CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Presa acoperitilor la momentul adevarului: Iohannis a facut un pact cu PSD, binecuvintat de Bruxelles

1 comentariu / 4005 vizualizări / 1 februarie 2018

După zile de bîjbîială, una dintre navele-amiral ale acoperiților presei si stîlpi ai Cotrocenilor, ziare.com, își face curaj și o spune pe șleau: președintele Klaus Iohannis a cam făcut un pact cu PSD. Unul ale cărui consecințe pe termen lung sunt greu de estimat, dar, cel puțin pe legile justiției, el nu pare să aducă ceva bun pentru statul-paralel, mai ales că se vorbește de binecuvîntarea Occidentului.

O analiză cam zăbăucă publicată în această seară acreditează, totuși, printre meandre de gîndire, ideea că președintele Klaus Iohannis nu mai e de încredere pentru cei care l-au susținut pînă azi. Prin intermediul unui melanj între declarații ale lui Victor Ponta, Cătălin Ivan și opinii ale siteului citat, e prezentată public, destul de explicit, totuși, ideea unei coabitări pe baza unor negocieri secrete între șeful statului și guvernanți. Una cu aviz de afară.

Este pomenit, în primul rînd, discursul președintelui de la acceptarea Vioricăi Dăncilă:

”Prin aceste cuvinte, presedintele Romaniei reface puterea stirbita a liderului PSD, sacrificandu-si popularitatea. Raspunsul la intrebarea de ce Klaus Iohannis i-a oferit o portita de scapare lui Liviu Dragnea incepe sa se contureze in aceste zile”.

De asemenea:
”Trebuie remarcat si faptul ca presedintele Klaus Iohannis, pe langa asigurarile date ca independenta Justitiei este intangibila, a mai spus ca spera sa avem legi care sa ajute si sa imbunatateasca activitatea sistemului de justitie. Aceste precizari nu pot sa insemne decat ca exista sau va exista o colaborare intre Parlament, Presedintie, Curtea Constitutionala si CSM in ce priveste legislatia in aceasta materie, dar o astfel de „colaborare” nu se poate realiza fara crearea unei punti de comunicare intre presedintele PSD si presedintele Romaniei” se arată în material.

Demonstrația continuă:

”Un alt indiciu ca s-a realizat un pact intre presedintele Iohannis si liderul PSD e dat de Victor Ponta, fost premier al Romaniei, care intr-o postare pe Facebook in care se refera la abuzurile pe care le-a suportat din cauza fostului procuror DNA Mircea Negulescu, exclus intre timp din magistratura, a scris:
„Ce masuri legale cu adevarat serioase (nu bla-bla in studiorile de televiziune) se iau pentru ca in viitor sa nu se repete aceste abuzuri. Eu sunt jurist, am citit proiectele adoptate recent de Parlament si va garantez ca in acest domeniu nu se schimba absolut nimic. Poate pe viitor”.

E citat cu generozitate, în același sens, europarlamentarul Cătălin Ivan, care spune: „Fara sa am dovezi, dar pentru ca am vazut prea multe in cariera mea politica, la toate nivelurile, de la politica dintr-o comuna pana la cea europeana, as spune ca e evidenta intelegerea dintre cei doi”.

E frumos cînd un reprezentant al partidului penalilor pesediști e ales să dea glas teoriilor tefeliste, nu-i așa?

”Multe date, declaratii ale actorilor politici si reactii oficiale arata ca, in ce priveste Justitia, s-a realizat un tip de intelegere care a primit si aprobare de la Bruxelles prin vocea presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker” mai scriu editorii ziare.com.

Ce va urma în zilele următoare, după verdicte precum cel pus de ziare.com, fără a mai vorbi de alte articole stupefiante din presa sistemului?

Fără îndoială, mari surprize, am îndrăzni să profețim. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Nu e niciun pact, e un fel de non-combat reciproc avantajos.Statul paralel nu are nicio problema, va iesi intarit din aceasta mezalianta!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998