CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Pretul tradarii egal pretul dezmembrarii

0 comentarii / 1458 vizualizări / 4 martie 2011

Solicitarea oficiala in Parlamentul European de obtinere a autonomiei teritoriale pentru maghiari, nesanctionata de nicio autoritate romana, reprezinta atat o agresiune impotriva statului roman, cat si un act de tradare nationala. Cum pentru orice exista un pret, nu ne ramane decat sa ne intrebam care este acela.
Cat ii priveste pe maghiari, pe cei cu cetatenie romana, pe cetatenii Ungariei ori a altor tari unde exista asemenea comunitati, nu pot sa afirm altceva decat ca acestia sunt motivati sa urmareasca un obiectiv final comun. Cel al unei Ungarii mari. Si un obiectiv de etapa. Obtinerea pretutindeni in lume, acolo unde exista mari comunitati maghiare, a autonomiei teritoriale. Cum? Prin dezmembrarea respectivelor state. In definitiv, noi, romanii, cei animati de sentimente patriotice, nu am dori o Romanie Mare? Nu am dori o reunificare cu Basarabia si Bucovina? E adevarat, pe unii fata de altii ne deosebeste un detaliu. Si anume faptul ca regiunile care ar compune Romania Mare au fost, de-a lungul istoriei, locuite de romani. Nu ocupate. Dar sa trecem peste asta.
Daca este usor de raspuns la intrebarea “ce anume urmaresc maghiarii sub aspectul autonomiei teritoriale?”, este ceva mai complicat de observat si de analizat motivele care ii determina pe ceilalti – ma refer la autoritatile statului roman si la unele formatiuni politice – sa ii ajute. Sa sustina tacit sau chiar activ ideea autonomiei teritoriale, care este echivalenta cu dezmembrarea statului roman. O prima explicatie ar fi faptul ca PD-L se cramponeaza sa ramana la guvernare, fiind gata sa plateasca orice pret, inclusiv pretul maxim sub aspectul interesului national, iar Presedintele Traian Basescu se cramponeaza sa ramana la Cotroceni, fiind si el gata sa platesca pentru asta. Ori se stie ca soarta PD-L si a sefului statului depinde de ramanerea UDMR in coalitie. Dar pretul tradarii nu poate fi chiar atat de mic. Mai exista si un pret al libertatii, care este luat in calcul de tradatori. Multi fruntasi PD-L se tem ca, odata pierduta puterea, impotriva lor se vor deschide dosare penale. Si ca, intr-o buna zi, vor fi judecati si condamnati pentru coruptie. Ori pentru abuzuri. Iar Presedintele Traian Basescu se teme ca, odata cu plecarea de la Cotroceni, vor fi redeschise dosarele mai vechi penale pe care le are si ca nu ar fi exclus sa fie initiate altele noi. Asadar, exista si un pret legat de libertate. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews – http://news.corect.com/politics/pretul-tradarii-egal-pretul-dezmembrarii

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998