CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Președinția României, oficial: Iohannis – peste 100 de vizite externe, costuri de peste 12 milioane de euro

6 comentarii / 3796 vizualizări / 9 martie 2023

Administrația Prezidențială – Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă, Compartimentul Probleme Cetățenești a remis un răspuns oficial unei solicitări a deputatului AUR Dan Tănasă referitoare la deplasările externe ale Președintelui României în anii 2019, 2020, 2021 și 2022, precum și la suma totală a cheltuielilor pentru vizitele externe aferente perioadei 2014-2022.

Ce transmite președinția, oficial: doar în al doilea mandat, care a inclus și restricțiile de deplasare impuse de doi ani de pandemie, Klaus Iohannis a mers peste hotare de 67 de ori, cheltuind peste 7 milioane de euro în acest sens. Lipsesc informații despre numărul vizitelor din primul mandat dar, dacă estimăm o cifră similară, rezultă că președintele Klaus Iohannis a mers în străinătate de peste 120 de ori de la alegerea în funcție pînă azi. Atenție mare, însă: e vorba doar de delegațiile oficiale, nu și de ieșirile din țară private ale familiei prezidențiale.

”Vă informăm următoarele:
Referitor la numărul vizitelor oficiale efectuate de Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, în anii 2019, 2020, 2021 și 2022, vă comunicăm numărul delegațiilor externe conduse de Președintele României, după cum urmează:
În anul 2019 – 21;
În anul 2020 – 9;
În anul 2021 – 16;
În anul 2022 – 21.
Cheltuielile efectuate pentru realizarea deplasărilor externe ale Președintelui României în perioada 2019-2022 au fost următoarele:
Anul 2019 – în suma de 9.617.402,99 lei;
Anul 2020 – în suma de 3.011.828,95 lei;
Anul 2021 – în sumă de 7.607.800,34 lei;
Anul 2022 – în suma de 16.604.678,40 lei.
Cheltuielile efectuate pentru realizarea deplasărilor externe ale Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, de la preluarea mandatului în anul 2014 și până în prezent, au fost în suma totală de 61.187.789,86 lei (peste 12 milioane de euro n.n.)” se mai arată în documentul oficial. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. […] Autor: Bogdan Tiberiu IacobSursa: inpolitics.ro […]

  2. Tontul ăsta s-a plimbat in toată lumea pe banii Țării. Plimbările lui in valoare de 12 mil de euro, ce beneficii au adus poporului si economiei noastre naționale? Niciunul? Nein? 1 cent? Ar trebui sa publice instituția care il sterge la fund si cu cat a crescut averea lui din străinătate in acest timp, din prestarea serviciilor de slugărnicie fata de IU ES EI si ue – cum ar fi conturile din cumpărarea de vaccinuri, ca sa ma refer doar la ultimii 2 ani, din cumpărarea de armament vechi americănesc, de la companiile austriece pe care le tine atent sub aripa lui, din afacerile de orice fel ale lui Zelenski, din defrișarea pădurilor din România, ș.a.m.d. Daca tot accelerăm digitalizarea si supravegherea cetateanului care si asa nu face nimic, stă molâu, atunci sa punem vizorul si pe Trăddanis, sa fie transparență si supraveghere si pentru el, ca banii sunt publici, nu sunt de la mă-sa sau soacră-sa. Si serviciile oblăduitoare lui, la fel. Parlamentul are de gând sa cheme la raport SRI-ul sau stă in rând?

  3. CU CE FOLOS PENTRU TARA? IATA HALUL IN CARE AU AJUNS SERVICIILE SECRETE DIN ROMANIA, OFICINE ALE ALTOR SERVICII..AU TRECUT DE SUB PLAPUMA KGB LA ALTELE…SI AU PROPULSAT AVENTURIERI SI PANARAME CA PROFESORUL ASTA REPETENT, CARE NUMAI DE KKATURI S-A TINUT IN VIATA. TRADATOR URCAT IN SAUA TARII DE ALTI TRADATORI! IMBERB SI NETERMINAT CA BARBAT ISI PLIMBA MUIEREA PRIN FATA LUMII, PE BANII ALTORA…NIMIC DE CAPUL LOR, NICI CA FAMILIE, NICI CA POLITICIAN, NICI CA PRESEDINTE….RUINATUL ASTA E REZULTATUL UNOR IDIOTI UTILI CA HELLVIG, COLDEA, MAIOR, PAHONTU, S.T.S SI ALTE GRUPARI DE DISTRUGERE A ROMANIEI….UN AVENTURIER PUS DE NISTE BETIVI SI TRADATORI….RUSINE DUDU IONESCU, CA TOT TRADATOR MORI! DUMNEZEU VA LUA PLATA DE LA URMASII VOSTRI, AIA CARE FUG DE MUNCA…IMBUIBATI CU HOTIILE VOASTRE! RASUL CURULUI GASCA PRESEDINTELUI….ESCALA LA SIBIU SA ISI IA CRATITAREASA IN PLIMBARE! CEAUSEASCA AVEA STIL, RAVASITA ARE SORT DE BUCATAREASA SI AZI…

  4. Cui pasa?Nu vedeti ca romanii zac pe ei?

  5. Domnilor deplasarile externe sunt nimic ca scuzati costuri fata de deplasarile saptamanale la Sibiu,va imaginati 7 masini cu antemergatori ,salvare cu personal,medic,aparatura,asistente,garda de corp,cazare la sibiu,haleala,diurna ,benzina,politisti pe itinerar cu ore inainte ptr. cale libera,prostii care asteptau sa treaca coloana prezidentiala,diurne ptr.cei care asigura deplasarea,etc.etc.O mizerie totala ,cine se crede acest inspector scolar devenit presedinte cu aere de Kaizer imperial, ca Romania e prea mica ptr.el dupa cum se manifesta.Un grandoman care se va bucura de sinecuri ulterioare de nemeritat.Asta e .

    • O mizerie totala… un grandoman… Asta e

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998