CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Premiera politica: candidat nevazator in alegerile din Bucuresti

3 comentarii / 4136 vizualizări / 9 august 2020

Partidul Democrație și Solidaritate (DEMOS) e prima formațiune, probabil din istoria țării, care are curajul de a propune alegătorilor un candidat nevăzător, în persoana tinerei de 28 de ani Laura Stifter, profesoară de Religie, Filosofie, Logică și Cultură civică. O activistă civică avînd două facultăți și două masterate, doctorand în filosofie, militant fervent pentru drepturile nevăzătorilor, cum se prezintă, dar și mai mult de atît, și care se va bate pentru Consiliul General al Capitalei.

”Candidez din partea Demos cu scopul de a construi împreună un București social și incluziv, un oraș sigur și accesibil pentru noi toți. Lucrez mult, inclusiv cu elevi nevăzători din școli speciale pe care-i meditez, în regim de voluntariat, pentru Bacalaureat, încurajându-i totodată în privința incluziunii școlare și profesionale. Am ales să fac politică pentru a susține cauza persoanelor cu dizabilități, precum și o serie de deziderate în domeniul educațional: o educație centrată pe elev, bazată pe formarea de competențe și aptitudini, o educație care să formeze gândirea liberă și critică, spiritul colaborativ și rafinamentul etic al tinerilor” se prezintă Stifter pe siteul partidului.

Tînăra politiciană vede foarte puțin cu un singur ochi, conform propriilor mărturisiri, și a trebuit să se chinuie serios pentru a-și susține examenele școlare, de regulă dictînd. Nu a avut nicio problemă să meargă acum doi ani ca profesor la liceul ”Mihai Viteazul” din București, fiind printre puținele cadre didactice care au avut curajul acesta.

”Personal, aş vedea segregarea şcolară a persoanelor cu dizabilităţi prin analogie cu segregaţionismul rasial din SUA, în sensul în care sunt instituţii, aceste şcoli speciale, care nu fac altceva decât să agraveze izolarea de societate a elevilor şi a profesorilor cu dizabilităţi. În special dacă ne referim la elevi, cei fără dizabilităţi nu au ocazia să interacţioneze încă din copilărie cu persoane cu dizabilităţi, şi astfel, când văd din întâmplare un copil cu dizabilităţi, li se pare o mare problemă” spunea ea într-un interviu de acum doi ani.

Și mai adăuga un lucru trist:
”În cazul şcolilor pentru nevăzători, doar câteva în întreaga ţară, sunt şcoli cu internat, şi atunci copii, de la 6 ani, de la clasa pregătitoare, sunt aduşi într-un alt oraş, lăsaţi în internat, bineînţeles, împotriva voinţei lor, pentru că aşa cum ştim, este o traumă gravă pentru un copil să fie separat de părinţi. Pentru că mulţi provin din familii sărace, părinţii îi vizitează doar în vacanţe, îi iau acasă două-trei luni pe an, ceea ce provoacă o suferinţă emoţională foarte puternică. Şi inutilă, pentru că educaţia incluzivă este posibilă practic şi cât se poate de legală.”

Laura a urmat Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din București, absolvind ca șefă de promoție și cu numeroase performanțe școlare, inclusiv la olimpiade naționale.

Recent, Laura a lansat o petiție publică pe adresa ministerului Sănătății, în care cerea ca ”persoanele depistate pozitiv la testul pentru Covid-19, în caz că sunt asimptomatice sau au o simptomatologie ușoară, să poată opta pentru autoizolarea la domiciliu sau în orice alt loc în care au acces și spațiul necesar în vederea izolării. Dorim o reglementare clară care să oprească ținerea forțată, în spital sau în centrele de carantină, a asimptomaticilor și a persoanelor cu simptomatologie ușoară de Covid-19” puncta ea.

De menționat că politica internațională, inclusiv în state mult mai avansate pe drumul democrației decît România nu a înregistrat prea multe cazuri de politicieni orbi, între cei mai cunoscuți fiind David Paterson, guvernator al statului New York, fostul senator american Thomas Gore sau David Blunkett, fost membru al guvernului Tony Blair din Marea Britanie. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Dupa cate am observat pe facebook, de comun acord cu unii ”politicieni” din esichierul dreptei si cu binecuvantarea inaltelor sataniste fetze din Servicii, a fost agreata si aceasta candidatura sub sigla Demos-ului. Jocurile au fost facute ,zonele de influenta impartite, unele rosii, altele galbene, unele verzi de invidie si altele grii.de ambiguitate si de alba-neagra….Mai ramane sa se prezinte si norodul spalat pe creier in numar mare la vot. Tot inainte, tovarasi! PS.Sa inteleg ca exista si binecuvantarea tacita a USA?

  2. Interesanta denumirea DEMOS
    are sorginte in Grecia antica a lui Clistene și a urmașilor săi…
    Eu unul o votez macar și pt că are curajul să înfrunte atâtea prejudecăți idioate✌️

  3. Nasol. Totusi oricat as vrea sa o sustin tot nu pot ptr ca ea nu intelege in ce iad traim. Oricum pe unde a trecut ca profesor a venit intr-un an scolar cam 10 zile la scoala . In trest medicale si fara plata. Este aiurea ca tot sustine ca este normala. Fuge in mod special exact de scolile de nevazatori. Mizerabil.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998