CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Premieră istorică: șeful Camerei Reprezentanților a fost demis din funcție. Urmează haos la Washington?

13 comentarii / 3039 vizualizări / 3 octombrie 2023

Premieră absolută în istoria SUA: președintele (speakerul) Camerei Reprezentanților, republicanul Kevin McCarthy, a fost demis la inițiativa propriului partid, printr-o moțiune votată cu 216 la 210. McCarthy e acuzat că a sacrificat interesele cetățenilor americani și a făcut jocurile adminsitrației Biden prin susținerea unui act care a permis amînarea cu 45 de zile a intrării SUA în incapacitate de plată. În istoria Americii a existat un singur vot de demitere a unui șef al Camerei, în 1913, dar nu a fost încununat de succes. Se anunță vremuri complicate, congresul avînd de adoptat bugetul federal în următoarele 45 de zile.

Ce trebuie reținut: liderul Camerei Reprezentanților este demis prin vot, următorii pași și consecințele depind de procedurile și regulile specifice adoptate de Camera Reprezentanților în acest caz. Cu toate acestea, în mod general, următorii pași pot include:
1. Declararea vacantă a funcției de speaker, ceea ce deja s-a întîmplat.
2. Preluarea temporară a funcției: Conform regulilor Camerei, un alt membru al Camerei sau o persoană desemnată pe o listă de succesiune prezentată de speakerul demis sau de altcineva în prealabil va prelua funcția temporară de Speaker. Această preluare temporară are rolul de a asigura continuarea funcționării Camerei în timp ce se organizează o nouă alegere pentru speaker.
3. Organizarea unei noi alegeri: După ce funcția de speaker devine vacantă, Camera Reprezentanților va trebui să organizeze o nouă alegere pentru a numi un alt speaker.
4. Alegerea unui nou speaker: Membrii Camerei vor vota pentru a alege un nou speaker. Cel care primește majoritatea voturilor va deveni noul speaker al Camerei.
5. Noii lideri: După ce un nou speaker este ales, acesta va prelua funcția și va deveni liderul oficial al Camerei Reprezentanților. Speakerul are responsabilități importante în conducerea Camerei și în gestionarea legislației și a procesului legislativ.
Este important de menționat că acești pași pot varia în funcție de regulile specifice ale Camerei Reprezentanților într-un anumit moment și de circumstanțele care au dus la demiterea speakerului. Procedurile precise pot depinde de votul parlamentarilor și de deciziile luate în Camera Reprezentanților la momentul respectiv.

Ce puteri are speakerul Camerei, în politica americană?

Foarte mari, el fiind unul dintre liderii cei mai influenți în cadrul guvernului federal.
Iată câteva dintre principalele puteri și atribuții ale speakerului:
1. Conducerea dezbaterilor: Speakerul este responsabil pentru gestionarea și supravegherea dezbaterilor din Camera Reprezentanților. El decide cine poate vorbi în timpul dezbaterilor, cât timp pot vorbi membrii și în ce ordine. De asemenea, poate impune ordinea de votare asupra proiectelor de lege.
2. Interpretarea regulilor: Speakerul are autoritatea de a interpreta regulile Camerei Reprezentanților și de a decide asupra procedurilor legislative. Aceasta îi conferă un rol crucial în modelarea procesului legislativ.
3. Programarea voturilor: Speakerul decide când să aibă loc voturile asupra proiectelor de lege și a altor chestiuni legislative. El poate utiliza această putere pentru a gestiona agenda legislativă și pentru a prioritiza anumite inițiative.
4. Reprerezentarea Camerei: Speakerul reprezintă Camera Reprezentanților în relațiile cu celelalte ramuri ale guvernului și cu publicul. El poate purta discuții cu Președintele, cu Senatul și cu alți lideri guvernamentali în numele Camerei Reprezentanților.
5. Componența comisiilor: Speakerul are un rol în numirea membrilor comisiilor legislative și poate influența componența acestor comisii. Acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra modului în care sunt tratate proiectele de lege în comisii.
6. Asigurarea ordinii: Speakerul trebuie să păstreze ordinea în Camera Reprezentanților și să facă respectarea regulilor. El poate lua măsuri disciplinare împotriva membrilor care încalcă regulile sau perturbă ordinea.
7. Succesiunea prezidențială: Speakerul Camerei Reprezentanților se află în linia de succesiune prezidențială a Statelor Unite, după Vicepreședinte și după președinții Senatului. Acesta devine președinte în funcție în cazul în care atât Președintele cât și Vicepreședintele sunt în imposibilitatea de a îndeplini funcțiile lor.
8. Rol politic: Speakerul are adesea un rol politic semnificativ în conducerea partidului majoritar din Camera Reprezentanților și poate influența agendele legislative și politicile partidului. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. Tradatorul sef si-a primt rasplata si Satana rade de el. Asa se intampla cu toti tradatorii vanduti Satanei.
  Acum, sobolanii fiind cu totii in groapa si fara mancare, incep sa se manance intre ei.
  In scurt timp va ramane doar unul care va fi mancator de sobolani.
  Razboiul costa.S-au terminat banii se termina si razboiul prelungit de Deep State pentru a se spala bani, a se face trafic de arme si a se produce ADRENOCROM in Ucraina nazista.
  Satania lui Zelensky va deveni din ce in ce mai mica pana va disparea, iar cersetorul poponar va fi eliminat de sobolanii lui paduchiosi.
  Cele 45 de zile de agonie se vor reduce la 15

  • Zoaie imputita

  • ai repetat la infinit metafora cu sobolanii care se mananca intre ei. Ce-ti mai place, nesanatosule nesatul de iad. Asa e la voi, la indraciti?

 2. ca sa-si promoveze dementa agresiva

 3. Repetitia este mama invataturii si metafora se potriveste vremurilor actuale, asa ca o voi repeta ori de cate ori va fi nevoie, pana ce Satana o sa va ia pe toti Platitii impreuna cu sclavii lui care va platesc.
  Pentru ca banii ,,nu mai este” o sa fiti si voi mancati in scurt timp.
  Important este ca aceasta metafora va scoate din sevraj si va isterizeaza, semn ca sunteti constienti de ce va asteapta, paduchiosilor !

  • Du-te-n oul ma-tii, reptila zoiasa din canalele SATANIEI, cretinule cu solzi.
   Uita-te in oglinda sa vezi ce clona de reptilian esti si apoi spurca-i pe ceilalti.

  • cand a fecundat-o sa te zamisleasca. Platit esti si tu, in modeda diavolului, dementa in cash injectata la cap.

 4. ,,Aproximativ 10.000 de militari ucraineni s-au predat deja forțelor ruse folosind frecvența radio specială 149.200 „Volga”, care funcționează de la mijlocul verii, au declarat serviciile operaționale pentru TASS.
  „Acum, peste 10.000 de militari ucraineni au ales deja viața și au folosit frecvența 149.200 ‘Volga’ pentru a se preda. Captivii sunt hrăniți; li se oferă toată îngrijirea medicală necesară”, a spus sursa, menționând că frecvența radio dedicată funcționează în toate direcţiile liniei de angajare în zona de operaţii militare spe-ciale. El a subliniat că numărul captivilor care se predau a crescut recent. Acest lucru se datorează, printre altele, clandestinului pro-rus, ai cărui activiști răspândesc informații despre opțiunea de capitulare în zona e operațiuni militare speciale din acele orașe controlate de forțele armate ucrainene.„Au existat deja cazuri
  în [satul din prima linie] Rabotino când luptătorii ucraineni au folosit frecvența de 149.200 „Volga” pentru a se preda în grupuri întregi”, a declarat pentru TASS Uniunea Veteranilor din cadrul Operațiunii Militare Speciale. Frecvența 149.200, care poate fi accesată pe orice radio digital, este special desemnată pentru a fi folosită de militarii ucraineni ca canal de comunicare a intenției lor de a se preda armatei ruse, care apoi îi poate localiza și îi poate lua captivi în siguranță, salvând astfel Militarii ucraineni să nu-și riște viața trecând câmpuri minate pentru a ajunge la liniile rusești. Proiectul este operațional de la mijlocul verii.’’

  • Esti in jeg bolnav

 5. […] Autor: Bogdan Tiberiu IacobSursa: inpolitics.ro […]

 6. si a dat-o afara pe hoashka Pelossi
  o fosila vie de pe vremea lu JFK.

  -a mai murit o satana,
  putzini au remarcat;

  Lesbian Marxist Laphonza Butler of Maryland Sworn in
  to Replace DEAD Feinstein as California’s Newest Senator
  (Laphoonza e o marca de
  crema de ghete)

 7. La Capitoliu se face rotatia tradatorilor !
  Tradatorul D.Tramp trece de la fost presedinte la Spiker si apoi va ajunge portar la Capitoliu, pana cand SUA Company Rockefeler va intra in faliment si se va dezmembra in patru bucati, asta daca nu va fi scufundata in ocean de Xi.

  • delirand, ZOAIE bolnava. Fa dovada de vreo implicare „Rockefeler”.
   Mananci fara oprire cacatul revarsat pentru jeguri ca tine de catre iudeo-masonul Benjamin Fulford.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998