CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Presedintele PC, Daniel Constantin: „Alianta cu PSD trebuie analizata la rece”

0 comentarii / 1355 vizualizări / 8 martie 2010

Noul presedinte al PC, l-am numit pe Daniel Constantin, sustine, intr-un interviu acordat Inpolitics, ca alianta politica dintre social-democrati si conservatori trebuie gandita „la rece” pentru a identifica ce nu a mers in aceasta alianta care, oricum, functioneaza pe plan parlamentar. In ceea ce priveste fotoliul de deputat ramas vacant in urma retragerii din Parlament a Danielei Popa, noul lider este categoric: PSD si PNL vor sustine candidatura unui conservator.

„Cristian Preda sa se ascunda intr-o gaura de sarpe”

Reporter: Cum raspundeti comentariilor din partea reprezentantilor altor partide care sustin ca sunteti un lider prea tanar, lipsit de orice experienta si notorietate? Europarlamentarul PDL Cristian Preda spunea ca PC a facut un record european punand la sefie un lider cu zero notorietate.

Daniel Constantin: Întotdeauna mi s-a reproşat că sunt prea tânăr. Şi la 24 de ani când am devenit cel mai tânăr consilier de la Ministerul Agriculturii, şi când am condus echipa de euroconsilieri care au negociat capitolul 7 Agricultură cu Uniunea Europeană, ca să nu mai vorbim de momentul în care am ajuns cel mai tânăr director general de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Am dovedit de fiecare dată că vârsta nu este un impediment pentru a fi profesionist. Cât despre Cristian Preda, în locul lui mi-ar fi ruşine să mă uit în ograda altuia. Ca reprezentant al unui partid care a vrut să-l facă parlamentar pe Honorius Prigoană, Cristian Preda a pierdut o bună ocazie de a tăcea. În locul lui Preda m-aş fi ascuns de mult într-o gaură de şarpe să fiu coleg de partid cu asemenea beizadele.

Reporter: Credeti ca se impune o reparafare a aliantei politice cu PSD? Aceasta in conditiile in care acordul a fost gandit de doi lideri care, in prezent, nu mai sunt presedinti, Mircea Geoana, respectiv Daniela Popa.

Daniel Constantin: Nu neapărat o resemnare, cât o analiză făcută la rece despre ce a mers şi ce nu în această alianţă. Oricum, protocolul prevedea ca la alegerile locale cele două partide să candideze pe liste separate. Cât despre alianţa la nivel parlamentar, aceasta funcţionează şi nu văd de ce am renunţa la ea.

Reporter: Pe cine o sa aruncati in lupta in colegiul ramas vacant in urma retragerii Danielei Popa?

Daniel Constantin: Decizia în această privinţă va fi luată chiar mâine în cadrul Biroului Politic. Ceea ce vă pot spune sigur este că acest candidat va fi membru PC şi că va avea susţinerea celorlalte partide din opoziţie, adică PSD şi PNL.

Reporter: Aveti o strategie de revigorare a partidului?

Daniel Constantin: Strategia de revigorare a partidului a început deja să fie pusă în aplicare. Avem un program foarte ambiţios de a ajunge rapid în toate filialele unde să îi ajutăm pe membrii din teritoriu să depăşească greutăţile prin care trec şi să repornească motoarele. Lucrăm pentru o mai bună organizare şi pentru transformarea partidului într-unul al primarilor şi aleşilor locali la alegerile din 2012. (Interviu realizat de Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998