CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9696 RON UP | 1 USD = 4.6562 RON UP | 1 GBP = 5.7565 RON UP

Președintele de lux

2 comentarii / 805 vizualizări / 30 aprilie 2023

Președintele Klaus Iohannis face prăpăd. În penultimul său an de președinție. Președintele României are venituri fabuloase. Pe care noi i le punem la dispoziție. Vă voi da mai multe exemple cât se poate de concludente. Referitoare la cheltuielile reale ale președintelui. Care sunt secretizate prin două legi. Pur și simplu sigilate.
Ultimul său periplu în Brazilia, Chile și Argentina a durat cinci zile. Mari și late. Dacă avem cât de cât grijă față de banii publici, suntem siliți să împărțim costurile la orele de muncă ale lui Klaus Iohannis. În cele cinci zile, conform informațiilor prezentate pe site-ul prezidențial, Klaus Iohannis a muncit în total opt ore. În restul timpului, s-a plimbat și s-a distrat. Este adevărat că sunt secretizate costurile cheltuielilor prezidențiale, dar niște calcule, fie și ele aproximative, tot pot fi făcute. Și au fost făcute. Iar ceea ce rezultă este năucitor. O oră de muncă a lui Klaus Iohannis ne costă circa 65.000 de euro. Fabulos! Nu-i așa? Deplasările obișnuite ale lui Klaus Iohannis cu aeronava de lux pe care o închiriază, cea cu sub 20 de locuri, cu sufragerie, cinematograf etc., oficial, dacă ne uităm pe site-ul companiei aeriene, ar costa circa 100.000 de euro pe zi. El și soția. În 2022, în ciuda legii prin care își autosecretizează cheltuielile, instituția prezidențială raportează costuri cu deplasările de 3,4 milioane de euro. Iar în ianuarie și februarie 2023, de 360.000 de euro. Aceste informații sunt total false. Tocmai de aceea s-a produs secretizarea. În realitate sunt calculate doar orele de zbor. Nu și orele de staționare. Nu și nenumărate alte servicii. În 2022, de pe site-ul instituției prezidențiale rezultă că președintele Klaus Iohannis a făcut 26 de deplasări externe. Iar în 2023, nouă deplasări. Toate aceste deplasări nu presupun doar zboruri cu avionul și mese servite în aeronavă sau alte servicii asigurate de respectiva companie. Sau de respectivele companii. În aceste deplasări externe, în funcție de importanța lor, Klaus Iohannis circulă cu un alai. De consilieri, de miniștri, de politicieni, membri, după caz, ai delegației. Plimbările sale trebuie imortalizate. Prin urmare, mai există și jurnaliști agreați care intră în costuri. Iar mai jos vă dau lovitura de grație. Vă explic cât de mincinoase sunt raportările Președinției.
Din costurile reale ale deplasărilor lui Iohannis în străinătate sunt eliminate cele privind cazarea, deplasările în interiorul localităților, mesele, însoțitorii și alte servicii. Unii vor spune că, așa cum s-a întâmplat în periplul din America de Sud, în care agenda de muncă a președintelui este pur și simplu o batjocură, asemenea costuri sunt suportate de guvernele statelor gazdă. Pentru că, dacă ai invitat pe cineva, se cuvine să plătești și factura. Așa e. Numai că totul se întâmplă pe bază de reciprocitate. Dacă președintele României face o vizită în Argentina, și mai marele Argentinei va face mai devreme sau mai târziu o vizită în România. Și atunci, sub mandatul lui Klaus Iohannis sau sub mandatul altui președinte, noi suntem cei care vor plăti costurile. Prin urmare, cinstit este să nu ne mințim unii pe alții. Și să trecem la cheltuielile prezidențiale tot ceea ce în realitate de trecut acolo. Și asta, atenție, chiar și în situația în care, prin fel de fel de exhibiții, o parte dintre cheltuieli sunt suportate de instituțiile guvernamentale care-și trimit reprezentanții în delegația prezidențială.
Una peste alta, rezultă că avem un președinte care ne costă incredibil de mult. Și inexplicabil de mult în raport cu ceea ce realizează în beneficiul României. De aceea, nu întâmplător, de mai multe ori am făcut afirmația că o Casă Regală ne-ar costa mai puțin. Sau chiar un președinte jucător. Care să fie și prim-ministru. Ca în Statele Unite. Și care să și răspundă pentru crizele pe care le agravează, în loc să le atenueze, cei aflați la putere.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

 1. Și totuși, să nu uităm : noi ni l-am „proțăpit” în funție, prin votul majorității poporului. Emblematică rămâne scena cu grupurile de tineri care, de bucurie că prin votul lor „au reușit” să „scape țara de Comuniști”, jucau „tropotita” în jurul urnelor de vot, precum primitivii din zorile civilizației.
  Atâta îi duce pe ei capul ; suportăm consecințele și ne întrebăm cu amărăciune : ce ar trebui să se întâmple ca să le vină și lor (și multor, multor alții ca ei), „mintea la cap”? Câte alte „încercări ratate” va trebui să mai îndurăm, până vom ști și noi, ca popor, ce înseamnă selecția și promo-varea valorilor reale. Slabe speranțe, pe fondul ofensivei „inculturii” și a „curentelor moderniste”, în contextul general al „Marii Minciuni Planetare” – mediul ideal de înflorire a „imbecilo_crației”.

  Articolul e (dureros de) corect, dar e cam inutil. În primul rând pentru că „daunele” descrise nu-s decât „o câtime” din răul colosal pe care ni-l face „plăvanul” cu puteri de președinte, d.p.d.v poli-tic, economic, social și moral. Mai ales, moral.
  Apoi, este inutil și pentru că, cei ce știu că kwj (sic!) are „apucături faraonice” (unii le spun „refle-xe de grof”), aceștia știu de mult ; „l-au citit” încă de la început ce fel de „poamă” e. Iar cei ce, fie că profită direct de „regimul kwj”, fie că sunt atât de nătângi încât chiar îl cred o valoare, sau fie că „așa vrea mușchiul” lor, să fie ei „iohaniști” – ăstora tot nu mai ai ce le face.

  P.S. Se va spune, poate, că în democrație „timpul le rezolvă pe toate”. Numai că, deocamdată suntem pe „pantă negativă” și apoi, nu se știe cîtă răbdare va mai avea timpul cu noi.

  • Majoritatea votantilor sunt pensionari. Tinerii n-au treaba cu votul. Majoritatea romanilor nu voteaza.
   Nush cu ce te ajuta mintea la vot cand STS-ul numara voturile si iese cine trebuie cu cat trebuie.
   Cand „selectia” pe listele de vot si la primarie o fac altii (ambasadele straine, gruparile de afaceristi securisti, gruparile interlope).
   Romanii nu l-au votat pe Ciuca, Bode, Citu, Orban, Anisie, Arafat, Virgil Popescu si alti paduchi.

   ” Slabe speranțe, pe fondul ofensivei „inculturii” și a „curentelor moderniste”, în contextul general al „Marii Minciuni Planetare” – mediul ideal de înflorire a „imbecilo_crației”.”
   Iarasi nu stiu care este vina romanilor pentru „ofensiva inculturii” in condiitile in care politicienii si birocratia au distrus Educatia. Romanii nu mai au repere nationale, identitare, etnice, culturale, lingvistice, religioase pentru ca asa „s-a dorit”, sa fim cetateni planetari adica sclavi buni de cules sparanghel.

   Nu stiu cum si de ce, dar aceleasi persoane si organizatii care ataca Biserica, nationalismul, identitatea etnica si cultura romaneasca toti beneficiaza de bani publici sub diferite forme si de banii ONG-urilor.

   „P.S. Se va spune, poate, că în democrație „timpul le rezolvă pe toate”. Numai că, deocamdată suntem pe „pantă negativă” și apoi, nu se știe cîtă răbdare va mai avea timpul cu noi.”
   Democratia in Romania nu mai exista, a fost deturnata de servicii secrete, ambasade straine si grupuri de lobby locale si straine.
   Cu 30% prezenta la vot si partide care nu isi respecta nicio promisiune, care vin cu masuri si oameni absenti din campania electorala (macar sa stie oamenii pe cine si ce voteaza defapt), fara dezbateri, fara informare publica nu poti avea democratie.
   Nimeni nu a votat ca Ciuca, Citu, Orban sa devina Prim-Ministri si sa ne distruga vietile, afacerile, educatia, sanatatea si totusi s-a intamplat.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998