CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Primul efect al scandalului regionalizarii: PSD deblocheaza aliantele judetene cu PRM

0 comentarii / 1415 vizualizări / 16 iunie 2011

Coincidență sau nu, în plin scandal provocat de dorința puterii de a regionaliza România în opt județe, conducerea PSD deblochează încheierea alianțelor locale cu partidul lui Corneliu Vadim Tudor, care fusese stopată în urmă cu cca. patru luni, pe fondul comentariilor negative apărute în presă și în interiorul USL.

Mîine, orele 15,00, la sediul Consiliului Județean Tulcea va fi semnat protocolul de alianță politică între organizațiile județene ale PSD și PRM, încheiat de liderii la nivel local ai celor două partide, deputatul Horia Teodorescu(PSD) și Tudorel Hogea(PRM), cu participarea de la centru a lui Corneliu Vadim Tudor și a vicepreședintelui PRM Marius Marinescu, ca și a vicepreședintelui PSD, Marian Vanghelie. Marinescu a declarat pentru Inpolitics că protocolul este la fel ca cele încheiate în debutul acestui an cu alte cîteva organizații județene, respectiv alianță valabilă pînă în 2019, care va acoperi alegerile din toată această perioadă și interzicerea oricărei colaborări cu PDL.
Reamintim că, în perioada ianuarie-februarie, PRM și PSD au constituit alianțe locale într-o serie de județe, care se adăugau unora mai vechi, precum cea încheiată la București, ceea ce a generat stupefacție din partea mass-media, dar și anumite tensiuni în interiorul USL, acolo unde o serie de liberali au criticat respectiva alianță. În urma scandalului, la finele lui februarie Victor Ponta, personal, a anunțat blocarea încheierii de noi alianțe cu PRM, dar numai pînă în această săptămînă, cînd s-a dat iar undă verde protocoalelor județene. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998