CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Preda: ”PDL trebuie sa decida daca il schimba sau nu pe Boc”

0 comentarii / 1393 vizualizări / 27 mai 2011

PDL trebuie să decidă o dată pentru totdeauna dacă Emil Boc va fi sau nu schimbat de la Palatul Victoria, deoarece lipsa de decizie politică presupune ”riscuri mari”, afirmă europarlamentarul pedelist Cristian Preda, pe blog, el admițând că ”unii pedeliști” vor să-l schimbe pe Boc în condițiile în care, ”o știe și un copil, criza este departe de a se fi încheiat”.

”Boc își dă examenul în 2012”
”Din 2000 încoace, premierii au fost şi şefi de partid. Performanţele lor politice – măsurate de judecăţile publicului asupra guvernelor conduse de ei – au fost diferite (…) Şi Năstase şi Tăriceanu au fost premieri un întreg ciclu legislativ, adică patru ani. Amândoi au pierdut alegerile pe care le-au organizat, Şi unul, şi celălalt au fost schimbaţi, din acest motiv, de la şefia partidelor lor. Emil Boc a preluat PDL în 2005, când avea 48 de mandate, şi l-a dus la 115 mandate în 2008, dar fiind în opoziţie, deoarece partidul fusese eliminat de la guvern cu un an înainte de alegeri. Examenul relevant va fi dat în 2012”, este de părere Preda.

”Lipsa de decizie e un risc foarte mare”
Europarlamentarul admite că ”unii pedeliști” vor să-l schimbe pe Emil Boc din fruntea Executivului și este de părere că PDL trebuie să statueze o decizie clară în acest fele deoarece lipsa de decizie este ”un risc mare”, în ani de criză. ”Nu e sigur însă că Boc se va afla în situaţia predecesorilor săi, fiindcă unii pedelişti ar vrea să-l schimbe de la Palatul Victoria. De fapt, ideea înlocuirii sale de la guvern apare periodic. Nu e vina lui Boc, ci a unora dintre colegi, care îşi modifică opiniile cu o iuţeală formidabilă şi cu o frecvenţă impresionantă (…) Eu nu mi-am schimbat părerea formulată anul trecut, dar ea e marginală, fiindcă – formulată foarte devreme – a fost calificată drept periculoasă. Nu cred că luciditatea e un pericol. Dimpotrivă. Lipsa de decizie e, în schimb, un risc foarte mare. Cu atât mai mult în perioade de criză. Iar criza, o ştie şi un copil, e departe de a se fi încheiat”, scrie Cristian Preda. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998