CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9743 RON UP | 1 USD = 4.7112 RON UP | 1 GBP = 5.7209 RON UP

Presa irlandeza, despre penetrarea Casei Poporului: ”E un mister cum a reusit sa intre acest individ”

3 comentarii / 2463 vizualizări / 29 decembrie 2021

”BUCH-AREST Un irlandez arestat la București pentru că ar fi intrat în stare de ebrietate în Palatul Prezidențial de Crăciun” scrie în această dimineață ziarul irlandez ”The Irish Sun”. Dincolo de jocul inspirat de cuvinte și de mica inadvertență cu palatul prezidențial, jurnaliștii nu reușesc să înțeleagă cum a putut un cetățean beat să penetreze Casa Poporului, despre care afirmă că are un sistem de protecție instalat de fosta Securitate ceaușistă și consideră incidentul drept o breșă de securitate de proporții.

”Poliția a spus că cetățeanul irlandez a sărit peste un gard și a fentat Serviciul de Protecție și Pază după ce a spart o fereastră pentru a intra în palat” se arată în material.
”Construcția securizată este a doua clădire ca mărime din lume, după Pentagonul SUA – iar strania breșă pune problema revizuirii majore a sistemului de securitate.

Bărbatul a reușit să ajungă la etajul trei înainte de a fi prins, în timp ce își căuta camera de hotel, în stare de ebrietate. După câteva ore, el le-a spus polițiștilor că a fost la o petrecere în oraș și a confundat palatul cu hotelul său. Nu-și amintește exact cum a reușit să pătrundă.

O sursă din anchetă a declarat pentru The Irish Sun: „Palatul Parlamentului are sisteme de protecție instalate de Securitate (fosta poliție secretă a dictatorului comunist român Nicolae Ceaușescu).

„Este un mister cum a reușit să intre acest individ.”

Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare clădire administrativă din lume și cea mai infamă creație a fostului dictator Nicolae Ceauşescu. Începută în 1984, clădirea de 330.000 de metri pătrați este încă neterminată. Cu toate acestea, are peste 3.000 de camere. Intrarea se face numai prin tur organizat, iar vizitatorii trebuie să-și arate pașaportul pentru a intra.
Aceasta nu a fost singura breșă de securitate importantă din perioada sărbătorilor, după tentativa de spargere la palatul Reginei din Marea Britanie” mai amintesc jurnaliștii irlandezi, cu referire la cazul bărbatului cu probleme psihice arestat în apropierea Palatului Buckingham pentru presupusă tentativă de asasinare a Reginei Elisabeta. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Subiectul a fost prea mult dezbatut, desi nu era chiar un subiect. Insa, ca sa fim conspirationisti, poate fi si aceasta poveste ceva ne-intamplator, poate ca există un scop ca Parlamentul sa devina de-acum o fortăreață, mai ales dupa mitingul din 21 decembrie a.c. SRI-ul nostru nu a fost niciodata prea inteligent in ceea ce priveste intrigile create, intotdeauna s-au prezentat populatiei povesti cusute bine cu ață albă. Nu ne spune nimeni la ce hotel era cazat cu adevarat individul, astfel incat sa comparăm daca era posibilă confuzia. Sau daca acesta avea mijloacele materiale necesare șederii la un hotel in capitală. Este ceva putred la mijloc.

    • Sau la ce petrecere a fost. Probabil nici asta nu isi mai aminteste…

  2. Dar românii sau grupurile etnice gen șatră, de ce nu confundă Palatul Buckingham cu propria casă?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998