CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”Prin noi insine”: Liberalii glorifica afacerile cu statul si infiereaza ”buzunarele private”

6 comentarii / 2225 vizualizări / 23 iunie 2021

Partidul istoric promotor prin definiție al inițiativei private și al intervenției minimale a statului în economie, PNL, marchează o ciudată răsucire de viziune, trecînd la glorificarea afacerilor cu statul. Într-o declarație parlamentară, deputatul Nicolae Giugea deplînge ”stigmatizarea firmelor care fac afaceri cu statul” și cere ca banii europeni să nu ajungă cumva în buzunare private, sugerînd chiar ca alternativă sistemul public, adică statul.

”În majoritatea statelor dezvoltate, operatorii economici care efectuează lucrări sau prestează servicii către instituţii sau autorităţi statale, pe bani publici, în baza licitaţiilor publice simple şi total transparente, se bucură de recunoaştere în piaţa locală şi internaţională pentru seriozitate, punctualitate, calitate şi transparenţă. A face afaceri cu statul este o garanţie a profilului firmei şi a faptului că statul respectiv a verificat acel operator economic atât înainte de atribuire a contractului, cât şi după ce a finalizat lucrările sau a prestat serviciile. Din păcate, în România, lucrurile stau exact pe invers. A face a afaceri cu statul este sinonim cu fenomenul corupţiei, cu preţuri hiperevaluate, cu legături de cumetrie între operatorii economici şi decidenţii publici, precum şi cu lucrări de cea mai slabă calitate” susține liberalul, în declarația intitulată ”Stigmatizarea firmelor care fac afaceri cu statul”.
”Ne gândim că urmează să accesăm peste 80 de miliarde de euro de la UE, echivalentul a circa 400 de miliarde de lei, atunci minima noastră responsabilitate ne obligă să luăm măsuri ca aceşti bani să nu fie din nou drenaţi către buzunare private(…) Însănătoşirea sistemului public din ţara noastră depinde de măsuri puţine, dar ferme, reforme care s-a repercuta favorabil asupra fiecărui român” conchide deputatul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Omul din foto netrucata pare un functionar al Bancii Centrale a Braziliei din Fortaleza care-i aduce Irinucai un mic avans la Vuiton

    • Eugen Orlando Teodorovici a denunțat public faptul că Academia SRI Mihai Viteazu i-a trimis prin poștă diploma de absolvire a unui program la care nu s-a înscris și nu s-a prezentat niciodată.

      Până și un troll securist prostovan ca Franklin știe că firmele care fac afaceri cu statul român sunt fie acoperite, fie cotizează la statul paralel.

      • A denuntat in viteza cand nu l-a mai bagat secu in seama, plavane. Ar fi vrut si el sa fie adjunct de tamajor la secu, adica macar coleg cu Dragnila Perpeleac, dar nu s-a putut ca era prea prost. Aia a denuntat Marmelando asta al tau.

        • V-a dat muie și așa s-a scris istoria.

  2. Omul pare cam oligofren. El a ramas in minte cu ale 80 de miliarde fluturate de Iohannis pe la nasul fraierilor

  3. pt.[maica] esti mai prost de cit permite legea dobitocule

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998