CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Principesa da de pamint cu politicienii: Nu faceti decit sa va certati pe ministere

5 comentarii / 2618 vizualizări / 17 noiembrie 2021

Principesa Margareta, Custodele Coroanei române, lovește guvernanții peste ochi cu un pumn de fier în mănușă de catifea, afirmînd, într-un discurs rostit azi la Seara Regală dedicată Corpului Diplomatic, că România nu mai poate fi luată în serios cu un guvern lipsă luni de zile ori cu miniștri schimbați lunar. Nu faceți decît să vă certați pe portofolii, acuză politicienii fiica fostului suveran.

”Cea mai importantă lecție din actuala criză de sănătate este importanța bunei guvernări și a maturității politice” a afirmat Principesa.
”Suntem exact atât de puternici pe cât sunt puternice instituțiile noastre naționale; suntem eficienți numai dacă administrația noastră politică este eficientă(…)
Știu, desigur, că luptele politice sunt esența democrației. De asemenea, știu că este ușor pentru cineva ca mine să facă apel la unitate națională. Dar, în seara aceasta, aș vrea să fac un alt apel: unul la RESPONSABILITATE NAȚIONALĂ. Nu ne putem aștepta ca partenerii noștri apropiați să ne ia în serios dacă petrecem luni de zile fără un guvern și dacă miniștrii vin și pleacă lunar. Nu ne putem aștepta ca alegătorii să respingă politicienii populiști dacă politicienii existenți nu le oferă nimic.

Sectorul nostru privat este vibrant, talentat și competent.

Dar nu ne putem aștepta să revenim la o creștere economică puternică – de care are mare nevoie națiunea noastră – dacă singurul lucru pe care politicienii și oficialii noștri îl fac este să se certe pe portofoliile Cabinetului(…)

Căci, așa cum ne-a amintit pandemia, o proastă administrare politică ne costă literalmente vieți” a mai spus Principesa Margareta. (Bogdan Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Bre Mamaie, ce parteneri traditionali aveti Majestatea voastra?
    Partenerii va platesc renta viagera pe langa Constitutie, ca la ultimii Diavoli Tasmanieni aflati la zoo la Hobart sau astia la care va faceti ca va rastiti.

    Ia las-o mai usor cu critica ca acu va taie astia pensiile si apucati sapa de coada la batranete. Iar pe viitor, cand aveti veva de spus, cereti aprobarea prealabila a transcriptului sau invormati-l pe tov. col Duda

    • Țărane, nu-i principesa Dracnia. Te-a asmuțit Pulai și nu mai știi de tine, latri la femei? :))))))))))))))))))

  2. Nicaieri monarhia,daca vrea sa fie respectata nu se amesteca in politica,cel putin daca accepta ideea de a fi constitutionala si nu altceva.Priviti monarhiile scandinave,cea britanica,Benelux.Pentru ca altfell isi paraseste rolul de arbitru,consacrat chiar constitutional (in Spania)Cat priveste cele de mai sus,un pic de decenta,prin retinere,n-ar fi stricat.Multi vorbesc de oarecari privilegii in restituiri,tara se zbate in nevoi,iar politicienii sunt cei alesi de popor,asa cum sunt ei.El e cel ce va hotari la alegeri.Cat despre intarzieri in formarea guvernelor,cel putin exemplul olandez e edificator.Si n-am auzit nicidecum proteste din partea Coroanei,aflata acolo,la locul ei.Custodele Coroanei la noi sa ramana la actuala sa pozitie si nimic mai mult,E o chestie de prestigiu,cand traiesti din plin intr-o tara care e ,totusi,republica.

  3. Doamna DUDA, la cati bani incasezi de la statul roman, fara sa fi facut nimic in viata..in vreme ce pensionarii nostri au muncit pe branci 50 de ani si iau pensie de 200 euro pe luna..dar tie, madam nu iti pasa de popor. Ca doar nu esti maresaleasa Maria Antonescu sa le cosi haine la saraci. V-au adus securistii sa va aiba zalog si sa va foloseasca la cate unele. Zi merci ca te-au maritat securistii, ca iti impleteai cosita de fata batrana si azi. Da-ti si matale in carti, pune sa ceteasca in zatul de cafea…si vezi viitorul guvernului…nu te guresi in pauza de ceai pan’ gazete! Ca si asa esti cam suferinda si cu covidul asta te poti sensibiliza…sau Covidul nu trece pe la voi?!

  4. Probabil că preasupărații vituperanți de mai sus ar fi avut fix aceeași reacție dacă respectivele cuvinte ar fi fost rostite nu de Principesă, ci de tatăl său… Nu-i așa, comuniștilor?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998