CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Presa israeliană: drogul care răvășește România, depistat la teroriștii Hamas

11 comentarii / 2516 vizualizări / 20 octombrie 2023

Teroriștii Hamas care au efectuat un atac surpriză pe 7 octombrie s-au dovedit a fi sub influența Captagon, un stimulent sintetic de tip amfetamină care a fost produs clandestin în sudul Europei și traficat prin Turcia către piețele de consum din Peninsula Arabică, relatează The Jerusalem Post citînd Canalul 12. Pastilele au fost recuperate din buzunarele multor teroriști care și-au pierdut viața pe pămîntul israelian.

Acest drog, cunoscut și sub numele de ”cocaina pentru săraci”, le-a permis teroriştilor să comită acte odioase cu un sentiment de calm și indiferență. Simultan, i-a menținut treji pentru perioade lungi și le-a suprimat apetitul pentru mîncare.

Captagon și-a cîștigat notorietatea în 2015, cînd s-a descoperit că este folosit de luptătorii ISIS pentru a înăbuși frica înainte de a efectua operațiuni teroriste. Pe măsură ce influența organizațiilor teroriste precum ISIS s-a diminuat, Libanul și Siria au preluat frîiele și au început să producă și să distribuie drogul pe scară largă. Gaza, în special, a devenit o piață populară pentru droguri, în special în rîndul tinerilor dependenți.

Captagon aparține familiei amfetaminelor și a fost dezvoltat inițial pentru a trata tulburările de atenție, narcolepsia și depresia. În țările mai sărace, medicamentul poate fi achiziționat cu un dolar sau doi, în timp ce în țările mai bogate, poate costa pînă la 20 de dolari per pilula. Efectele sale primare includ trezirea sentimentelor de euforie, reducerea nevoii de somn, suprimarea foamei și furnizarea de energie susținută.
Cîndva o sursă de venit pentru membrii ISIS prin contrabanda de droguri, Captagon a devenit acum o sursă majoră de venit pentru Siria și este susținută activ de Hezbollah” mai scrie presa israeliană.

Captagonul, trebuie spus, face ravagii de cîțiva ani și în România, țara noastră fiind menționată în rapoarte internaționale drept intermediar pe traseul drogului din Siria către Arabia Saudită și alte state din Orientul Mijlociu. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Cine dracu mai dă doi bani pe ce zic sioniștii criminali genocidali? Ăștia mint cum respiră.

  • De acord.

 2. O radicalizare a tinerilor din Românilor, și motive sunt destule, poate produce efecte dezastruoase.

  • Cine dracu dă doi bani pe ce spui tu, o tampita sparta-rupta la toate gaurelele

   • calmeaza-te, jidane.

    • puţi a căcat

     • ai alergie la sapun.
      de la auschwitz ti se trage.

 3. vine o radicalizare-cacarazare

 4. jidaneii meletari sunt drogati cu prepuțogon? ca ei viteji este. ca noroiu cand se usuca

  • sugi zeama de cavou

 5. Că și la bandiții din fost Wagner.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998