CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Premiera absoluta: Basescu, invins de un pesedist

0 comentarii / 1558 vizualizări / 30 mai 2011

La aproape 7 ani după apariția celebrului banc care susținea că Geoană a cîștigat șefia PSD la congres doar pentru că nu a candidat Băsescu, iată că a venit rîndul șefului statului să fie învins, în premieră, de un pesedist. Mai exact, Băsescu a pierdut azi unul dintre cele mai spectaculoase procese ale carierei, cunoscut sub numele de ”procesul drogurilor”.

Judecătorii Sectorului 5 au respins azi ca neîntemeiată acţiunea formulată de preşedintele Traian Băsescu prin care cerea daune morale deputatului Mugurel Surupăceanu pentru afirmaţiile făcute de acesta privind tolerarea de droguri uşoare la nivel înalt. Decizia poate fi atacată cu apel, a precizat judecătorul care a pronunţat decizia. După aflarea sentinţei, deputatul Mugurel Surupăceanu a afirmat că apreciază curajul pe care l-a avut judecătoarea, decizia demonstrând că mai există democraţie în România.
„Sper că azi e începutul unei noi lupte împotriva drogurilor. Am reuşit să demonstrăm că putem să câştigăm o bătălie chiar şi cu preşedintele statului, care, din păcate, se află de cealaltă parte a baricadei în lupta împotriva drogurilor”, a declarat Mugurel Surupăceanu, conform Agerpres.
El a mai spus referitor la arestările efectuate în cazul vameşilor din portul Constanţa că aceasta demonstrează că prin acea vamă se puteau aduce uşor o serie de substanţe interzise.

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu, iniţiator al unei legi antidrog, anunţa, pe 14 februarie 2010, că a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă în privinţa magazinelor care comercializează produse etnobotanice, sugerând că ar exista anumite grupuri de interese din PDL legate în mod direct de această afacere a drogurilor uşoare. Mugurel Surupăceanu a apreciat că prin emiterea ordonanţei de urgenţă privind interzicerea produselor etnobotanice, Guvernul Boc a dat posibilitatea comercianţilor de droguri uşoare să îşi vândă produsele rămase către populaţie sau traficanţii din piaţa neagră, sub forma lichidărilor de stocuri la preţuri foarte mici. El a susţinut că în unele cazuri preţul este de patru ori mai mic decât cel iniţial şi că acest lucru se face prin antedatarea facturilor de vânzare faţă de termenul de intrare în vigoare a OUG, în aşa fel încât să existe o aparentă formă de legalitate.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998