CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Prigoana: ”Romania poate sa importe medici din India”

0 comentarii / 1871 vizualizări / 9 iunie 2010

Deputatul ex-PDL Silviu Prigoană susține că teoria potrivit căreia România se va confrunta cu o catastrofă din cauza migrației intelectualilor este falsă, iar rezolvarea e simplă: să importăm, la rîndul nostru, specialiști din țările slab dezvoltate.

Prigoană afirmă, pentru Inpolitics, că nu e nicio problemă dacă medicii pleacă din România către țări unde sunt mai bine plătiți, susținînd că și noi putem aplica exact același sistem: ”Cînd am fost, recent, în Germania, am aflat că și lor le-au plecat medicii pe capete în țările scandinave, pe salarii mai mari, dar au găsit imediat soluția, importînd specialiști din estul Europei. Și noi putem să facem același lucru, să aducem medici din țări precum India, China sau Republica Moldova, unde lucrează pe salarii de 20 de dolari lunar, incomparabil mai puțin decît la noi”.

Deputatul are și un alt of major: ”România se confruntă cu o problemă foarte serioasă și care se va agrava în anii următori, e vorba de inflația de diplome universitare. Azi, toată lumea are o diplomă, și dacă nu ai, dai telefon și ăștia ți-o livrează acasă. Nu mai există școli de meserii, de zugravi, de electricieni, de mecanici, că toți au terminat psihologia sau relațiile internaționale. Eu m-am confrutat cu situații de neimaginat: am avut nevoie, la firmele mele, să angajez electricieni sau tinichigii și mi-au venit oameni cu diplome la concurs. Ei nu aveau nimic împotrivă să presteze muncile respective, dar legea are niște prevederi foarte complicate, dacă vrei să angajezi o persoană pe un post inferior ca pregătire trebuie să faci o de-calificare și asta reclamă timp și energie. Cred că, în următorii ani vor apărea probleme pe care azi nici nu ni le imaginăm, din aceste cauze” mai spune fostul pedelist. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998