CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Președintele fermierilor: România importă masiv mîncare, U.E. subvenționează ferme de gîndaci

8 comentarii / 3945 vizualizări / 1 mai 2023

România este singura putere agricolă între ţările membre ale UE cu condiţii pedoclimatice extrem de favorabile agriculturii, care este dependentă de importuri masive de produse agroalimentare de strictă necesitate. Iar nivelul importurilor este ridicat până la limita de a ne afecta grav securitatea alimentară, susţine preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România (AFR), Daniel Botănoiu, conform Agerpres.

„Neavând sectorul zootehnic dezvoltat, suntem obligaţi să „importăm” produse alimentare de la partenerii europeni, dar şi de pe pieţe terţe. Asta a făcut ca şi în anul agricol 2021/2022, România să realizeze un deficit comercial foarte mare, ceea ce denotă o dependenţă netă a României de importul de produse agroalimentare, în special: carne de porc, tăiată şi în viu. Acest lucru imprimă riscuri majore cu privire la securitatea alimentară şi nu numai”, a declarat Botănoiu.

Numărul porcilor crescuţi anul trecut în fermele româneşti a fost de 17 ori mai mic decât în anii de dinainte de Revoluţie şi de 7 ori faţă de anul 2000, iar acest lucru se vede în balanţa comercială în condiţiile în care România importă anual carne de porc de peste 750 milioane de euro, mai spune acesta.

Importăm masiv carne de porc ”în situaţia în care suntem primii producători de porumb boabe la nivel european. De asemenea, doar o cincime din carnea de porc pe care au cumpărat-o românii în 2022 a provenit din fermele din România. Iar din aceşti 20%, doar jumătate sunt animale născute şi crescute în România, restul fiind importuri de animale vii. Calculul nu acoperă şi suinele crescute în gospodării pentru consum propriu sau cele vândute la negru; cifra acestora este, oricum, în scădere în ultimii ani” mai spune preşedintele AFR.

Vestea ”bună” e că fermele care produc viermi şi insecte pentru consum uman vor avea parte de subvenţii tot mai generoase, a anunţat Bruxellesul, în detrimentul clasicelor ferme în care sunt crescute animale precum porcii sau păsările, avertizează Botănoiu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Poftă bună României! Atât poate!

 2. ”Vestea ”bună” e că fermele care produc viermi şi insecte pentru consum uman vor avea parte de subvenţii tot mai generoase (…)”
  –––
  Dacă privim mai atent, observăm că străvechea metodă de „strunire a gloatelor”, exprimată prin «Panem et Circenses» (în „traducere liberă” : umple-le „mațul” și ocupă-le mintea), este reluată azi de „mai-marii lumii”, folosindu-se de cele mai noi cuceriri în domeniul științei și terhnologiei.
  i) Componenta „panem” – care în ochii „capitalistului nesătul”, nu înseamnă „decât hrană cât mai ieftină”, a dus la exploatarea „ingineriilor genetice”, pe de o parte, plus introducerea în alimenta-ția omului a „furajelor complexe” – mixturi de organisme (sau chiar reziduri) biologice cu produse chimice, totul departe de ochii „beneficiarilor” și bine „oblojit” sub „lozincile cu mediul”.
  Obs. De ce nu i-a dus capul să se concentreze pe exploatarea colosalului potențial al Oceanului Planetar, ca rezervă de hrană? Pe tehnologiile din Sec. trecut (când se făceau deja astfel de stu-dii), se estima posibilitatea de a hrăni, lejer, peste 80 Mld. de oameni ! De și-ar fi amintit măcar de lecturile copilăriei – Jules Verne bunăoară, care descrie uimitor de precis, soluții pentru multe „probleme ale viitorului”. Și, apropo : chiar și „soluții” pentru criza energetică (inclusiv cea cu „hidrogenul” – marea „găselniță” a „Ursulelor”), se găsesc prin romanele lui Verne.
  ii) Despre componenta „ocupă-le mințile”… O vedem cu toții, sub toate formele ; tehnologiile mo-derne de comunicare si de procesare a informațiilor, atent controlate, laolaltă cu noile „curente și ideologii progresiste”, își fac pe deplin treaba; iar Omul se „dezumanizează” tot mai mult, tinzând spre „robotul de mâine”.

 3. ,,…Odată cu respingerea la nivel mondial a vaccinării în curs de desfășurare, KM a găsit o modalitate de a folosi laptele pentru a modifica ADN-ul uman într-un mod similar. Ne-au trimis un link către acest articol științific care susține că „ARNm furnizat de exozomi derivați din lapte… poate funcționa ca un nou sistem de administrare orală pentru ARNm”.
  https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2022.12.19.517879v1
  ,,… Surse de informații poloneze ne-au trimis multe link-uri care indică că KM încearcă acum să folosească hrana pentru a ne modifica genetic într-o stare de sclavie perpetuă determinată genetic.
  Așa cum KM din Rusia și Occident lucrează împreună pentru a ne modifica genele, ei lucrează împreună și în Ucraina. După cum afirmă Robert F. Kennedy Jr., „Ei ucid ucrainenii într-un raport de 8 la 1. Ceea ce ni se spune despre acest război pur și simplu nu este adevărat”. Ei bine, se dovedește că marele „erou ucrainean” Vladimir Zelinsky și guvernul său sunt Mafia Khazara din Rusia și treaba lor este să ucida cât mai mulți ucraineni non-ruși. Niciun lider sănătos nu și-ar fi sacrificat trupele fără sens într-un raport de 8 la 1 de un adversar superior numeric, dacă nu era vorba de o chestiune de genocid premeditat. Ei ucid bărbații și înrobesc femeile și copiii. Acestea sunt câteva dintre lucrurile în care au fost implicați adeptii criminalului Biden. Din acest motiv, Wagner Prigozhin spune că Depp State rus previne în mod deliberat încheierea războiului. Ei vor să depopuleze și mai mult Ucraina pentru a o transforma într-o patrie pentru mafia khazariană…”

  • sau ai tu o obsesie patologica sa-i faci pe toti khazari?
   Ai iesit la raspandit puroi diversionist, jegule?

 4. Și porcul e un fel de gândac, dar mai mare.

  • la frigider

 5. Tipu’ e președinte pe… nimic!
  Orice om simplu din țara asta realizează că trăim pe datorie impusă,( las’ că vă dăm noi)
  Toacă frunze moarte la câini! Mâine dacă se sistează importurile,în 10 zile ne luăm „maul” unii altora ptr. o coaje de pâine
  Încă un nimeni care descoperă ph-ul la apa chioară!

 6. culitza taratza
  tritza fanitza
  -nu s-a inceiat,
  nu am incheiat,
  inca se joaca!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998