CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9686 RON DOWN | 1 USD = 4.5785 RON DOWN | 1 GBP = 5.8072 RON DOWN

Presa germana: Ne pare rau Zelensky, Germania depinde de petrolul si gazul rusesc

11 comentarii / 3587 vizualizări / 18 martie 2022

”Președintele Ucrainei vorbește despre război și uciderea civililor, în timp ce Germania se concentrează pe „economie, economie, economie” scrie azi publicația germană Politico.

”Președintele ucrainean Volodimir Zelenski dorește ca Germania să facă ceva cu privire la dependența sa de energia rusă, care pompează miliarde către Kremlin în timp ce acesta îi bombardează orașele”, arată Politico.
”Zelensky a cerut ajutor într-un discurs usturător de 20 de minute în Bundestag, joi, în care a explicat modul în care Germania a ignorat avertismentele privind dependența sa de economia de Rusia.
Preocupările Kievului au fost respinse cu răspunsul: „Este vorba despre economie, economie, economie”, a spus el.
Și într-adevăr, pentru mulți politicieni germani, este o problemă de buzunar.

Germania este de departe cel mai mare cheltuitor din UE pentru petrol, gaze și cărbune rusești, plătind peste 40 de miliarde de euro în 2021; 55 la sută din gazul său natural, 52 la sută din cărbune și 34 la sută din petrolul său vin din Rusia. Numai în ianuarie, Germania a trimis 2,6 miliarde de euro pentru importuri de petrol și gaze către Rusia.

A spune nu acestei energii ar fi dureros, susțin politicienii. La urma urmei, Germania are nevoie de energie nu numai pentru mașini și încălzirea locuințelor, ci și pentru a alimenta sectoare gigantice, cum ar fi produsele chimice, care produc materiile prime pentru ramuri uriașe ale industriei.

Robert Habeck, vicecancelarul Verzilor și ministrul economiei și climatului, a avertizat : „Dacă închidem imediat butonul, vor exista lipsuri în aprovizionare, chiar și întreruperi, șomaj în masă, sărăcie”.
Șeful său, cancelarul Olaf Scholz, a numit energia rusă „de o importanță esențială” pentru economia continentului.

Institutul Economic German consideră că interzicerea gazului rusesc este un risc incalculabil.

„Am ales cuvântul „incalculabil” destul de deliberat”, a spus Thilo Schäfer, autorul lucrării. „Estimările cu privire la impactul interzicerii gazului din Rusia se bazează pe o serie de ipoteze, iar modificarea doar cu una dintre ele poate avea un impact semnificativ asupra rezultatului.”
Schäfer a sugerat că unele dintre proiecțiile mai optimiste ar putea subestima perturbarea lanțurilor valorice. „Produsele din industria chimică, de exemplu, sunt o componentă de bază pentru multe alte sectoare”, a spus el.

Dar aceste calcule nu-l impresionează pe Zelenskyy.
„Sunt recunoscător politicienilor care înțeleg că e necesar un embargo asupra comerțului cu Rusia. În ceea ce privește importurile a tot ceea ce sponsorizează acest război”, a spus el parlamentarilor germani.
„Ajută-ne să oprim acest război”, a mai spus el”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Sub rezerva că „mâine” nu auzim altceva:
  Ar fi fost chiar de mirare ca nemții (în sensul laudativ al cuvântului) să nu înțeleagă care e realitatea cu acest „război” (mai degrabă un „pre-război”…), și și-ar periclita întreaga economie, prestigiul și poziția în ierarhia lumii, de dragul „lui Zelensky”, oricât de patetic își joacă el rolul „Hollioodyan”, pe care, cam știm cu toții de unde l-a primit.

  Spun „pre-război” deoarece, tot ce vedem, are caracteristicile unui nou „război ciudat” (a mai fost unul în debutul ww2) și nu-i decăt „un test” premergător „marii încleștări” pe care, „SUA” (în lipsă de alternative), se pare că chiar o doresc: 1) „testarea” alianțelor politice, poziționarea și „loialitatea” aliaților, opțiunile „neutrilor” etc. 2) în plan economic (ruperea și refacerea fluxurilor economice actuale, și cine „captează” mai mult…), 3) în plan social: testarea reacției „populațiilor”, „rezistența la propaganda” ș.m.m.a…
  Cam asta se întâmplă acum, pe lacrimile, sângele și suferința poporului Ucrainean. Și va dura, până când se va înțelege că „ieșirea” nu poate fi decât una din două:
  Sau trăim cu toții, sau murim cu toții.

  Faptul că Germania ar încearca alternative de neescaladare (cu riscul de a înfrunta „mânia SUA”) ar fi un act de luciditate politică și de mare înțelepciune, cu atât mai semnificativ cu cât ar veni tocmai de la cei ce știu bine de tot ce înseamnă războiul, pe pământ European, mai ales.
  Precum și, cum se intră, și cum se iese, din astfel de războaie.
  Dacă mai iese cineva…

  • Vedem cum se manifestă victimele propagandei sovietice.

   Armata eliberatoare lovește cetățenii ucraineni. Când spui „sau trăim cu toții”, nu-i așa că ești ultimul prostovan de pe planeta care n-a auzit de vreun ucrainean ucis?

   Să nu fi aflat niciun prostovan de pe aici că Iuscenko a fost otrăvit cu dioxină de către sistemul securist al lui Putin? Să nu fi aflat niciun prostovan de pe aici că Ianukovici a fost plantat de sistemul securist al lui Putin ca să aibă un prostovan ca în Belarus?

   Ce anume vă face pe voi experți în Zelenski. Ați trăit voi în pielea ucrainenilor? Ce anume știți voi în afară de propaganda sovietică pentru ultimii prostovani?

   • CIT POTI FI DE PROST TU PROSTOVANE AI AUZIT DE :DOUA MILIOANE DE IRAKIENI ,DOUA SUTE DE MIDE SIRBI DE MILIOANE SIRIENI ,LIBANEZI DE CEI DIN AVGANIASTAN NU MAI VORBESKDE ACEIA AI O PLACUTA SUEDEZA[ALUPIGUS]

   • Unalta,

    Hai sa fim realisti. Ce anume te face pe TINE expert in zelenski?

 2. Bravo Germania. Zelenski, mars acasa la brutele tale azoviste.

  • Germania a jucat pe baza Stasi. Au crezut că securistul frustrat Putin e de bază. Și-au luat țeapă.

   P.S. Ce mai fac labagii ceceni? Câți și-au întâlnit virginuțele? Hai cu eliberarea!!! :))))))))))))))))))))

  • „Nava militară rusă Vasili Bikov, anunțată ca distrusă de Ucraina, a reapărut în Marea Neagră. Această navă, una din cele mai moderne ale flotei ruse, a fost văzută la Sevastopol, în Crimeea, pe când marina ucraineană a anunțat solemn că a scufundat-o. Marinarii ucraineni nu au scufundat-o, poate nici măcar nu au atins-o”

   Continua-ți agonia si psihoza pro-nazistilor ucrainieni. Saracii, lupta in centrul Mariupolului si in cateva zile brigada Azov va fi adunata de pe jos. Armata rusa a evacuat peste 32 de mii de civili folositi anterior drept scuturi umane.

 3. Mai bine labagiu cecen decat homalau occidental.Daca inca mai ai capul cu tine inseamna ca nu te-ai intalnit cu vreun cecen.De fapt astia nu baga inseama capetele seci.

  • cecenii find ăia invadați cu succes de flămânzii lui Putin? :)))))))))))))))))))

   hahahahahahaha, durii pulii.

 4. ”Zelensky a cerut ajutor într-un discurs usturător de 20 de minute în Bundestag, joi”…
  CUM a ajuns Zelensky sa vorbeasca in Bundestag?

 5. fuck Zelensky!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998