CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Primarii tradatori

0 comentarii / 1319 vizualizări / 23 august 2011

Alegerile de parlamentari din Neamt si Maramures au iesit prost. Pentru USL. Presedintele Victor Ponta a anuntat ca una dintre cauze este tadarea unor primari PSD si ca acestia urmeaza sa fie exclusi din partid. Probabil asa se va si intampla. Pana atunci, insa, este extrem de important sa intelegem ce se intampla cu aceste tradari. Ce si cine le genereaza? Si ce ar putea fi facut ca fenomenul sa nu se generalizeze si sa nu afecteze major rezultatele USL, atunci cand vor avea loc alegerile propriu – zise?
Acum, in doua localitati, au avut loc alegeri pentru locurile de parlamentari ramase vacante. Atat colegiul din Neamt, cat si cel din Maramures apartineau, in mod traditional, USL. Cu alte cuvinte, un colegiu ar fi trebuit sa fie castigat de PNL iar alt colegiu de PSD. Cu atat mai mult cu cat cele doua partide si-au unit fortele, mergand pe un singur candidat. Cu toate acestea, PSD a pierdut la Neamt. Iar parlamentar a devenit un pedelist. Pe langa fel de fel de fapte de frauda, reclamate de USL, a intervenit, conform lui Victor Ponta, si tradarea unor primari PSD. Cu alte cuvinte, primari PSD au mobilizat cetatenii dar nu in favoarea candidatului acestui partid, ci in beneficiul reprezentantului PD-L. Daca asa stau lucrurile, este cel putin straniu. Ca sa nu spun revoltator. Si daca asa stau lucrurile, e important sa stim daca am avut de-a face cu o intamplare regretabila intr-un colegiu sau daca exista riscul ca aceasta epidemie a primarilor tradatori sa se extinda la nivel national, atunci cand vor avea loc alegerile parlamentare si sa se transforme intr-un dezastru, atat in ceea ce priveste PNL, cat si in ceea ce priveste PSD. Daca aceasta boala a tradarii devine cronica si se transforma in fenomen, atunci, pentru USL, dezastrul va fi total. Iar cercetarile de piata, indiferent cat de costisitoare sunt si cat de corecte sunt, nu vor mai avea nicio valoare pentru ca, pe o cale artificiala si in pofida vointei reale a electoratului, PD-L isi va putea cumpara voturi. De aceea, o radiografie riguroasa a ceea ce s-a intamplat trebuie facuta.
PD-L este singura formatiune politica care, prin modul de organizare, a prevazut functia de coordonator de colegiu. Cine este si ce face acest coordonator de colegiu? Este o persoana numita de PD-L ca, in colegiul respectiv, sa sifoneze banii publici in beneficiul unor primari. Care nu trebuie sa fie neaparat primar PD-L. Ei pot reprezenta oricare alte partide. Si e cu atat mai bine cu cat coordonatorul PD-L de colegiu lucreaza cu alti primari decat cei ai propriului partid. Si cum lucreaza? (Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998