CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Previziunile lui Cristian Preda: “PSD o sa inghita PNL”

0 comentarii / 1483 vizualizări / 4 ianuarie 2011

Este foarte posibil ca, intr-un viitor nu tocmai indepartat, PSD sa inghita PNL deoarece liberalii, atat cei din Parlamentul European cat si cei din Romania, si-au cam pierdut identitatea prin obiceiul de a vota cot la cot cu socialistii, sustine europarlamentarul pedelist Cristian Preda, pe blog-ul personal.

“Comasarea care duce la disparitia PNL”
“Termenul “comasare” merita, ce-i drept, o soartă mai bună decât uitarea în care fusese aruncat în ultimul timp. Într-adevăr, ani de-a rândul, cuvântul desemnase procesul în urma căruia un partid dispărea, fiind absorbit de un altul. Recent, termenul a fost scos la suprafață de Crin Antonescu, cel care a așezat colaborarea viitoare a PNL cu PSD sub acest semn. PNL nu ar fi, de altfel, primul partid istoric înghițit de PSD. În 2001 – să ne amintim! – partidul condus la acea dată de Adrian Năstase reușea să absoarbă PSDR, formațiunea care participase, la debutul tranziției, alături de PNL și PNȚCD, ca partide anticomuniste, la crearea CDR. Mai mult decât atât, luând numele formațiunii pe care o absorbea, PSD și-a asigurat atunci un “blazon”, pe care l-a folosit din plin pe plan extern, de pildă, pentru a fi acceptat în Internaționala socialistă și a intra în grupul socialiștilor europeni (…) E posibil ca și de această dată operațiunea de comasare să fie justificată plecând de la un factor extern. E adevărat că la Parlamentul European, grupul din care face parte PNL votează în mult mai multe cazuri cu socialiștii decât cu partidele de dreapta (adică din PPE și din grupul conservator).
Cine poate mai mult poate și mai puțin. Dacă pe plan extern, peneliștii sunt de stânga, de ce n-ar fi și pe plan intern?”, intreaba Preda. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998