CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Pradatorii de razboi

2 comentarii / 6459 vizualizări / 25 februarie 2022

Cînd unii plîng, alții se îmbogățesc vînzînd batiste zice o vorbă veche și înțeleaptă. La doar cîteva zeci de ore după invadarea Ucrainei de către ruși, marile fonduri internaționale de investiții își freacă palmele, anunțînd că abia așteaptă prăbușirea unor afaceri din România și din alte zone apropiate de conflict pentru a cumpăra cît mai ieftin.

Prestigioasă agenție economică Bloomberg transmite azi că giganticele fonduri de investiții Pacific Investment Management Co (Pimco) ori Black Rock, care gestionează cîteva trilioane de dolari, au început deja să caute oportunități de cumpărare pe piețele din vecinătatea Ucrainei, știut fiind că invazia Rusiei va prăbuși multe businessuri regionale.
Conform agenției, fondul de 2,3 trilioane de dolari Pacific Investment Management Co. este interesat de România și de producătorii autohtoni de mărfuri, compania BCA Research așteaptă și ea momentul perfect pentru ca investitorii să achiziționeze active cu reduceri cît mai mari și chiar și prudentul mega-fond de investiții BlackRock Inc. (10 trilioane de dolari) admite că invazia Rusiei a creat excelente oportunități financiare.
”S-au creat oportunități pe care le evaluăm foarte atent”, a spus Wei Li, strateg șef de investiții pentru BlackRock.

„Începem să vedem – poate încă nu un autentic chilipir – dar totuși evaluări foarte, foarte atractive”, a declarat Yacov Arnopolin, vicepreședinte executiv și manager senior de portofoliu la Pimco, la Bloomberg Radio. (Mai multe aici). (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. ” Prestigioasă agenție economică Bloomberg’…
    Prestigioasa agentie anuntase in data 6 februarie invadarea Ucrainei de catre Rusia, cu mult inainte de data ‘precisa’ de 16 februarie! Vestea a tinut cca 30 min. , sufient pentru niste baieti destepti sa castige multe milioane de dolari! C-asa-i in tenis!

  2. Inițiativa companiei IT Innobyte a fost anunțată vineri, în timpul unei conferințe de presă, de Cătălin Șomfălean, co-fondatorul companiei, care spune că atunci „când vorbim de relocare ne referim la mutarea în România (n.r. a specialiștilor IT din Ucraina) și susținerea lor 100% cu mutarea în România și plata chiriei”.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998