul de 10 miliarde de dolari implementat de Erik Prince, fondatorul companiei militare private americane Blackwater, redenumită acum Academy, care furnizează mercenari pentru CIA, Pentagon și Departamentul de Stat pentru operațiuni sub acoperire (inclusiv tortură și asasinate), câștigând miliarde de dolari. Planul lui Erik Prince, dezvăluit de o investigație a revistei Time, este de a crea o armată privată în Ucraina printr-un parteneriat între compania Lancaster 6, cu care Prince a furnizat mercenari în Orientul Mijlociu și Africa, și principalul birou de informații ucrainean controlat de către CIA. Nu se știe, desigur, care ar fi sarcinile armatei private create în Ucraina de fondatorul Blackwater, cu siguranță cu finanțare de la CIA. In orice caz, este posibil ca, din baza creată în Ucraina, să desfășoare operațiuni sub acoperire în Europa, Rusia și alte regiuni.
    În acest context, este deosebit de alarmant faptul că ministrul rus al Apărării Şoigu a denunţat că în regiunea Doneţk există „companii militare private americane care pregătesc o provocare cu utilizarea de substanţe chimice necunoscute”. Ar putea fi scânteia care provoacă detonarea unui război în inima Europei: un atac chimic împotriva civililor ucraineni din Donbass, atribuit imediat rușilor din Donețk și Lugansk, care ar fi atacat de forțele ucrainene preponderente deja dislocate în regiune, pentru a forța Rusia să intervină militar în apărarea lor.
    În prima linie, gata să-i măcelărească pe ruși în Donbass, se află batalionul Azov, promovat în regiment de forțe speciale, antrenat și înarmat de SUA și NATO, remarcat prin ferocitatea sa în atacurile asupra populațiilor ruse din Ucraina. Azov, care recrutează neonazişti din toată Europa sub steagul său inspirat din cel al SS Das Reich, este comandat de fondatorul său Andrey Biletsky, promovat la rang de colonel. Nu este doar o unitate militară, ci o mișcare ideologică și politică, al cărei lider carismatic este Biletsky, în special pentru organizația de tineret care este educată să-i urască pe ruși cu cartea sa „Cuvintele Führerului Alb”.
    Acest articol a fost publicat inițial în italiană pe Il Manifesto.
    Manlio Dinucci

  2. Biden „luptă” din interior in Ucraina . Citiți despre Hunter Biden – Burisma, 2015 .

  3. realitatea virtuala,toti alerga dupa criptomonede(fara taxe,inpozit etc) meta …in curand o sa avemi politicieni virtuali,daca nu ii avem deja

  4. […] inpolitics.ro / Autor: Bogdan Tiberiu […]

  5. […] Preluare: inpolitics.ro / Autor: Bogdan Tiberiu Iacob […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998