CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Premierul Frantei despre proteste: ”O minoritate nu poate bloca tara!”

3 comentarii / 6027 vizualizări / 20 noiembrie 2018

Premierul Franței, Edouard Philippe, a avut azi o întîlnire cu ușile închise cu deputații partidului „Republica în mișcare”, în care s-a discutat despre criza „vestelor galbene”, respectiv protestele masive de stradă din ultimele zile, care au paralizat republica după ce aproape 300.000 de oameni au blocat șosele și piețe, iar jandarmii au intervenit în forță, rănind grav și arestînd sute de cetățeni.

Reamintim că protestele au fost declanșate de o mişcare de protest numită „vestele galbene“, care se declară apolitică, emanată de popor și nu are lider, activitatea acesteia putînd fi urmărită pe rețelele de socializare.
Numele de ”veste galbene” vine de la cunoscutele veste de semnalizare pe care trebuie să le poarte șoferii care au probleme la mașină și trag pe dreapta.

În cadrul discuției de azi, premierul francez a transmis, conform postului BFMTV, un mesaj tranșant:

„Respectăm și ascultăm protestatarii, este o mobilizare care nu trebuie neglijată. Dincolo de demonstrație, însă, ne confruntăm astăzi cu o problemă de ordine publică: aceea de a împiedica o minoritate să blocheze țara. Președintele Republicii a fost ales în numele unui proiect: noi ne vom ține de acest proiect”

Ministrul francez de interne a mers mai departe vorbind, azi dimineață pe canalul TV Franța 2, despre „radicalizarea” mișcării „vestelor galbene”. (B.I.)

foto: TimesLive

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Ala in canadiana rosie este Macron?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998