CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Premiera: parada gay s-a terminat fara cafteala

0 comentarii / 1803 vizualizări / 23 mai 2010

Vremea a ținut astăzi cu organizatorii paradei GayFest 2010. Mitingul gay-lor, bisexualilor, lesbienelor și transsexualilor, care era gata să se amâne din cauza ploii, a avut loc, totuși, pe traseul devenit tradițional: Bd-ul Unirii- Piața Constituției- Parcul Izvor.

Pe aici nu se trece!

Mai bine de 300 de persoane, aparținând minorităților sexuale, dar și simpatizanților, s-au strâns, la orele 17.00, pe trotuarele de lângă fântâni, sub privirile atente ale jandarmilor care, ca de obicei, la astfel de evenimente, au desfășurat forțe impresionante în zonă, gata să bumbăcească pe oricine ar fi tulburat parada. Sau…pe ei. Încă din jurul orelelor 16.00 oamenii legii au instalat conștiincioși garduri metalice de protecție la toate ”intrările” în Piața Constituției și pe Bd-ul Unirii, inclusiv în gangurile ce fac legăturile cu străzile adiacente. Timp de două ceasuri, zona a fost blocată, nimeni neavând voie să intre sau să iasă din dispozitiv, indiferent dacă era vorba de persoane care locuiau în zonă sau ziariști.

Ambasadorul Marii Britanii, Robin Barnet, alături de distinșii participanți la GayFest 2010.

Liniște și pace la paradă

Manifestanții au venit îmbrăcați în cele mai nostime și colorate veșminte, au agitat steagul curcubeu și au dat drumul baloanelor. Au dansat, și, cu puțin înainte de orele 18.00, reprezentanții organizatorilor și ai unor misiuni diplomatice acreditate la București au ținut câte un speech în fața Casei Poporului. Ambasadorul Marii Britanii la București, Robin Barnett, și-a exprimat mesajul de susținere al țării pe care o reprezintă, față de diversitatea sexuală (gay, lesbiene, bisexuali, transsexuali). La sfârșit, oficialul englez a ținut să se fotografieze cu câteva dintre cele mai spectaculoase personaje prezente la paradă. Mesajul participanților nu a fost, în esență, diferit de cel din alți ani, numai că acum, pe timp de criză economică, unii dintre aceștia cred că drepturile le vor fi încălcate și mai mult. Ei se tem să nu fie discriminați la salarii sau la obținerea unui loc de muncă, mai ales, acum, când acestea se împuținează. Dacă în ultimii ani, la terminarea paradelor gay au existat unele reacții negative din partea bucureștenilor, de data aceasta, mitingul s-a încheiat în deplină liniște și pace. (Răzvan Mateescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998