CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Primul-ministru acuza: ”In cazul condamnarii lui Nastase lipsesc probele”

0 comentarii / 1301 vizualizări / 27 noiembrie 2012

Pedepse în justiţie pot fi aplicate doar pe probe, dar acestea lipsesc din motivarea arestării lui Adrian Năstase, întrebarea care rezultă fiind de ce nu sunt date exemple şi pentru persoanele apreciate acum drept cele mai corupte, respectiv Băsescu, Videanu şi Dan Diaconescu, spune premierul Ponta.

El a precizat, conform Mediafax, că nu doreşte să comenteze deciziile justiţiei în calitate de prim-ministru, ci îşi exprimă o opinie din punct de vedere juridic şi politic.

„În justiţie nu pedepseşti ca în presă sau ca în opinia publică, nu ai dreptul să condamni decât pentru probe. Am citit şi am constatat că nu e vorba de probe aici. Dacă e vorba de exemple pe care trebuie să le dăm societăţii, păi în acest moment – facem sondaje de opinie cu toţii – cei mai corupţi oameni din România sunt Traian Băsescu, Adriean Videanu, Dan Diaconescu. Pe ei de ce nu-i dăm de exemplu, pe ei trei ? 80% dintre români îi consideră pe toţi trei nişte infractori, nişte corupţi şi nişte oameni care s-au îmbogăţit de la Rolls Royce-uri, iahturi şi toate celelalte pe banii noştri. Nu ar trebui mâine să-i condamne, exact pe hotărârea lui Adrian Năstase, pe toţi trei ? Nu trebuie să dăm un exemplu dacă 80% dintre români îi consideră pe aceşti trei indivizi cei mai mari corupţi ai ţării ? Hai să-i condamnăm mâine atunci, că avem o hotărâre în acest sens. Poate funcţiona aşa o ţară ?”, a spus Ponta la Antena 3.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998