CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Pregatiri de ”lupta”: Guvernul angajeaza valuri de procurori

0 comentarii / 1967 vizualizări / 31 ianuarie 2011

Mișcare spectaculoasă a guvernului Boc: deși solicitările ministerului Public privind noi angajări de procurori au fost mai mereu ignorate, în ultimii ani, ceea ce a dus la o supraîncărcare cu dosare, iată că, brusc, se dă undă verde pentru o sporire spectaculoasă a rîndurilor acestora, în cadrul Direcției de Combatere a Crimei Organizate și a Terorismului, exact cînd alte instituții fac concedieri pe bandă.
Semn că vin vremuri interesante, iar speculațiile analiștilor, cum că Băsescu revine în forță la mesajul anti-corupție, în anul preelectoral, ar putea fi justificate.

Concret, o hotărîre a guvernului, cu numărul 54, de acum cîteva zile, stabilește că DIICOT primește dreptul de a angaja nu mai puțin de 50 de noi procurori, ceea ce reprezintă o creștere a efectivelor cu aproape un sfert. 20 din cele 50 de posturi vor fi ocupate în zilele următoare, potrivit deciziei semnate de miniștrii Finanțelor, Muncii și ai Justiției, iar restul de 30, după 1 august. Pentru al doilea val de procurori, HG-ul amintit prevede chiar o suplimentare a bugetului Ministerului Public, semn că lucrurile sunt serioase. Reamintim că ultimele solicitări ale ministerului amintit de suplimentare a procurorilor datează din toamna anului trecut, ele fiind aprobate, după cum se vede, în acest moment. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998