CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9696 RON UP | 1 USD = 4.6874 RON UP | 1 GBP = 5.7148 RON UP

Presa israeliana: ”Putin ar putea viza Polonia, Moldova, România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Cehia și statele baltice. NATO sa intre in lupta”

30 comentarii / 7709 vizualizări / 6 martie 2022

Cotidianul israelian The Jerusalem Post avertizează, într-o analiză publicată astăzi, asupra faptului că pentru Rusia e doar o chestie de timp pînă va cuceri Ucraina, după care ar putea urma Polonia, Moldova, România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Cehia și statele baltice. Singura soluție de stopare a lui Putin, scrie presa israeliană, ar fi o implicare în război a trupelor NATO ori europene.

Regimul președintelui rus Vladimir Putin a invadat Ucraina în urmă cu 10 zile și e doar o chestiune de timp pînă la cucerirea ei, arata TJP.

”John R. Schindler, istoric militar și fost ofițer de contrainformații la Agenția de Securitate Națională a SUA, a surprins starea războiului lui Putin: „Pe Twitter, armata rusă din Ucraina arată ca o mulțime confuză, dezorganizată, predispusă la beție și jaf. Au fost la fel când au ajuns la Paris în 1814 și au luat Berlinul în 1945. Nu vă lăsați păcăliți. Rușii în război așa sunt, mereu așa.”
Viitoarele invazii ale lui Putin ar putea foarte bine viza Polonia, Moldova, România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Cehia și statele baltice.

Occidentul și alianța militară NATO au acceptat în mare măsură anexarea de către Putin a teritoriului confiscat ilegal în Georgia în 2008 și Crimeea în Ucraina, în 2014. Fără îndoială, Putin simte mirosul sîngelui și a văzut de mult Occidentul și NATO ca fiind anemice, epuizate, slabe: tigri de hârtie.

De asemenea, este de remarcat că forțele armate ale lui Putin au jucat un rol decisiv în salvarea dictatorului sirian Bashar Assad dintr-o probabilă înfrângere. Nu au lipsit crimele de război comise de forțele aeriane ale lui Putin în timpul campaniei militare de zdrobire a revoltei împotriva lui Assad. Numărul morților din războiul civil sirian în curs este de peste 500.000 de oameni.

Putin nu a plătit un preț pentru crimele sale împotriva umanității din Siria, unde a format o alianță militară cu Republica Islamică Iran – cel mai important stat-sponsor al terorismului din lume, potrivit SUA – și mișcarea teroristă libaneză Hezbollah.

Sancțiunile severe sunt utile și îi pot provoca probleme reale lui Putin, dar o contraofensivă militară în acest stadiu este singura opțiune realistă pentru a îndepărta forțele lui Putin din Ucraina și a împiedica viitoarele sale campanii militare.

Soldații ucraineni sunt angajați într-un efort de luptă curajos cu ursul rus.

Președintele dîrz al Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a spus în replica sa de acum legendară, ca răspuns la solicitarea SUA de a fi evacuat: „Lupta este aici; Am nevoie de muniție, nu de o plimbare.”

Zelensky tocmai a declarat nevoia stringentă a țării sale de securizare a spațiului aerian și de avioane de luptă.

NATO, alianța militară în mare parte europeană care a fost concepută pentru a contracara Rusia sovietică, a respins cererea disperată a lui Zelensky.
Replica lui Zelensky: „Autoamăgirea celor slabi și neîncrezători a arătat că nu toată lumea consideră că lupta pentru libertate este obiectivul nr. 1 al Europei”.

Blocul de 27 de state membre ale UE a promis Ucrainei avioane de luptă duminică trecută. Josep Borrell, șeful politicii externe al UE a spus: „Vom furniza arme și chiar avioane de luptă. Nu vorbim doar de muniție. Oferim cele mai importante arme pentru a merge la război.”

Promisiunea s-a dovedit a fi o retorică goală. Marțea trecută, UE și națiunile sale membre și-au abandonat promisiunile.
De asemenea, UE nu este pregătită să accepte Ucraina – cea mai mare țară teritorială din Europa după Rusia.

Mathias Döpfner, scriind în cotidianul de cea mai mare circulație din Europa, Bild, le-a cerut membrilor NATO „să acționeze acum” și să-și aducă „trupele și armele” pentru a demonstra că „valorile și viitorul nostru vor fi în continuare apărate”.
Döpfner, care este președintele editurii Springer care deține Bild, a spus că dacă NATO nu se angajează, Europa trebuie să intervină.

„Franța, Anglia, Germania și America trebuie, ca alianță a libertății, să pună capăt activităților criminale ale lui Putin cu trupele și armele lor la Kiev și cu războiul cibernetic modern de la Moscova”, a scris el.
Döpfner este una dintre singurele voci proeminente din Europa care cere intervenția militară în Ucraina.

Este greu de imaginat o înfrângere militară a lui Putin în Ucraina fără securizarea spațiului aerian, livrări de avioane de luptă către Ucraina și trupe NATO și occidentale aduse la sol în țara est-europeană.
Miza este enorm de mare” conchide ziarul israelian. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

30 Comentarii

 1. Nu ar fi mai util un lunetist?

 2. nu mah itzik,
  sangele nu miroase a kkt!

 3. Deci înseamnă ca vizita pm originar din Ucraina la Moscova a fost gherla? Sau i se arata pisica lui Vladimir? Oricum ce e de remarcat este faptul ca analistul nu ia la preț de matineu armata rusa cum o fac toți mercenarii din presa română!
  2 saptamani mai dureaza războiul! 2 săptămâni! și o sa fie pace….pentru cât timp? o sa avem

  • Armata sovietică a încercat strategia lui Decebal, când a îmbrăcat cioatele de pe-un deal să dea bine de la depărtare.
   Și-a masat la granița ucrainei fiarele vechi, dotate cu puțoi care nu s-au șters niciodată singuri la cur, iar după bluf n-a mai rămas decât varianta crimelor de război.
   Bineînțeles, planul B constă în aducerea celor 3-4 tehnici moderne pentru dregerea situației. Estimez că armata sovietică va reuși o prostie atât de mare că-și vor lua singuri gâturile generalii imbecili ai armatei sovietice.

   • Cum le știi tu ca un om mare! Bravo!
    Trimite un CV la of****@an*****.ro sa iti gasesca un post de ANAList ca ce au ei acolo nu se compara cu ce spui tu!
    Dau și bonuri de masa!

 4. o sa vedem…am vrut sa spun

 5. „NATO SA INTRE IN LUPTA” a decretat presa israeliana; a vazut mai devreme drobul de sare care ‘s-ar putea’ sa cada peste Polonia, Moldova, România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Cehia și statele baltice.
  Daca NATO nu se implica (si pe buna dreptate) in razboi cu Rusia (Ucraina nefiind membra ) si sa-i sara in ajutor actorasului evreu , cineva trebuie sa ajute oligarhii ucrainieni ( aproape toti evrei) sa-si prezerve bogatiile.

  • Ești inconfundabil, prostovan sovietic. :)))))))))))))))))

 6. „Zelensky tocmai a declarat nevoia stringentă a țării sale de securizare a spațiului aerian și de avioane de luptă.”
  -sa le dea izraelu
  (avioane si spatiu aerian).

 7. Incredibila dezinformare a americanului tampit care scrie „Nu au lipsit crimele de război comise de forțele aeriane ale lui Putin în timpul campaniei militare de zdrobire a revoltei împotriva lui Assad. Numărul morților din războiul civil sirian în curs este de peste 500.000 de oameni.”

  Sigur, faptele sunt ca Rusia a intrat in conflict abia in partea lui finala cu operatiuni aeriene si la sol. Decesele de pana atunci, daca numarul este corect, sunt cauzate in primul rand de administratia americana care a alimentat cu arme (si ea, si Turcia, deci NATO) o insurectie.

  • Bă, prostovane, piticul porno Putin va recurge la denazificarea Republicii Moldova. :)))))))))))))))))))))))))))

  • Cacamicule, în Republica Moldova nu sunt naziștii ucrainieni din Vest. Transnistria este pământ rusesc și așa va rămâne. Moldovenii nu sunt îndobitociți ca ucrainienii. Sunt mai raționali și nu vor provoca nimic. Din păcate însă, piața muncii pentru ei s-a blocat, acolo unde Rusia contribuia cu mulți bani. Vor ajunge să sufere de foame.

 8. Apropos, pana una alta, eu as iesi la o revolta contra NATO. Se poate sa ii spuna cineva generalului imbecil sa isi ia avioanele de deasupra Bucurestiului. Nu le mai suport. Sa le duca dracului in zona granitei. Ucraina este la 1000 km de Bucuresti. Ce prostii NATO-ului fac avioanele deasupra Bucurestiului? ALOOOO, prostule de Ciuca…. ia-ti rahaturile de avioane de deasupra Capitalei… IMBECILULE. Arzi gazul de pomana. Si este scump.

  • NATO nu-și poate permite ca dintr-o eroare de pilotaj avioanele sale să treacă granița în Ucraina. Se pare că rușii deja controlează cerul Ucrainei iar un asemenea incident ar fi interpretat ca imixtiune în război. După câteva zile de la începutul războiului, studiind datele problemei, am ajuns la concluzia că între marile puteri regulile jocului sunt altele decât legislația internațională în vigoare. Inițial am crezut că Putin va fi vânat precum Bin Laden. Acum am convingerea că SUA va negocia la final cu Putin iar acesta va obține tot ceea ce va cere. Trist.

  • Vasilică Militaru a spus mereu la prieteni ca e cu SRI-ul. Iata ce zic ceilalţi:
   „Colegul de facultate mecanică (TCM) al lui Vasilică Militaru, colonelul Bogdan Mîndrilă, era şeful SRI Neamţ în timp ce el era instalat pe lângă mănăstirea Petru Vodă, din acelaşi judeţ…
   Colegi şi amici la Facultatea Construcţii de Maşini din Politehnică din Bacău, Mîndrilă şi Militaru au terminat facultatea împreună în 1991, dar drumurile lor nu s-au despărţit prea tare, ci s-au reunit mai ales în judeţul Neamţ.
   Bogdan Mîndrilă (născut în 25.03.1967) a intrat în rîndul cadrelor active ale Serviciului Român de Informaţii în anul 1993, iar din 2001 a îndeplinit funcţii de conducere în diferite unităţi teritoriale ale SRI.
   În acelaşi an, 2001, apare şi Vasilică Militaru la mânăstirea Petru Vodă şi se lipeşte de părintele Justin Pirvu, iar în 2003 se mută cu totul la Petru Vodă.
   În 2005, când SRI-ul era foarte concentrat pe filarea activităţii „legionare“ de la mânăstirea Petru Vodă (judeţul Neamţ), unde deja era instalat Vasilică Militaru, vine şi fostul lui coleg, colonelul Bogdan Mîndrilă, pe funcţia de şef al SRI Neamţ, unde stă până în septembrie 2012. În timpul acesta, Vasilică Militaru mai făcea pe şoferul pentru mânăstirile din zonă şi trecea des prin oraş, pe lângă sediul SRI. Numai el ştie dacă mai intra la o cafea la colonelul Mîndrilă sau lăsa vreun plic la poartă.
   În 2016 Bogdan Mîndrilă apărea încă în public ca şef SRI al Bacău (unde fusese transferat în 2012) şi dispare de acolo complet din peisaj abia în 2019, când SRI renunţă la organizarea judeţeană, trecând la cea regională, existând probabilitatea să fie în retragere sau să se fi transferat înapoi în Neamţ, unde şi domiciliază.
   Oricum, când în 13 septembrie 2018, când, cu o aproape o lună înainte de referendumul pentru familie, Vasilică Militaru depunea la Curtea de Apel Bacău celebra şi ultramediatizata sa plângere penală împotriva bisericii (BOR, biserica susţinnd referendumul pentru familie), cea mai mare realizare (operaţiune) a vieţii sale, şeful SRI Bacău era fostul său coleg, colonelul Bogdan Mîndrilă.
   Vasilică Militaru a recunoscut şi că prin asociaţia sa întreţine şi în prezent o relaţie instituţionalizată cu SRI-ul, iar sigla Asociaţiei sale este identică cu octogonul emblemă al SRI-ului.“

 9. Cu România are problema Rusia sau cu NATO ?

 10. Nu se lasă naziștii evrei, de la care au pornit toate nenorocirile, pana nu baga bățul prin gard sa scormonesca kkt-ul, care a pornit tot de la ei, în frunte cu paiața evreiasca, zelenski

  • Ești inconfundabil, prostovan sovietic. :)))))))))))))))))

 11. Niște jurnaliști israelieni nu reprezintă poziția prudentă a oficialilor Israelului. Pentru a înțelege batjocura acestui conflict merită să aflați că Ucraina vinde tehnică militară la o expoziție de profil din Arabia Saudită. Noaptea minții.
  În timp ce realitatea tragică a războiului se desfăşoară în Europa de Est, vizitatorii unei expoziţii în domeniul apărării din Arabia Saudită au fost întâmpinaţi cu priveliştea suprarealistă a celor mai noi echipamente militare ucrainene şi ruseşti, concurând pentru atenţie în săli de expoziţie impecabile, transmite Reuters. https://www.news.ro/externe/armament-din-rusia-si-ucraina-concureaza-la-o-expozitie-in-domeniul-apararii-din-arabia-saudita-1922403107002022030720627740

  • Sunt jurnalisti israelieni si jurnalisti israelieni. Aceia care au scris articolul care se bazeaza pe dezinformarile acelui american sunt lobistii ucrainieni. Sa nu uitam ca ucrainienii au platit enorm pentru campania democratilor. Iar acei lobisti acum incearca sa tarasca NATO in razboi. Sincer sa fiu, nu cred ca vor reusi. Dar incearca si ei.

   • Corect. Având în vedere originea etnică a unor ucrainieni care conduc politic și financiar Ucraina, se poate spune că există evrei și evrei. Unii merg pe o linie în timp ce alții merg pe alta. Tragedia poporului ucrainean n-ar trebui să fie speculată de vreo tabără evreiască sau non evreiască. Și așa este o crimă faptul că populația civilă a fost înarmată și instigată să lupte în mod inegal cu forța armată ocupantă a Rusiei. Cine câștigă din acest război absurd și total inegal? Oligarhii evrei și ne-evrei se vor întoarce după ce ucrainienii vor fi terminați ca să „reconstruiască” o Ucraină ciopârțită.

  • Ai uitat sa te prezinti, agentule:
   „Vasilică Militaru nu este ceea ce pare“
   https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

 12. De la ce altceva sa te astepti de la o tara razboinica cum este Israel? Ei ce fac cu palestinienii? Cate diversiuni au pus la cale? Saptamana trecut tocmai ce au atacat Yemen. Si Somalia. Cu prietenii americani. Acum mor de grija Europei? Victimizandu-se si planganadu-si de mila permanent, am ajuns ca azi sa nu mai poti zice nimic despre ”evrei” ca esti anti-semit.

  • Nimeni nu te poate opri să critici acțiunile reprobabile ale unui evreu. Când un evreu de va acuza de antisemitism să-i aduci aminte că o lege rasială din România, inițiată de șeful Cultului Mozaic, Silviu Vexler, împarte românii în evrei și non-evrei. Faptul că unii au vrut să impună ca subiect tabu critica unor evrei care săvârșesc infracțiuni sau fapte reprobabile, confirmă că sunt adepții unei teorii rasiste, a supremației unui popor ales evreu, promovată în Tora și Talmud. Există evrei buni așa cum există și evrei răi. Și evreii sunt oameni ca noi ceilalți. Faptul că unele curente rabinice din Israel promovează unicitatea speciei evreiești nu înseamnă că nu ar exista și rabini care le demontează teoria rasială. Și creștinii ortodocși au fundamentaliștii lor care acum susțin ca „sfânt” războiul Rusiei. Cum sunt și bezmetici care au inventat Sfânta Javelin a Ucrainei cu aruncătorul de grenade în mână. https://www.euronews.com/next/2022/02/27/ukraine-war-st-javelin-and-the-missile-that-has-become-a-symbol-of-ukraine-s-resistance

 13. nato sa intre in lupta, asta e de fapt planul de ani de zile si dorinta arzatoare a elitelor globaliste. De aia tot aduc de ani de zile trupe si echipamente militare aici, sau au prevazut ca in 2022 rusii vor ataca ucraina? De aceea inearca sa ne sperie, sa ne intarate, sa ne bage intr-o tabara sau in alta, uitand ca, razboiul, o data pornit, nu mai tine cont nici de vinovati, nici de nevinovati, nu conteaza nici cine castiga, nici cine pierde, poate doar cine ramane in viata, daca va fi capabil sa traiasca in vremea de dupa. Nu-mi fac iluzii, nu avem cum sa scapam. Dumnezeu a hotarat urgia pentru oameni, si o meritam din plin. Trebuie doar sa urmaresti eurovision sau pe zelenski dansand pe tocuri, ca sa-ti dai seama de ce

 14. @Vasilică Militaru
  shalica e cu izraelu,
  vrea sa ne faca cu capu’…..

  • Vasilica Militaru e si cu Serviciul Roman de Informatii, daca te uiti la ce spune.
   Spunea ca el stie si de protocoalele secrete ale SRI cu Biserica (BOR).
   Si tot Vasilică Militaru a spus mereu la prieteni ca e cu SRI-ul. Iar baietii au zis:
   „Colegul de facultate mecanică (TCM) al lui Vasilică Militaru, colonelul Bogdan Mîndrilă, era şeful SRI Neamţ în timp ce el era instalat pe lângă mănăstirea Petru Vodă, din acelaşi judeţ…
   Colegi şi amici la Facultatea Construcţii de Maşini din Politehnică din Bacău, Mîndrilă şi Militaru au terminat facultatea împreună în 1991, dar drumurile lor nu s-au despărţit prea tare, ci s-au reunit mai ales în judeţul Neamţ.
   Bogdan Mîndrilă (născut în 25.03.1967) a intrat în rîndul cadrelor active ale Serviciului Român de Informaţii în anul 1993, iar din 2001 a îndeplinit funcţii de conducere în diferite unităţi teritoriale ale SRI.
   În acelaşi an, 2001, apare şi Vasilică Militaru la mânăstirea Petru Vodă şi se lipeşte de părintele Justin Pirvu, iar în 2003 se mută cu totul la Petru Vodă.
   În 2005, când SRI-ul era foarte concentrat pe filarea activităţii „legionare“ de la mânăstirea Petru Vodă (judeţul Neamţ), unde deja era instalat Vasilică Militaru, vine şi fostul lui coleg, colonelul Bogdan Mîndrilă, pe funcţia de şef al SRI Neamţ, unde stă până în septembrie 2012. În timpul acesta, Vasilică Militaru mai făcea pe şoferul pentru mânăstirile din zonă şi trecea des prin oraş, pe lângă sediul SRI. Numai el ştie dacă mai intra la o cafea la colonelul Mîndrilă sau lăsa vreun plic la poartă.
   În 2016 Bogdan Mîndrilă apărea încă în public ca şef SRI al Bacău (unde fusese transferat în 2012) şi dispare de acolo complet din peisaj abia în 2019, când SRI renunţă la organizarea judeţeană, trecând la cea regională, existând probabilitatea să fie în retragere sau să se fi transferat înapoi în Neamţ, unde şi domiciliază.
   Oricum, când în 13 septembrie 2018, când, cu o aproape o lună înainte de referendumul pentru familie, Vasilică Militaru depunea la Curtea de Apel Bacău celebra şi ultramediatizata sa plângere penală împotriva bisericii (BOR, biserica susţinnd referendumul pentru familie), cea mai mare realizare (operaţiune) a vieţii sale, şeful SRI Bacău era fostul său coleg, colonelul Bogdan Mîndrilă.
   Vasilică Militaru a recunoscut şi că prin asociaţia sa întreţine şi în prezent o relaţie instituţionalizată cu SRI-ul, iar sigla Asociaţiei sale este identică cu octogonul emblemă al SRI-ului.“

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998