CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Primul candidat care spune stop globalizarii: ”Vreau stat-natiune”

0 comentarii / 2620 vizualizări / 6 octombrie 2019

Candidatul Dreptei Liberale la alegerile prezidențiale, Viorel Cataramă, este primul care se exprimă tranșant într-o chestiune extrem de importantă, mai exact cea a globalizării. Concret, afaceristul se declară, într-un interviu acordat Monitorului apărării, împotriva fenomenului, despre care afirmă că are efecte nocive, deși a părut la un moment dat o idee excelentă, cam la fel cum s-a întîmplat și în cazul comunismului.

”Globalizarea înseamnă dependenţa ţării din ce în ce mai accentuată de importuri şi de împrumuturi externe, blocarea exporturilor şi reducerea ponderii sectorului privat în economie. Asta este globalizarea. Iar consecinţele globalizării sunt că România va fi din ce în ce mai mult dependentă de decizii luate în afara graniţelor, întrucât va avea un grad foarte mare de îndatorare şi va fi dependentă într-o mare măsură de produse realizate în alte ţări(…) România, ca urmare a susţinerii globalizării, are în acest moment câteva probleme majore care afectează toţi cetăţenii României. Dobânzile la creditele bancare în România sunt cu câteva procente mai mari decât în Europa, întrucât în România se permite şi se susţine existenţa cartelurile bancare care realizează nişte venituri incorecte, prin practicarea unor dobânzi foarte mari. Al doilea lucru sunt preţurile la combustibil, benzină, motorină, gaze naturale şi energie electrică. Ele sunt mult mai mari decât media europeană, întrucât România, ca urmare a globalizării, acceptă monopolurile în aceste domenii de activitate. Prin urmare, eu ca adept al statului naţiune susţin că trebuie sparte şi destructurate cartelurile bancare, ca să avem dobânzi la media europeană. Trebuie sparte şi destructurate monopolurile ca să avem preţuri corecte la gaz metan, la energie electrică, la benzină şi la motorină”.

”Eu susţin statul naţiune” mai spune afaceristul.

”Când Karl Marx a ieşit pe piaţă cu principiile socialismului ele au părut foarte atrăgătoare pentru o categorie mare de oameni. Aceleaşi principii atrăgătoare au generat comunismul, o catastrofă inimaginabilă pentru multe ţări din lume. Astăzi ideea globalizării, pornită de la Ronald Reagan şi Margaret Thatcher, şi anume liberalizarea circulaţiei mărfurilor, a forţei de muncă a pieţelor financiare se transformă pe zi ce trece într-o catastrofă, globalizarea excesivă însemnând de fapt în final, când nu mai avem ce face că o ţară este dependentă de importuri, de împrumuturi şi că deciziile se iau în mare parte pentru ţara respectivă se iau în afara graniţelor ţării. Sper ca România să iasă câştigătoare din acest război” afirmă candidatul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998