CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Presa italiana: Mafia face afaceri di granda in Romania

0 comentarii / 1725 vizualizări / 19 noiembrie 2013

Mafiile din Italia fac afaceri prospere, la nivel mare, în țara noastră, este concluzia unui material exploziv apărut azi în prestigiosul cotidian peninsular ”Il sole 24 ore”, care analizează răspîndirea europeană a sindicatelor crimei.

Astfel, potrivit articolului ”Iată unde investește mafia italiană în economia europeană”, în România face afaceri de proporții mafia siciliană, care gestionează activități în domeniul transporturilor, imobiliarelor, vînzării en-gros și en-detail a produselor alimentare, dar și Camorra, rivalii napolitani ai sicilienilor, care ruleaza afaceri în agricultură și pescuit. ”Există o prezență omogenă a mafiei italiene în partea de vest a Europei, în timp ce la est este detectată prezența criminalității organizate italiene în România” se afirmă în material. Mafia siciliană este prezentă în principal în București, în timp ce Camorra acționează în Bîrlad, mai spun jurnaliștii italieni. În contrapartidă, ca să spunem așa, în Albania s-a instalat confortabil o altă ramură a mafiei, anume Sacra Corona Unita, din Puglia, o grupare mai nou venită în familia crimei roganizate. Articolul din ”Il sole 24 ore” se bazează pe informații dintr-un studiu amplu, recent realizat și finanțat de UE, în care datele provin, potrivit lui Michael Riccardi, specialist în domeniul criminalității transfrontaliere, în principal din surse deschise (articole de ziar, rapoarte ale diferitelor forțe de poliție implicate în lupta împotriva crimei organizate, rapoarte ale guvernelor sau parlamentelor etc).
Ziarul prezintă și o hartă realizată de aceiași specialiști, în care se arată răspîndirea mafiei în economiile europene. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998