CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9184 RON DOWN | 1 USD = 4.7383 RON DOWN | 1 GBP = 5.6933 RON UP

Preşedintele fapt divers

4 comentarii / 2692 vizualizări / 11 septembrie 2015

Expresia nu îmi aparţine. Am auzit-o lansată de cineva la un post de televiziune. Dar mi se pare foarte potrivit pentru a-l caracteriza pe Traian Băsescu. Cu atât mai mult cu cât, ea este pusă în antiteză cu o altă expresie, cea de bărbat de stat. De personalitate care face istorie. Şi care rămâne în istorie. Dar un preşedinte fapt divers, care mai mult cleveteşte decât face şi când face face prost ceea ce face, este evident că nu poate rămâne în istorie altfel decât sub forma unor pagini negre. La acest destin obscur s-a condamnat singur omul politic Traian Băsescu.
Va amintiţi, când a fost prima oară suspendat a anunţat că dacă Parlamentul ia decizia organizării unui referendum pentru demitere, el îşi va părăsi funcţia în trei minute. Nemaiaşteptând niciun referendum. Şi s-a răzgândit.
Va mai amintiţi când a fost a doua oară suspendat, el i-a anunţat pe români că nu vrea să câştige sau să piardă printr-un truc. Şi i-a chemat pe toţi să voteze. Apoi, pe neaşteptate, s-a răzgândit. Şi i-a rugat pe toţi cei care îl mai susţineau să stea acasă.
Va mai amintiţi! A lovit cu dosul palmei un copil, în timpul campaniei electorale. Pus să jure a făcut-o în felul următor: “Jur că nu i-am dat un pumn copilului”. De fapt, îl lovise, cum am spus şi cum a văzut toată lumea, cu dosul palmei. S-a prefăcut că jură drept, însă, în esenţă, a ajurat strâmb.
Va mai amintiţi! A afirmat, de nenumărate ori, că niciodată nu a încercat să influenţeze justiţia. A făcut-o de nenumărate ori, în direct şi la ore de vârf, pronunţându-se împotriva unor oameni politici şi blagoslovindu-i cu condamnări, înainte ca instanţele să se fi pronunţat. Ca să nu mai vorbim de fratele său şi de nepotul său şi de ginerele său, care au făcut bani grei, manipulând oameni ai legii, în numele său. Al preşedintelui.
Va mai amintiţi! A spus că este un om cinstit. Şi asta chiar în timp ce săvârşea faptele care au constituit, mai târziu, dosarul Mihăileanu. Şi alte multe dosare.
Va mai amintiţi! A spus că după ce nu va mai fi preşedinte va ieşi din viaţa politică. Îl citez aproape cuvânt cu cuvânt. A afirmat că nu este demn de un fost preşedinte, ca după încheierea mandatelor, să mai fie şef al unui partid politic şi niciun caz nu are rost să mai rămână în politică. A adăugat, la un moment dat, că se va rezuma să îşi scrie memoriile şi, într-un alt moment, că se va ocupa doar de nepoţi. Iar acum se bagă, din nou, în politică.
Şi aşa mai departe. Acesta este, prin definiţie, un preşedinte derizoriu. Preşedintele fapt divers. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Furat de sirul neintrerupt al unor faptuiri amorale ale fostului presedinte,SRS omite un aspect,dupa mine esential : omul e prezent peste tot,nimeni nu-l ignora,isi da cu parerea in toate,primeste – e drept,cam rar – flori – alaturi de mai des,huiduieli,bref,se poate spune orice despre el,dar nu ca e absent,fiind astfel,luat in seama.Nu importa ce spune!Media il tine,in continuare,in brate fiindca face,probabil,rating.Asa ca fapt divers o fi,dar face valuri..Apropo,il contesta cineva,cat de cat autorizat ? Bubuie in dreapta si stanga,loveste sub toate centurile ,toate institutiile,unele avand paternitatea lui,nimic nu mai conteaza.Si uite asa se cladeste un nou soclu,de carton,de sifon etc.dar simpatizantii lui se simt incurajati si,de ce nu,apar unii noi.Socot ca,astfel,bagatelizarea prezentei lui,in aprecierea acesteia ca fapt divers e nu numai nepotrivita,dar chiar daunatoare,abordand nu fondul,ci forma acestor prezente.

  2. Basescu, ca politician, are vocatia „aburelii”. Este un mascarici politic aproape perfect.

  3. Mascarici,,,fapt divers,, Base isi urmeza neabatut planul de a deveni prim-ministru,dupa modelul rusesc. Ceea ce ar fi catastrofal pentru tara si foarte multe personaje politice.

  4. srs, dar de puscariasul divers, ai auzit? ala esti tu!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998