CURS VALUTAR
1 EUR = 4.98 RON UP | 1 USD = 4.54 RON UP | 1 GBP = 5.84 RON DOWN

Presa de la Tirana, întrebare-cheie: Au fost firmele lui Coldea răsplătite cu proiecte strategice albaneze?

0 comentarii / 2038 vizualizări / 17 iunie 2024

Presa albaneză ridică întrebări grele legate de activitatea lui Florian Coldea, ca și a altor consilieri ai premierului Edi Rama, la loc de cinste fiind cea privind răsplătirea consultanței acordate cu alocarea de proiecte strategice ale guvernului albanez către firmele acestora.

Gazeta Standard, spre exemplu, remarcă într-un material incendiar:

”D’Alema, Blair (Tony, fost premier britanic n.n.), Duçka, McGonigal (Charles, fost agent FBI condamnat n.n.) și recent românul Coldea au în comun faptul că toți sunt sau au fost consilieri ai lui Rama, consilieri ai guvernului albanez.
Zi de zi ies la lumină scandalurile legate de unii dintre acești indivizi; Massimo D’Alema (fost premier italian, anchetat de parchet n.n.), pe care prim-ministrul albanez îl consideră mentorul său, implicat în mega-corupția internațională a vînzării de arme Columbiei, McGonigal și albanezul Duçka, implicați în afaceri murdare de lobby și chiar acuzați de trădare națională. Românul Coldea, conform presei românești, e în afaceri cu cartelul de droguri mexican Sinaloa.

Cine i-a angajat pe acești oameni să lucreze pentru Albania? Cum sunt plătiți? Cît sunt plătiți? Cine îi plătește?

Cât de mult au influențat sfaturile lor, activitățile lor de lobby politica albaneză, securitatea națională, diplomația albaneză, reformele albaneze, apărarea albaneză, economia națională și, mai presus de toate, democrația albaneză?

Ce companii ale lor sau din anturajul lor au fost favorizate de proiectele strategice albaneze?

Mai mult ca niciodată, Albania are astăzi nevoie urgentă de transparență publică, instituțională și parlamentară cu privire la acești indivizi. Comisii parlamentare extraordinare și întâlniri instituționale între opoziție și ambasadele diplomatice trebuie să susțină orice demers politic al Partidului Democrat (de opoziție, condus de Sali Berisha n.n.).
Implicarea și tragerea la răspundere națională a președintelui republicii și a ambasadorilor din misiunile diplomatice este și trebuie să fie o obligație pentru opoziție” mai scrie publicația.

De menționat că fostul președinte Sali Berisha, în prezent adversarul nr.1 al premierului Edi Rama, i-a adus și continuă să-i aducă acuzații grave legate de atribuirea pe bază de corupție a unor mari contracte guvernamentale către firme private. (Traducere și adaptare B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998