CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Pregatiri pentru 2024: PNL cere infiintarea unui canal de stiri al TVR

2 comentarii / 2469 vizualizări / 6 decembrie 2021

Televiziunea română, acuzată de foarte mulți ani de inflație de canale, numărul lor fiind invers proporțional cu ratingurile, s-ar putea îmbogăți curînd cu două noi canale, la loc de cinste fiind unul de știri, care să se adauge celor vreo 10 deja existente. Deputatul PNL Alexandru Muraru, un apropiat al președintelui Iohannis, a lansat deja această solicitare pe piață, printr-o interpelare parlamentară.

”Vorbim despre o instituţie media cu 2.300 de angajaţi, peste 300 de colaboratori şi cu un buget de aproape 80 de milioane de euro anual” afirmă deputatul, în Parlament.
”Dacă i-am spune unui extraterestru care vine pe Terra că există o televiziune cu asemenea capacitate logistică, financiară şi de resurse umane, într-o analiză comparativă cu celelalte televiziune, probabil că ar spune că cele mai multe breaking-news-uri sunt generate de această instituţie media şi ar acapara cea mai mare cotă de piaţă. În realitate, lucrurile nu stau nicidecum aşa.

Societatea Română de Televiziune, SRTV, reprezentată de TVR 1, TVR 2 şi TVR 3, deţine o cotă (ridicolă) de 1,1%, mai mică decât cotele grupurilor internaţionale Discovery Communications (1,9%), Sony Pictures Televison (1,6%) şi Disney (1,4%).

SRTV trebuie reformată pe baza unor principii clare – recredibilizarea instituţională, diversificarea programelor, o politică de resurse umane competitivă, bazată de meritocraţie şi profesionalism.
Totodată, cred că este nevoie de trei mari proiecte pe care noua conducere să şi le asume – platforma online de ştiri şi filme, reactivarea şi recrearea unui canal cultural şi a unui canal de ştiri” mai spune Muraru. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Ce spui Franz?
    Și apoi creștem abonamentul nu!?
    Atâtea canale…
    Informații diluate …
    Zăpăcim poporul cu televizorul…

  2. […] lunii decembrie a.c., Alexandru Muraru, deputat PNL, a băgat această „prioritate” într-o interpelare parlamentară, susținând printre altele că „SRTV trebuie reformată pe baza unor principii clare…” […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998