CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Prima victima a alegerilor: ministrul Melescanu, pe faras

2 comentarii / 2859 vizualizări / 26 mai 2019

Primul cap din coaliția de guvernare care va cădea în urma alegerilor de azi va fi, conform unor surse din PSD, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu. Ministrul ALDE a reușit să piardă încrederea ambelor partide, principalul reproș fiind acela că, prin organizarea ineficientă a votului din diaspora, a reușit să enerveze, din nou, alegătorii de peste hotare și să-i întărîte și mai rău împotriva actualilor guvernanți.
De altfel, PNL a anunțat azi că va depune și o plîngere penală contra lui Meleșcanu: „Cozile din aproape toate orașele importante europene în care există secții de vot, arată cum Guvernul își bate joc de cetățenii săi, arată cum este împiedicat exercitarea dreptului de vot, un drept fundamental al românilor la alegerile europarlamentare și la referendumul convocat de președintele României”, se arată într-un comunicat oficial al PNL. (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. La toate alegerile, „diaspora” nu reuseste sa voteze. Este scandal; stau la coada, se cer demisii. Problema asta chiar nu poate fi rezolvata? A devenit deja plictisitoare. La un moment dat parca a fost vorba despre un registru electoral. Cei din afara granitelor, care doresc sa voteze, sa se inscrie intr-un registru. Astfel se stie dinainte cati doritori sunt, unde sunt si in consecinta, se deschid sectii de votare. Ca la doctor. Te programezi. Este chiar atat de greu?

  2. Problema se poate rezolva foarte simplu: introducerea votului electronic. Mai multe tari au facut acest lucru.
    Din motive neclare, la noi nu se vrea acest lucru. Nu vor nici guvernantii, nici alegatorii din diaspora. Prin introducerea acestui vot electronic, nu vor mai fi motive de a face scandal in spatial public.
    Pe de alta parte, nu inteleg cum pe liste figureaza aproape 19 milioane de alegatori. Populatia scade luna de luna, unii dintre romanii plecati au renuntat la cetatenie, dar numarul de 19 milioane ramane constant.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998