CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9745 RON UP | 1 USD = 4.7430 RON UP | 1 GBP = 5.7323 RON DOWN

Președintele sud-african: ”Arestarea lui Putin ar însemna declarație de război Rusiei”

4 comentarii / 1888 vizualizări / 18 iulie 2023

Președintele sud-african Cyril Ramaphosa a anunțat că autoritățile țării sale nu au intenția de a-l aresta pe dictatorul rus Vladimir Putin în timpul șederii sale la summitul BRICS, potrivit portalulului News24. Liderul Africii de Sud a spus că arestarea lui Putin ar însemna o declarație de război împotriva Rusiei.

„Ar fi o exercitare nesăbuită, neconstituțională și ilegală a puterilor date guvernului de a declara război Rusiei prin arestarea președintelui Putin”, a spus Ramaphosa în declarația sa în cazul legalității Curții Penale Internaționale.
„Ar fi incompatibil cu Constituția noastră să riscăm să intrăm în război cu Rusia. Am obligația constituțională de a proteja suveranitatea națională, pacea și securitatea republicii și de a respecta, proteja, promova și exercita drepturile poporului republicii la viață, securitate și siguranță.” .
În timpul audierii, Ramaphosa a mai citat un articol din Statutul de la Roma, care prevede că țara solicitată „va păstra confidențialitatea cererii de cooperare și a oricăror documente care susțin cererea, cu excepția cazului în care dezvăluirea este necesară pentru îndeplinirea cererii”, relatează Slovoidilo.ua.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. In sfirsit un om lucid !
    Totusi, mi-as dori ca ”altii” sa incerce, ca sa vedem ce forta de distrugere au ogivele nucleare mirvizate din silozutile Federatiei Ruse !
    Poate CIA, sau MI6, haideti, curaj, fiindca tot vei crapa de ceva, fiindca viata lunga nu mai aveti !!!
    Asteptm !

  2. B.T.I. NU Vad de ce il faceti dictator a fost ales de poporul rus cu peste 70%cu ce va gresit daca alegatori vad alt fel ” DICTATURA”SAU VRETI SA FITI IN TON CU R. TUDOR SAU GIDEA AR FI O COMPARATIE PREA ASPRA .

  3. Putin catre Curtea Penala internationala-Alo cpi. Da; Venititi sa ma arestati? Da. Sa o aduceti si pe Ursula.De ce? Sa-mi beleasca …Cam asa e cu arestarea lui Putin.Cer scuze celor care au primit gluma pe WhatsApp.

  4. Banii sistemului au cumparat si baietii buni de presa gen BTI.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998