CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Premiera: Lia Vasilescu baga plingere penala contra presedintelui

4 comentarii / 2657 vizualizări / 7 februarie 2019

Lia Vasilescu anunță, printr-un comunicat pe Facebook, că va depune plîngere penală împotriva președintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuză de abuz în serviciu pentru refuzul de a o numi ministru. Potrivit acesteia, singurul și adevăratul motiv este ”ura personală”.”Am luat act de noua scrisoare redactată de președintele Johannis și cred ca sunt îndreptățită să fac mai multe precizări:
⁃ 1. Este evident că nu există niciun motiv de legalitate pentru respingerea mea la funcția de ministru al Dezvoltării, așa cum a statuat CCR. Sunt cetățean român, cu domiciliul in România, nu sunt condamnată penal, nu am colaborat cu Securitatea (nici nouă, nici veche), nu am nicio incompatibilitate. Acest lucru îl recunoaște și Klaus Johannis și, deci, singura modalitate legală admisă de Constituție ca să fie motiv de respingere, i-a căzut de la primul paragraf.
⁃ 2. Scrie despre faptul că nu am experiența administrativă, omițând, în text, un amănunt semnificativ din CV-ul meu, transmis și la dosar, că am fost primar al unuia dintre cele mai mari orașe din România și, judecând după scorul electoral obținut pentru al doilea mandat, cetățenii au apreciat performanța mea.
⁃ 3. In plus față de președintele României care a fost doar profesor și primar, am trei mandate de parlamentar și al patrulea în curs (în două îndeplinind funcții de președinte de comisii parlamentare), am fost primar 5 ani și doi ani am deținut funcția de ministru. Așadar, experiența mea e chiar ceva mai consistentă decât a lui Klaus Johannis până a ajunge președinte.
⁃ 4. Motivul real pentru care mă respinge Klaus Johannis se referă la declarațiile politice făcute în decursul anilor, drept garantat de Constituție, la art. 72, alin. 1. De altfel, acest motiv mi se pare a fi cel mai stalinist posibil. La lecția de democrație și Constituție Klaus Johannis a lipsit mereu, dar acum ține să ne arate și sub propria semnătura.
⁃ 5. A invoca un comunicat CSM care se referea tot la declarații ale mele, în condițiile in care nu mai puțin de șase Instanțe judecătorești mi-au dat ulterior dreptate, mi se pare de-a dreptul stupid pentru argumentația respingerii pentru funcția de ministru, mai ales ca vine din partea unei persoane dovedită de Instanțele de judecată că a obținut prin fals imobile și a cărei soție refuză să se prezinte la organele de anchetă pentru a da explicații.
⁃ 6. Comunicarea președintelui se referă și la reputația și imoralitatea mea. Mi se pare mai mult decât penibil și înjositor pentru un președinte să opereze cu instrumente specifice postacilor care aruncă găleți de mizerie în oameni politici pe care nu îi agrează.
⁃ 7. Nefiind vorba de niciun fel de motiv de legalitate pentru respingere, ci doar de ura personală, consider ca dl. Klaus Johannis se încadrează perfect la infracțiunea de abuz in serviciu, prevăzută de art. 297, alin 1 și 2, Cod Penal, motiv pentru care am început deja redactarea unei plângeri penale in acest sens” scrie fostul ministru în comunicat. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Sa va ajute Dumnezeu, d-na Vasilescu!

  2. Nu știu dacă țineți minte o fotografie a Dnei. Vasilescu de acum doi ani. E in fata la DNA, cu cătușe si zâmbește sfidător. Mi- a rămas pe retina imaginea. O persoana care poate zâmbi in astfel de momente nu duce lipsa de caracter. Si dacă pornești un război cu ea e bine sa te gândești temeinic înainte.
    NB. Dosarul de la DNA s-a dovedit o făcătură cu martori mincinoși.

  3. Larguta nu are nicio sansa intr-o disputa cu Iohannis, adica este in zero mult prea mic. in curand, si pozitia sa interna in PSD va incepe sa slabeasca, fiind barata in executive. Ii ramane rol politic la sectia latria in contra adversarilor politici, dar si aici postul e ocupat de Codrin. Nu mai vorbim de viitorul pe termen mediu cand urmeaza sa fie inlaturata definitiv din PSD de catre inamicii lui Dragnea.
    Case closed

    • Mandatul prostovanului tău ia sfârșât soon. Ar fi culmea să ajungă escrocul la pârnaie pentru abuz în serviciu. :))))))))))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998