CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Președintele Academiei: ”Festivalul Untold ține de anularea culturii, produce foarte mult rău”

28 comentarii / 5590 vizualizări / 10 august 2023

„Festivalul Untold ține de anularea culturii, după părerea mea. Tinerii gustă și iubesc ceea ce li se oferă. Noi ne-am străduit în ultimele decenii să le oferim un anumit tip de muzică, un anumit fel de scenă, un anumit fel de joc pe scenă, anumite tipuri de lumini cu scântei care pot lua foc dacă nu suntem atenți și așa mai departe”. Afirmația aparține acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, invitatul lui Marius Tucă la Gândul live.

”Pe de altă parte, în ultimii ani a apărut și povestea asta cu diferența de gen, cu posibilitatea de a alege sexul copilului. Toate aceste lucruri amestecate și bombardate pe un fond lipsă, pe un fond de cultură generală și de viață au devenit un cocktail foarte periculos, exploziv.
Generațiile acestea nu au mai avut timp să asculte poveștile bunicilor. Sunt generații care au prins din zbor un calup de viață și pentru ei viața este aceasta. Festivalul în sine, după părerea mea, produce foarte mult rău și răul se va vedea în câțiva ani. Tinerii nu mai doresc să studieze de la o anumită vârstă. Trăiesc o viață paralelă. Muzica a devenit o trăire rebelă, complet atipică, care te scoate din fire. Tinerii nu ar putea participa la Festivalul George Enescu” a mai a spus Ioan Aurel Pop. (B.I.)

foto: Facebook

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

28 Comentarii

 1. « Mi-e teamă de ziua în care Tehnologia va fi mai importantă ca relațiile interumane. În lume va exista o generație de idioți. » – prezicea Einstein.
  Tehnologia și… „banul”, aș adăuga eu ; sau, mai precis, alunecarea într-un tip de societate care nu are alte repere decât „banul” ; și al cărei singur „motor de dezvoltare” este lăcomia. Societate care se manifestă exact ca o „mașină” cu un motor foarte puternic, turat la maxim, dar lipsită de frâne. Adică, lipsită de capacitatea de autocontrol – iar asta a devenit o caracteristică a întregii lumi „civilizate”, crescute modelul „Capitalismului Occidental” (Capitalism care, intrat în „criză existențială”, generază toate aberațiile și toate conflictele lumii noastre de azi).
  –––
  Tinerii aceștia sunt „oglinda fidelă” a societății noastre actuale; sunt victimele lăcomiei noastre care ne-a orbit într-atât de mult încât ne-am uitat până și „valorile ancestrale”, precum „bunul-simț”, sau „cei șapte ani de-acasă” – nu mai spun de Familie, Credință, sau de respectul pentru străbuni.
  Tinerii aceștia, într-o zi ne vor judeca. Căci noi, mânați de o „elită” ticăloșită de lăcomie, străină de valorile noastre fundamentale și de substratul nostru moral, nu vedem că am ajuns să cerșim „favorurile / îngăduința Occidentului” ; și, acceptînd toate umilințele, nu mai vedem că ne paște cea mai grea primejdie : dispariția. Ce căutăm noi aici ?

  • Ia sa spui dumneata pe cine a cam furat Einstein si cum?
   Si mai lasa-ne cu mesajele subliminale ca s-a saturat toata Romania de securistii prosti si ifosele lor de specialisti in de toate, mai ales in quality of life si alte bazaconii securiste promovate de prostovanii aia cu multa psihologie in gura…

 2. Academicianul Ioan Aurel, mai mult Plop decât Pop, nu știe că aceasta este o atitudine de frondă a unei generații de tineri față de o societate preocupată doar de pensiile bătrânilor numiți electoral seniori? Acestea sunt mode culturale, ar fi spus Mircea Eliade, pe care academicianul n-a avut timp să-l citească … că este legionar fascist. Modele culturale vin și pleacă. Prostia academicienilor plopiști sau popiști rămâne. Ioan Aurel Plop este vinovat de starea de fapt a unei generatii de tineri. El este vinovat de crima morală asupra tineretului din România. El, dimpreună cu academicienii, profesorii și toti funcționarii care compun statul român. Absolut toți. Drogurile n-au răsărit pe pâmânt românesc ci au ajuns în România prin granițele ultrasecurizate. Ce-au făcut Vama, Poliția și SRI-ul? Nu cumva au păzit ca drogurile să ajungă la copiii blamati de moșnegii ăștia cu pretenții de seniori? Pe vremuri, a fi moșneag era o mândrie în comunitate. Pe vremuri!

  • Ia-ți pastilele și nu mai bate câmpii.
   Tineretul nu e rebel, e doar prost. Vina e a părinților care după ce puiesc așteaptă ca statul să le crească și să le educe puradeii în vederea emigrării fericite.

   • Nu institutiile statului au spus ca se ocupa de educatia copiilor? Parintii parca cereau drepturi asupra copiilor lor si atunci cand se opuneau vaccinarii. Institutiile statului le impuneau vaccinarea. Cine stabileste programa scolara si cine a zapacit programul educational prin atatea schimbari legislative? Ce viitor le asigura politicienii acestor tineri?

    • deci nu ai discernamant!

   • Tu ai luat prea multe pastile de esti asa „inteligent”?

  • dementule descreierat

  • Tu cine esti, copilul lui Dumnezeu, de faci pe altii fascisti si legionar? Pe baza de ce probe spui tu asta?
   S-a gasit un flecar sa spuna despre un mosneag carturar si ochelarist ca e fascist si legionar, sa mori tu ?

   Ba dar cei care au privatizat averea Romaniei si au vandut-o pe nimic unor banci si corporatii straine ce sunt?
   Cei care au lasat milioane de romani in saracie, fara loc de munca, fara viitor, pentru un dolar, o marca germana, un leu in plus, ce sunt?
   Cei care au distrus toate serviicile sociale si economia romaneasca ce sunt?
   Cei care beneficiaza de sclavia moderna sau efectiva din Romania si a romanilor din diaspora ce sunt?
   Cei care considera ca cei batrani, cei slabi, saracii trebuie sa dispara ce sunt? (e vorba de un anumit tip de electorat si de politicieni „de dreapta”)
   Cei care ne-au nenorocit prin marirea facturilor la utilitati, care ne-au vandut apa, petrolul, gazele, padurile, minele?
   Cei care au dat averea Gojdu unui stat strain si ostil?
   Cei care au transformat Romania intr-un „stat privatizat”, „stat mafiot” si „stat esuat” ce dracu sunt?

 3. Pai asta spune omul de la 17.59,boule.In afara sa insultati si sa injurati pe altii ce mai stie generatia ta de rahat care produce urmasi de kkt?Or fi de vina si parintii dar cei care produc mizeriile numite never sea ,untold si alte mizerii nu au nici o treaba nu-i asa?Esti doar un gunoi bugetar care mananca banii nostri de pomana.

  • Ai sireturile desfacute.

  • HanoniMuistule !

 4. Ca în cazul cu savantul Nicolae Paulescu, eu zic să așteptăm 10 zile sa vedem daca i.a.-p. primește vreun ordin de la vreun ji.dan amerloc, sa se răzgândească sau nu.

  • ca dovada ca produci mizerii imputite scoase din haznaua cutiei craniene.

 5. Va simtiti cu musca pe caciula asa-i?La doua noaptea oamenii care muncesc se odihnesc pentru a doua zi.

  • si in suflet? Caci daca nu te simti esti doar un nesimtit.

  • Eşti cel mai mare, căci eşti un vierme umflat şi plin de căcat şi la cap, căci capetele îţî sunt şi cururi şi viceversa, ca o râmă care eşti. Nici de fundul preşedintelui Academiei nu sunteţi demni, dar, ca limbricii, aţi vrea să trăiţi acolo, la el, şi de aceea vă înghesuiţi să-l mânjiţi, că nu încăpeţi.

 6. Are grijă gAURa !

  • Mananci cacat pe aici cu gaura-ti stirba de la cap, din dotarea ta de prost !

  • O sula pe gat si la gaura care te obsedeaza?

 7. Huo,scarba ordinara.De munca nu ai ,noaptea nu dormi, esti platit doar sa injuri in stanga si dreapta,produsul cacatului cu care umbli ingura.Zici ca esti Tivilic daca nu oi fi chiar el ,producator de mizerie verbala si gunoi de profesie.Si nu mai posta de trei ori sa dai impresia ca sunteti mai multi.Am nteles ,esti doar o singura jigodie pusa contra cost sa poluezi comentariile oamenilor de bun simt.

 8. Domnu Presedinte al Academiei sunteti Ofiter SRI recrutat de factiunea Coldea SRI?
  Va multumim!

  • Sugeti cacarasul la oricine trece pe strada sau doar prin toaletele publice?
   Vă pişez cu adâncă consideraţie pe gât!

 9. de ce tziganu Jegoasă
  nu incearcă sa se exprime pa tzigăneshte?

 10. ‘ Ajustare ‘, dacă tacea ‘academician’ ramânea, valabil și pentru problema urșilor a căror supraviețuire se situează deasupra viețiii oamenilor.

 11. Trăiască gAURa !

  • si sugi gaurile care te obsedeaza

 12. Academicianul se apropie de adevar, dar nu cu mult si in rest bate campii.

  Adevarul este ca tinerii au fost educati de invatamant si mass-media intr-un regim fara identitate nationala, fara identitate culturala, fara identitate lingvistica, fara identitate etnica si relativ anti-ortodox.
  Adica fara repere, iar reperele se relativizeaza din ce in ce mai mult (sexul, statutul de parinte, cetatenia, limba, originea, cultura, sarbatorile, drepturile, etc).

  Genurile de muzica straina, artistii straini, festivalurile astea au succes deoarece:
  1) ele umplu un gol lasat liber de decaderea in activitate si continut a festivalurilor romanesti si muzicii romanesti
  2) Sunt distractive
  3) Cu ele s-a educat si obisnuit publicul tanar, nu cu altceva, poate artistii vor sa cante altceva, dar nu este comercial, iar capitalismul impune profit, nu suflet.
  4) au parte de multa reclama, promovare tintita pe demografii tinta si munca pentru a avea succes, o sustinere absenta pentru cultura si muzica romaneasca.

  In Romania se vor inchide muzeele pentru a avea bani de pensii speciale, iar tinerii invata limba engleza inainte de prima ora de limba romana, aici suntem cu cultura, domnule Pop, festivalul Untold nu anuleaza nimic din ce nu a fost deja anulat.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998