CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Premiera politica: Catarama anunta plingeri penale contra unor lideri ai PNL

1 comentariu / 2209 vizualizări / 7 august 2018

Viorel Cataramă anunţă că va depune plângere penală pe numele liderului PNL Ludovic Orban şi a altor 15 liberali, din forurile de conducere ale formaţiunii, pe motiv că au încercat excluderea sa din partid şi au falsificat rezultatul votului privind nominalizarea viitorului premier propus de PNL.

„Voi înainta o plângere penală împotriva domnilor Ludovic Orban, George Ionescu şi Dinu Gindu pentru fraudarea şi falsificarea rezultatului votului din data de 11 martie din Consiliul Naţional, privind desemnarea candidatului partidului pentru funcţia de premier”, a declarat Viorel Cataramă, pentru Mediafax.

„Voi înainta o plângere penală împotriva domnilor Ludovic Orban, Robert Sighiartău, Laurenţiu Leoreanu, Ben-Oni Ardelean, Florin Cîţu, Adrian Oros, Virgil Guran, Ioan Bălan, Vlad Nistor, Costel Alexe, Viorel Badea, Adrian Miuţescu, Nicolae Giugea şi George Şişcu pentru ilegalităţile comise în şedinţa Biroului Executiv din data de 9 iulie, când, încălcând 8 articole din statut, 3 din regulamentul Comisiei de Arbitraj, precum şi prevederile L78/2000, au votat excluderea mea din partid pentru a mă împiedica să candidez la Primăria Capitalei. PNL nu este proprietatea privată nici a lui Ludovic Orban si nici a unei mici cooperative grupate în jurul lui; membrii partidului sunt apăraţi de statut şi de legile ţării, au drepturi care nu pot fi călcate în picioare. De aceea, voi uza de toate căile şi mijloacele legale pentru eliminarea abuzurilor şi pedepsirea celor vinovaţi. Sunt din 1990 în PNL şi iubesc acest partid. Tocmai de aceea, după ultimele evenimente, m-am decis să pornesc o acţiune de modernizare şi reformare a partidului, de promovare a competenţelor şi, mai ales, de stabilire a unei ideologii si a unui program liberal de dreapta”, a mai afirmat Cataramă.

Acesta anunţă că a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL pentru eliminarea a două articole din statut (Art. 13 a si Art. 24 b- ce fac referire la libera exprimare: „libertatea de conştiinţă şi libertatea de exprimare a opiniilor oricărui membru în cadrul structurilor organizatorice ale partidului, precum şi în afara partidului în măsura în care exprimările respective nu contravin deciziilor şi hotărârilor luate de organismele de conducere ale partidului”) şi a două articole din Codul Etic (Art. 14 –”Se recomandă ca membrul PNL să nu transmită în afara partidului către persoane străine, sau în mass-media, informaţii despre eventuale tensiuni sau conflicte intervenite în interiorul formaţiunii noastre politice” şi Art. 23- „Atât în mass-media cât şi în public, membrul PNL va susţine şi va reprezenta linia partidului, nu va face declaraţii care să dăuneze intereselor şi/sau imaginii partidului, liderilor săi sau a oricărui membru al formaţiunii noastre”), despre care spune că încalcă art. 30 alineatele 1 si 2 din Constituţie, cenzurând libertatea de exprimare în spaţiul public.

Comisia de arbitraj PNL Bucureşti a stabilit că decizia de excludere a lui Viorel Cataramă din PNL este nulă, având în vedere că mai multe puncte din statutul partidului nu au fost respectate, inclusiv articolul ce prevede anunţarea din timp a persoanelor vizate de excludere şi dreptul la apărare.

„Admite contestaţia formulată de Cataramă Viorel şi declară nulă Decizia nr. 103/09.07.2018 a BEX al Partidului Naţional Liberal. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare”, se arată în decizia luată în data de 3 august de către Comisiei de Arbitraj a PNL Bucureşti.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

 1. This Article so nice.Thank you
  http://www.spainforsale.properties/
  SpainForSale.Properties
  • Villas for sale in La Mairena
  • Villas for sale in La Quinta
  • Villas for sale in Las Brisas
  • Villas for sale in Guadalmina Baja
  • Villas for sale in Guadalmina alta
  • Villas for sale in Los Almendros
  • Villas for sale in Nagüeles
  • Villas for sale in Puerto Banus
  • Villas for sale in San Pedro de Alcántara
  • Villas in Sierra Blanca
  • Villas for sale in Marbella Golden Mile

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998