CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Presa germana: In Romania, guvernul submineaza statul de drept

2 comentarii / 8221 vizualizări / 25 martie 2020

”Unele țări din centrul și sud-estul Europei se folosesc de criza coronavirus pentru a submina fundamentele statului de drept.” se arată într-o analiză a Deutsche Welle, între țările respective fiind enumerată și România.

”În perioade de epidemii, societățile trebuie să accepte restricționări masive ale vieții publice. Ca în cazul de față, cu criza generată de coronavirus. Măsurile de limitare a contactului între oameni și de interzicere a călătoriilor și a ieșirilor în public vizează așa cum știm limitarea extinderii epidemiei. Anumite țări din centrul și sud-estul Europei se folosesc însă de actuala situație pentru a submina statul de drept, fără să poată dovedi că măsurile luate ajută cu ceva în combaterea epidemiei” scrie D.W.

”Și în alte țări din sud-estul Europei epidemia este folosită ca paravan pentru măsuri dubioase împotriva statului de drept. De exemplu, noul guvern slovac vrea să adopte o lege care să permită instituțiilor statului să acceseze date de la operatorii de telecomunicații. Prin urmărirea telefonului mobil se va putea preveni deplasarea persoanelor izolate sau aflate în carantină, a declarat ieri premierul Igor Matovic.

Patru state membre ale Consiliului Europei – Armenia, Letonia, Republica Moldova și România – au adoptat o așa-numită derogare de la prevederile Convenției Europene pentru Drepturile Omului. În acest fel, în timpul situației de urgență, anumite drepturi civile pot fi anulate temporar. Criticii consideră că aceste măsuri sunt total exagerate” se mai arată în analiza presei germane. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Da, bine, ma! Si cum stateau ele, statele Sud Est europene, asa, mustind de democratie, stat de drept, libertati cetatenesti si justitie aburinda, in aplauzele mai marilor UE, care le incurajeau emanciparea, s-au trezit ca nu pot lupta cu o epidemie de 2% fara sa suspende CEDO ….si ce sa vezi, celelalte state, du democratii consolidate au zis NUUUUU!, libertatea individului inainte de toate, chiar inaintea bancilor noastre, a afacerilor noastre si chiar daca repatrierea de razboi a cetatenilor vostri, deja infectati in focarele din orasele noastre ne aranjeaza, momentan, noi suntem impotriva, ii pastram si-i ingrijim ca pe copiii nostri! Bineinteles ca se abuzeaza de criza, ca masurile luate (inutil) exced orice stare de necesitate, doar ca sunt mai multi aplaudaci decat critici, acolo, la profesorii de democratie si tot ce se face, impotriva intereselor cetateanului e si cu acceptul celor ce-si vor protejate interesele in colonie…cetateanul, drepturile lui, supravietuirea natiei sunt undeva in afara listei de prioritati

  2. O deversiune! Aceasta stire este o diversiune ca nu cumva romanii a inteleaga „detaliul” potrivit caruia Johannis este mercenarul Germaniei.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998