CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Prima reacție dură în scandalul teatrelor: ”Sa se termine cu subventionarea culturii”

2 comentarii / 2609 vizualizări / 28 iunie 2019

Scandalul teatrelor cărora li s-au tăiat subvențiile de la stat și se dau de ceasul morții produce prima reacție dură a unui lider politic. Afaceristul Viorel Cataramă, președintele Dreptei Liberale, cere renunțarea la sistemul comunist al subvenționării instituțiilor de cultură și trecerea acestora la autofinanțare.
”Dreapta Liberala consideră că subvenționarea masivă a culturii este o reminiscență comunistă și trebuie să inceteze! Managerii instituțiilor de cultură trebuie să aibă ca principală preocupare modalitatea de a face bani, nicidecum de a-i cheltui! România este unica țară din Europa care subventioneaza atât de mult cultura, în lumea civilizată fondurile necesare sunt asigurate de sectorul privat sau de activități economice generatoare de profit. Dreapta Liberala cere Guvernului și Administrațiilor Locale să retragă subvențiile alocate culturii și să stabilească legi/reglementări clare prin care instituțiile de cultură să se auto-finanteze” afirmă Cataramă, într-un comunicat. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Teatrele de stat sunt o mina de aur pentru directorii acestora.

    Si-o fi pus cineva întrebarea de unde a avut fiul unui director de teatru 3 mil. de euro pentru a-si cumpara o casa cu banii jos, desi n-a lucrat in viata lui?

  2. Foarte bine! Sa traiasca din ceea ce produc, nu sa stea cu mana intinsa la stat, sa cerseasca. Ce, ei sunt asistati sociali? Sau pot doar sa urle in strada la proteste?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998