CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Premieră absolută: miting în București pentru stoparea livrării de arme Ucrainei

28 comentarii / 4563 vizualizări / 7 august 2023

Ieri a avut loc în capitală primul miting dedicat invaziei Rusiei în Ucraina, organizat de filiala românească a ONG-ului Humanity for peace, participanții solicitînd stoparea livrării de arme către regimul Zelenski și lansarea de discuții neîntîrziate pentru pace.

Cîteva zeci de cetățeni au răspuns ieri apelului Comitetului pentru pace, ieșind în stradă cu pancarte anti-război. Ziua a fost aleasă simbolic, la 78 de ani de la lansarea bombei de la Hiroșima.

”Noi, subsemnații, cetățeni din lumea întreagă, îngrijorați de situația actuală, ne-am unit prin această petiție pentru vă cere măsuri decisive pentru a obține pace și securitate durabile pentru întreaga omenire. Situația conflictuală actuală cere urgent atenție și vă rugăm să răspundeți, fără ocolișuri, cererilor noastre pentru a asigura un viitor în pace și securitate” se arată în manifestul organizației.

În document se mai solicită oprirea oricărei finanțări și livrări de arme pentru Ucraina, convocarea de negocieri de pace necondiționate și, totodată, dizolvarea NATO, ”pentru a putea progresa spre o nouă eră de cooperare internațională și de încredere mutuală. Eliminând confruntarea între blocuri, vom putea promova un mediu în care relațiile internaționale vor fi fondate pe cooperare și nu pe confruntare”.
”A venit momentul să intrăm în acțiune și vă cerem să folosiți această ocazie istorică pentru a construi o lume în care conflictele sunt soluționate prin mijloace pacifice și în care securitatea și bunăstarea tuturor popoarelor sunt garantate” se mai arată în manfestul organizației. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

28 Comentarii

 1. Foarte bine au făcut. Deși au fost puțini, nicio televiziune nu a prezentat vreo știre. Ar trebui sa iasă tot poporul, aceasta sa fie adevărata austeritate, dar a guvernului, ei sa faca economii la buget si sa nu mai livreze armamament si nici sa mai cumpere. Nu trebuie sa suportăm noi aberațiile clasei politice.

 2. Zici că sunt in curte la spitalul nouă …. ONG-urile lu pește prăjit

  • si de aceea vorbesti pe nas

 3. Zici tu,un dobitoc nefericit cu bale la bot. Altul poate zice ca-s niste oameni curajosi carora le pasa de viitorul lor si al copiilor lor. Si ca de obicei la romani, astia-s ca neuronii din dovleacul tau: aproape inexistenti.

 4. O initiativa laudabila de bun simt in actualul context international zbuciumat , daca ar fi fost pornita din motive neutre si pur umane, si, nu ar fi fost implicate alte calcule si ratiuni politice la mijloc…La o cautare mai atenta pe FB a acestui ”Comitet pentru Pace”, am vazut si alaturarea unei formatiuni politice de stanga UTS( Uniunea Tineretului Socialist)avand o sigla cu ciocanul(metaforic, nu!), deci se pot trage multe concluzii…Pe cand un ONG cu adevarat neutru politic sau nu mai exista asa ceva, au fost penetrate toate de catre …..??

  • „Vina prin asociere”. Jenibil.

   Se poate trage concluzia ca mananci cacat.

  • si acum revarsa abundent pe laturi

   • Sa inteleg ca domniile voastre la adapostul anonimatului, ati fi domnii/tovarasi ”tineri pensionari” ( aveti o etate !!!)presedinte si vicepresedinte ai UTS(Uniunea Tineretului Socialist) care , in perioada 28 mai-3 iunie a.c , ati efectuat o vizita in Republica Populara Chineza, la invitatia Partidului Comunist Chinez( asa va laudati pe FB conform postarilor domniilor voastre).Vizita a fost de lucru sau altceva?O experienta fructuoasa avand in vedere ca organizati mitinguri de pace impotriva razboiului, nu -i asa? Daca tot militati pentru pace si impotriva razboiului, i-ati intrebat pe tovarasii colegi chinezi intalniti si de etnicii uyghurs inchisi si abuzati in lagare, de genocidul pornit impotriva lor?

    Poate data viitoare, dati dovada de mai multa corectitudine si umanitarism total , si organizati si un miting pentru etnia uyghur abuzata de colegii vostri chinezi! Poate vin si cetateni mai multi.Ce spuneti?

    • pula in gura ta

  • Sunt organizatii de stânga și de dreapta, fiecare-și poate găsi un dușman în alianța asta. Nu cred că e metoda corectă. Cum vreți să facem pace în Europa, dacă noi nu suntem în stare să facem să iasă mai multe culori politice împreună?

 5. noi nu avem nici macar bomba nucleara
  si cerem intezicerea bombei termo-nucleare?

  (altii au cerut interzicerea apei calde,
  asta e mai fezabil)

 6. […] Sursa: inpolitics.ro […]

 7. Doar atâți a putut plăti Putin? Rutte a găsit vreo 12000 pe 10 august 2018 și era doar prim-ministrul micuței Olande :))

 8. Participarea microscopică demonstrează atașamentul indestructibil al românilor față de partenerii noștri americani și față de NATO.
  Împreună până la victoria deplină!

  • stat in genunchi si sugi ce iese de la prohabul lui Soros, Biden si Zelensky, fiind doar inca o starpitura a neamului romanesc.

  • poate vrei sa spui: Impreuna pina la disparitia finala.

 9. Ce de comentarii persiflante ptr. ca un grup de oameni au o parere legat de razboiul din Ucraina.Cum stam cu dreptul la libera exprimare stimabililor?trebuie sa ne aliniem toti la ce spune presa romana, americana si occidentala care cu cateva exceptii e de un rahat total?.Pe fond demonstrantii au dreptate,milarde se cheltuie pe acest razoi care nu e al Europei si nici al altora din lume,e dorinta americana de a pune mana pe niste resurse ,a termina Rusia ca sa se poata indrepta impotriva Chinei.Daca Rusia nu pierde, acest razboi va fi pana acolo cand unul din combatanti va pieri,o pace temporara nu va rezolva nimic,ani buni de aici incolo Europa va fi sub spectrul razboiului,urmatoarele generatii vor fii cu sabia deasupra capului timp indelungat.Sper sa nu am dreptate dar ratiunea iluministilor a fost inlocuita in conditia umana de formula”scapa cine poate”

  • Aveti perfecta dreptate.Pacea trebuie sa prevaleze.Si , suntem multi romani si foarte multi cetateni pe plan international pentru pace/antirazboi, mai ales ca victime colaterale si nevinovate sunt oamenii simpli(ucraineni, rusi, europeni, chiar si americani, etc), dar alaturarea celor de la UTS( vizibil pro China si cu un iz nostalgic de extremism stanga, ce vreti , am cosmaruri din epoca Ceausescu!) lasa loc de interpretari neplacute, la care se adauga numarul redus de participanti, ce spune multe( nu au reusit sa isi convinga nici majoritatea membrilor de partid cu rude la un loc

   Cat despre China si Rusia, sa avem iertare, dar regimuri mai dictatoriale si mai perfide, manipulative si toxice ca la ei nu mai exista , fara sa ma las impresionat de puterea economica si soft power-ul ochilor oblici, ce distrug totul in cale….Le spun” termite chineze”.

   Cat despre USA si Europa, fiecare pasare pe limba ei piere…

   • toxicomanule de floci parliti

   • Numarul redus de participanti este rezultatul terorii instaurate de presa”libera”si de” rahat”” care timoreaza orice atitudine exprimata public. .Vezi linsarea mediatica a Soaranei Carstea privind manifestatiile LGBT.Cat priveste cosmarurile din epoca Ceausescu nu cred ca ai varsta ptr. a cunoaste cu adevarat ce a fost in perioada respectiva.Radeam de „lozincile”privind neameastecul in treburile interne a statelor libere si suverane,dar poti vedea acum cum ambasadorii tarilor „prietene si civilizate” dicteaza politica de la Bucuresti,ne mustruluiesc ca pe ultimi amarati si participa ;la marsuri anti -la orice apartine de guvernare.

  • nu persiflam nimic:
   -poate olimpicii nostri vor inventa
   sau fura planurile
   bombei cu gaura neagra,
   candva!

 10. Daca i-a platit Putin, foarte bine a facut! A platit intr-un scop legitim. Mai degraba sprijina Rusia interesele Romaniei decat Occidentul. Cine a dat Transilvania Romaniei? STALIN. Cine a impiedicat destramarea Romaniei in 1989? GORBACIOV. Cine a promis Romaniei restituirea integrala a tezaurului si arme moderne pentru a se apara de vecini ?PUTIN, in 2003. Cine nu a recunoscut niciodata Unirea de la 1918 ? SUA.Cine a organizat atentatul de la Colectiv, fiindca Ponta a retras Romania din acordurile cu FMI ? MAREA FINANTA AMERICANA. Cine se preface ca vinde arme romanilor, incasand comenzi fara sa livreze nimic ? MAREA FINANTA AMERICANA SI COMPLEXUL MILITAR INDUSTRIAL. Parafrazand pe un simpatic actor american, dusmanul nostru nu este Rusia, ci compexul militar industrial si marea finanta americana, care jefuiesc Romania, asa cum jefuiesc propriul popor.

  • – Cine a impiedicat destramarea Romaniei in 1989?
   -ideea Jidanistanului Mare!

 11. Sunt cam putini, rubla s-a devalorizat :)

  • vezi ca sunt plini de sloboz de Soros

 12. Cum se zbat disperati nePUTINciosii!

  • care sugeti maciucile stapanilor straini

 13. Acesta este preludiul unui nou 23 August !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998