CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Presa apropiata de Orban: Iohannis, posibil ofiter acoperit al serviciilor secrete romanesti

15 comentarii / 10138 vizualizări / 29 aprilie 2020

După ce l-a umilit dîndu-i o replică nu personal, ci doar prin prin ministrul său de Externe, Viktor Orban îi mai administrează o lovitură lui Klaus Iohannis în scandalul vînzării Ardealului de către PSD. Siteul Visegradpost.com, foarte binevoitor cu premierul ungar, în general, și care relatează despre probleme din Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia, scrie azi într-un articol că președintele român e, probabil, ofițer acoperit al serviciilor secrete de la noi.

Articolul, semnat chiar de către redactorul șef François Lavallou, alias Ferenc Almássy, jurnalist ungaro-francez, poartă titlul dur: ”Va deveni falimentarul stat românesc o sursă de instabilitate pentru Europa Centrală în procesul de relaxare (anti-virus n.n.)?”
În material se comentează acuzația adusă azi PSD, că ar negocia cu Viktor Orban vînzarea Ardealului, într-o cheie ironic-condescendentă, amintindu-se că fără voturile PSD, guvernul Orban, omul președintelui, nici nu ar fi fost investit.

”Klaus Iohannis știe toate acestea mai bine decât oricine” scrie Visegradpost.com.

”Dar Klaus Iohannis, considerat un om (probabil un cadru) al „serviciilor secrete” românești chiar și de către oameni din tabăra sa, nu are nicio legătură cu realitatea.

Pentru că știe, de asemenea, foarte bine că cea mai mare parte a presei românești este controlată de statul-paralel românesc – fie prin mijloacele clasice de control acționarial, cunoscute și în Franța, fie prin procedeul, ceva mai rar folosit în Europa, de control prin agenți acoperiți (cu grad, soldă și uniforma – chiar dacă purtată rar) infiltrați în presă. Începând cu anul 1990 (data refondării Securității după câteva luni de semi-clandestinitate), această presă aflată la ordin agită „pericolul ungar” de câte ori șefii săi adevărați consideră că este necesar să-și consolideze puterea dictatorială asupra statului român și a societății românești” mai scrie siteul amintit. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

 1. Dar Milika Hurezeanu, fost Europa Libera -CIA , azi ambasador la Berlin, o fi si el foarte acoperit ? Parca asa spunea ofiterul american Cummings… Si altii(Mihai Pelin)… Iohannis si Hurezeanu sint din aceeasi unitate ? Dar, la dezastrul actual, mai conteaza ? Securiatea e peste tot – va amintiti ?

 2. ”Va deveni falimentarul stat românesc o sursă de instabilitate pentru Europa Centrală… ?”
  Așadar, „falimentarul stat Românesc”. Tot ce (mai) e de spus despre noi, în doar trei cuvinte.
  Dar, cui ce-i pasă?

  Elita, Românească, proaspăt reconstituită și repusă în „drepturile lor istorice”, își face o bineve-
  nită „siesta” după atâta „luptă”: să faci praf o țară, în „numai” 30 de ani, nu-i treabă ușoară!
  Poporul? E fericit că are libertate (și banane) și că, de „se descurcă” și în Capitalism, mai bine
  decât în „Comunism”: mai un sparanghel, mai o căpșună… Dacă nu curge, pică – vorba aia…
  Doar la vot trebuie să fie atent ca nu cumva să vină iar vreun nebun și să-i pună la treabă, și
  să le zică iar d-alea cu Demnitatea, cu Țara, bla-bla. Adică, să-i vândă Rușilor, sau Chinezilor…
  Nu, poporul nu mai dorește așa ceva: mai dulce-i slugăria!!
  Iar cu „biciul stăpânului” s-a obișnuit repede (nici nu a fost prea greu!), precum „boul cu jugul”!
  Poporul…
  Dacă are de râgâială, de grohăială și de pârțâială… Boierie! Ce altceva îi mai trebuie?
  Doar așa e omul cu adevărat liber, și poate să doarmă liniștit și fără nicio grijă!

 3. […] lui Klaus Iohannis în scandalul vînzării Ardealului de către PSD”, scrie fondatorul Inpolitics, argumentând că site-ul Visegradpost.com este ”foarte binevoitor cu premierul ungar, în […]

 4. Cireașa de pe tort, tocmai: miezul dur al electoratului său, alcătuit din astfel de migranți (auto-intitulat „diaspora românească”, de parcă ar fi fugit de altceva decât de salariile foarte mici pe care le-au plătit prin sprijin economic … de la același Klaus Iohannis), acum îl urăște la fel de mult pe cât îl urau pe Liviu Dragnea în urmă cu puțin timp. Nu sunt mulțumiți de faptul că nu plătesc impozite în România, acești apatrizi de facto , într-adevăr, la începutul panicii au decis să se repatrieze în masă și probabil se așteaptă să fie primiți în spitale și centre de lux în carantină. , în detrimentul „restanțelor” obscurantiste și „comuniste” care au rămas în țară (și cărora le-au propus, până în urmă cu puțin timp, să aibă dreptul de vot retras). Statul român, epuizat financiar (off-shore fiind un sport național), nu a reușit, desigur, să-și îndeplinească așteptările, și a parcat pe cei care ar fi putut fi interceptați la frontieră în centre de carantină improvizate, cel mai adesea în condiții care evocă mai degrabă camping sau tabere de refugiați.

  Să remarcăm că Ungaria, care și-a închis deja granițele, a oferit, la cererea Bucureștiului, coridoare umanitare care permit acest exod (provenind, în mare parte, din centre de contagiune precum nordul Italiei) pentru a-și traversa teritoriul până la granița românească. Și aici putem vedea în ce constă recunoștința lui Klaus Iohannis.

  Cu toate acestea, este puțin probabil ca gestul unei ineleganțe rare săvârșit astăzi la București de dragul copil al Berlinului și Bruxellesului să surprindă mulți oameni din Budapesta. În Cluj, Oradea, Târgu-Mureș etc., și în faimosul ținut secuiesc, pe de altă parte, maghiarii din Transilvania sunt cei care, în închisoare, mai trăiesc încă un duș rece. Manipulat de elitele lor urbane parțial infiltrate de Securitate și parțial lipsiți de mijloacele lor intelectuale prin absorbția unor doze mari de retorică anticomunistă , acești maghiari din Transilvania au votat într-adevăr copleșitor pentru numitul Klaus Iohannis în timpul alegerilor din 2014 care l-au condus la primul său mandat; și mulți – după 5 ani de umilire permanentă – au găsit încă în ei suficient masochism pentru a reînnoi această sinucidere politică în 2019 (întotdeauna, evident, în numele „Europei”, al „statului de drept”, al „Drepturile omului” etc.). Astăzi, putem spera că chiar și aceștia sunt acum vindecați de iluziile lor.

  Prin urmare, după ce au pierdut definitiv aceste două bazine electorale cu un comportament masiv (etnicii maghiari și Gastarbeiter ), Klaus Iohannis și partidul său (PNL, minoritate în parlament) vor putea, prin urmare, să rămână la putere doar în viitor prin mijloace dictatoriale. Rămâne de văzut dacă Securitatea (care, desigur, s-a infiltrat și în noul PSD post-Dragnea , întrucât deja se infiltrase în cea a lui Dragnea) va considera util să lichideze tâmpenia democratică românească. Dacă o va face, va fi a priorimai puțin pentru a salva siguranța Iohannis decât eșecul de a spera să poți păstra controlul după deconfinare. Ceea ce analiza lui nu ar fi neapărat greșită, deoarece guvernabilitatea statului român ridică astăzi o întrebare mult mai înspăimântătoare decât viitorul politic al lui Klaus Iohannis. Visegrad Post CITAT

 5. au uitat cei de la Visegrad Post sa specifice ca asa-zisul presedinte Sparanghel Cocosatul de la Cotroceni este si bolnav mintal asa cum este si fostul , Petrov Basila.

  Nota 10 pentru articol

 6. Mai, eu nu cred…adica, nu tocmai ofiter…pe vremea aia, cu rapiditatea lui de gandire (me model de „melcul tushti!”), nu-l angaja Securitatea nici la popota, ori la croitorie, ca ne-a spus ce-a invatat el in armata – sa coasa nasturi (eu, ca sas ce sunt, pot sa aduc dovezi ca in casele sasesti, baietii invata de la gradnita sa coasa nastuti, la el e un decalaj temporal care-l urmareste…), mai degraba ceva colaborator…oricum. ramane ciudat rau ca n-a adus in discutie nimic despre dosarul lui de urmarire, cand stim ca toti nemtii aveau…cred ca incepe alba-neagra serviciilor cu informatiile detinute, asa cum a fost la Basescu, cand s-a incontrat cu olandezii, pe „lalele” si au lasat aia sa iasa-n presa informatii despre activitatea lui de la Anver…sa avem rabdare

 7. […] lovitură lui Klaus Iohannis în scandalul vînzării Ardealului de către PSD”, scrie fondatorul Inpolitics, argumentând că site-ul Visegradpost.com este ”foarte binevoitor cu premierul ungar, în […]

 8. Nu mi-e clar cat de influent e site-ul care-i da castane lui Iohannis. In Romania, daca nu l-ar fi amintit BTI-ul, cred ca influenta lui visegradpost tinde spre zero. Raman doua probleme totusi. 1. Daca site-ul e un oficios al Budapestei, intelegem cam cum se raporteaza Orban Viktor la Romania si la Iohannis. Cam asa ii priveau grofii maghiari pe iobagii lor tolerati din Transilvania. 2. Daca Iohannis chiar e omul serviciilor, putem intelege cat de grobieni si slab mobilati intelectual sunt papusarii lui Iohannis. Din cate stiu, cine se aseamana, se aduna.

 9. „La recensământul efectuat în perioada 18-27 martie 2002, |-DOAR-| 532 de persoane s-au declarat că aparțin minorității secuilor din România”. DOAR ! 532.

 10. De cand a ajuns presedinte minoritarul etnic,da german nu ca aceia pe care ii ia in deradere si vorbesc utilizand Jounopot kivanok,m-am gandit ca e un acoperit al serviciilor.Nu mi-am dat seama de orban ludovik daca stia sau la nimerala zicea ”cine e generalul johaniss”,d’a ac’u cred ca stia,ca a zis-o sa se vada ca si el ii are inspate pe ”baieti”.

 11. @ Naționalismul lui Victor Orban a fost „părpălit”, ?

 12. […] lui Klaus Iohannis în scandalul vînzării Ardealului de către PSD”, scrie fondatorul Inpolitics, argumentând că site-ul Visegradpost.com este ”foarte binevoitor cu premierul ungar, în […]

 13. De 1 ți 2 mai băștinașii erau obișnuiți să părpălească și altceva decât politicieni, ?

 14. […] lui Klaus Iohannis în scandalul vînzării Ardealului de către PSD”, scrie fondatorul Inpolitics, argumentând că site-ul Visegradpost.com este ”foarte binevoitor cu premierul ungar, în […]

 15. […] lui Klaus Iohannis în scandalul vînzării Ardealului de către PSD”, scrie fondatorul Inpolitics, argumentând că site-ul Visegradpost.com este ”foarte binevoitor cu premierul ungar, în […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998