CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Principesa Margareta pune UE la punct: ”Incetati cu aerele de superioritate si cu amenintarile”

75 comentarii / 240966 vizualizări / 13 octombrie 2019

Surpriză maximă: Principesa Margareta a susținut zilele trecute un discurs fulminant la Institutul Olandez de Relații Internaționale din Haga, în care a apărat cauza României în fața occidentalilor și a denunțat dubla măsură folosită în cazul țării noastre, după integrare. Mai mult, custodele Coroanei i-a criticat fățiș pe olandezi pentru blocarea accesului țării noastre în Schengen și a atras atenția UE că, precupată excesiv de procesul de integrare a unor state, a neglijat viziunea de ansamblu a construcției și a ajuns să vadă doar jumătatea goală a paharului. ”Incetati cu aerele de superioritate” le-a transmis Margareta occidentalilor.

Nu am intrat în UE pentru roșii mai ieftine!

”Cred că, în efortul nostru de a îmbunătăți funcționarea Uniunii noastre, am devenit poate prea obsedați de proces, mai degrabă decât de viziune, așa că de multe ori uităm cât de mare este realizarea noastră. Un continent împărțit timp de două generații de Războiul Rece este acum din nou unit. Am făcut aceasta cu sacrificii reciproce, nu pentru că am vrut să reducem costurile la roșii sau la automobilele din țările noastre, ci pentru că am împărtășit aceeași viziune și aceleași valori. Și împărtășim și astăzi aceleași valori și opinii” a spus principesa.

România – una dintre țările cu cea mai rapidă creștere din Europa

”Da, avem probleme. Dar avem o creștere economică incredibilă în fosta jumătate comunistă a continentului, iar țara mea este una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din Europa. Acest fapt nu a șters însă diferențele semnificative de bogăție între jumătățile estice și vestice ale continentului. Au trecut trei decenii de la sfârșitul comunismului, dar probabil avem nevoie de alte trei decenii pentru a șterge pe deplin efectele nocive ale dictaturii comuniste și a proastei administrări a țării. Pe scurt, o întreagă generație va trece înainte de a fi cu adevărat și pe deplin uniți și aproape nimeni dintre cei care erau oameni maturi când evenimentele din 1989 în țara mea l-au înlăturat pe dictatorul comunist nu va fi în viață în ziua în care diviziunea economică a estului și vestului Europei va dispărea complet. Subliniez faptul că nu încerc să găsesc scuze sau să „repartizez” vina cuiva, ci doar să explic sentimentul de frustrare resimțit în multe noi state membre.

Unora din Occident s-ar putea sa nu le placa faptul ca suntem mai patrioti si mai religiosi

De asemenea, în Estul Europei avem perspective diferite asupra vieții sociale și a obiceiurilor. Suntem mai religioși, mai patrioți și mai suspicioși în privința nivelului ridicat de imigrare. S-ar putea ca unora din Occident să nu le placă aceasta. Dar a respinge sentimentele noastre ca doar „rasism și xenofobie” sau a împărți totul între „progresist” – prin care ne referim la occidentali – și „reacționar” este în mod clar contraproductiv. De asemenea, este greșit să argumentăm că valorile noastre nu sunt valori europene; s-ar putea să nu fie la modă în unele părți ale Europei, dar sunt valori care aparțin continentului(…) Punctul-cheie pentru toate activitățile noastre este încetarea atitudinii de superioritate față de noile state membre și evitarea amenințării acestora prin clauze de condiționalitate extinse artificial. Diverse propuneri de utilizare a condiționalității politice în acordarea fondurilor din bugetul următor de șapte ani al Uniunii, în schimbul anumitor concesii politice, sunt nu numai ilegale în cadrul tratatelor UE existente, ci sunt, de asemenea, o garanție că vor diviza mai degrabă decât să unească Europa.

Românii nu pot accepta să fie într-o poziție inferioară celorlalți cetățeni europeni

Încă din 2011, Comisia Europeană a apreciat că România a îndeplinit toate condițiile tehnice necesare pentru aderarea la Schengen. Cu toate acestea, una după alta, au fost adăugate condiții. Acum ni se spune în privat – de către oficiali dintr-o serie de țări, inclusiv, sunt tristă să spun, propria voastră țară – că există în țările occidentale considerente politice interne care îngreunează includerea României în Schengen. Pot înțelege acest argument. Dar sper că și voi puteți înțelege că presiuni interne similare revin oamenilor noștri politici din partea conaționalilor mei, care nu pot accepta că trebuie să fie într-o poziție inferioară celorlalți cetățeni europeni” a încheiat Principesa ceea ce am putea numi cel mai tăios discurs naționalist al acestui an. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

75 Comentarii

  1. Discursul cam seamana cu cel al psd! Europa ne priveste dupa cum alegem sa ne comportam in lume si acasa! In ce anume se vede ca suntem mai patrioti?! Dar mai religiosi?! in nivelul de trai si al educatiei populatiei de la tara, in numarul copiilor abandonati, in sistemul de sanatate, in numarul asistatilor social sau al pupatorilor de moaste?!

    • mai bine pupam moaste, tu vidra, decat gaoazele imputite ale lui junker, merkel si alti globalisti de cacat pe care-i iubesti nespus!

    • Singurul comentariu cu care dunt de acord. Principesa pupă mâna care i-a dat ei și Dudei alocație generoasă din bugetul țării.

      • Frustratii nu pot avea comentarii pertinente, decat conforme cu educatia lor bolsevica comunista.

    • Cand mergi in alta tara dute si la periferiile marilor orase, in localitati mici sa vezi ce bine o duc si ce educati sunt. Lasati prostiile cu educatia la noi, sa vezi ce prosti sunt la ei. Dute la spital fara asigurare sa vezi tratamente.Romanul este cretin ca si-o critica pana si pe masa ca nu ia dat gaina mai grasa.

      • Viorica Georgescu, va duc eu prin niste cartiere periferice din Suedia si Ferentari vi se va parea rai pe pământ!

        • Bai George, tu nu ai vazut in afara de Ferentari decat Styyrehaia si de aia iti imaginezi ce comentezi p-acilea!

    • Ti se pare că seamănă cu discursul PSD de frustrată ce esti. Aceasta este tipologia romanului lingusitor pe care il intalnesti la tot pasul.

    • Emilia Pătrașcu – nu ți-e rușine să faci discursul ăsta de ură. Te roade ficatul că sunt oameni care au și alte valori mai presus de stomacul ăla pentru care luptați voi ca orbii? Cum iți permiți să degradezi in halul ăsta niște oameni care nu fac decât să respecte valorile dintotdeauna ale țării? S-a umflat orezul in voi că v-ați imbogățit și acum vă credeți occidentali șmekeri dar sunteți doar niște oameni care și-au vândut sufletul pentru un coș plin la supermarket. O să vă scuipe in față occidentalii voștri. Știi de ce? Că ei nu respectă niște papuași ca voi complexați – ei respectă patrioți cum sunt polonezii.

    • Așa mi se pare și mie.Ati punctat foarte bine Dna Emilia.
      Despre ce creștere economică vorbim și-n ce se vede ea!?
      Despre ce patriotism vorbim când țara e plina de politicieni hoți,penali protejați așa zisa imunitate!?
      Despre ce egalitate vorbim când mediul rural au wc-le in fudul curții!?
      Despre ce egalitate vorbim când avem doar câțiva km.de autostradă!?
      Nu vreau sa fiu răutăcios dar Principesa suferă că nu mai e primministreasă Coana Veorica și la putere partidul lui Drac-nea,infractorul nr.1 al României!

    • Dute ma Grigore ca tio. Crescut nasu ca a lui dulap ma.

    • La asistati sociali sper ca ii introduci si pe cacanarii care lucreaza la multinaționale (pe bani buni) dar nu au bani de parcare!

    • Mulți dintre cei de aici care o critică pe această doamnă, în primul rând ar trebui să se privească în oglindă și apoi după aceea să comenteze. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar mulți dintre cei care au plecat în afara țării ne denigrează pe noi, cei care am rămas aici. Să jignești te face mai bogat? Culoarea sângelui s-a schimbat? Trebuie să țineți cont de faptul că mulți dintre voi, cei care acum vă numiți diaspora, tot din rândul prostimii ați plecat. Ok, ați sperat la un trai mai bun, prosperitate șamd. Vă ajută cu ceva faptul că aruncați cu noroi acum în noi, frații voștri, mamele și tații voștri? Bunici și străbunici… Vă intră bani în cont atunci când vreți să ne schimbați nouă, celor de acasă, viitorul? E trist.

  2. Un discurs demn de apreciat! Se pare ca stie ce spune si…cunoaste si istoria tarii! Care..impune respect din partea UE fata de Romania. Istoria tarii noastre i-A ajutat sa aiba istoria care o au. Deci Romania merita respectata!

    • Pana acum de ce a tacut ? Nu ma impresioneaza cu nimic discursul .

  3. Pare rau sa citesc idiotenii nationaliste venite chiar de la Principesa Margareta.
    Poate ca nu meritam mai mult pana nu invatam ce inseamna sa fii membru UE.

    • Poate vrei sa explici ce inseamna european ca sa stim si noi ignorantii din tara asta! Nu de alta dar daca inseamna sa accepti tot rahatul de la niste degenerati, dupa ce am acceptat rahatul de la alti degenerati( rusii sa nu te scremi prea mult ca doare) atunci hai siktir!

    • Ce este UE, o gasca de corupti, de ce sa nu-i infrunte? Au primit romanii ca aveau nevoie sa le creasca natalitatea, vezi impotenta nemtilor, sa le aiba grija de batrani,” munca romancelor nu o fac italiencele” citat de la un italian, sa le mancam gunoiele, sa le cumparam masinile bune de aruncat, sa-si aduca deseurile chimice. Nu suntem mai prejos decat toti din UE doar sa le-o aratam.

    • Idiot fara nume esti tu mai jegule. Lipsit de educatie, fara 7 ani de acasa, un frustrat si prostanac.

    • Ewili4n, tu nici macar nu iti arati numele, esti o jigodie progresista, antiroman, un bou ma, un dobitoc cu mata si neamul tau. Cum iti permiti ma sa insulti Regina Romaniei, nevertebratule frustrat!

    • Ewili4n – dacă ești handicapat și te mulțumești să ai stomacul plin și să pupi mâna străinilor intradevăr, ce să faci tu cu naționalismul? du-te cerșește niște fonduri de coeziune, că identitate și valorile ti le-ai vândut, cu bunicii și parintii tăi cu tot

  4. Cel mai îndrăzneț discurs, ceea ce nu a mai încercat și nici îndrăznit nici un alt președinte de la întrarea României în Uniunea Europeană! ONOARE ȘI RESPECT MAJESTATE !

  5. Ewilian ce inseamna sa fi European sa fi prostituata germaniei si a olandei.. Obligatia tot indeplinim si drepturi tot asteptam…ori tu esti cretin si nu vezi cate impuneri vin de la Bruxelles…. Baiete neamtul se respecta si i-si respecta Tara,francezul LA fel,spaniolul si italianul…numai rasa romaneasca e spurcata de idioti CA tine.tie Europa iti da cacat supraevaluat si i-ti cumpara calitatea pe nimic si tu ii aplauzi! Sluga

  6. Respectul meu, Majestate!

  7. Bravo, o gandire sanatoasa si o demnitate de suveran. Asta a fost o surpriza neasteptata.

  8. Ewili4n – dacă ești handicapat și te mulțumești să ai stomacul plin și să pupi mâna străinilor intradevăr, ce să faci tu cu naționalismul? du-te cerșește niște fonduri de coeziune, că identitate și valorile ti le-ai vândut, cu bunicii și parintii tăi cu tot

  9. Felicitări Majestate❤️

  10. Se oboseste degeaba.Guvernul caruia i-a lins pingelele pentru pomana, a cazut.

  11. Ce misto..adevarat nu pot sa cred cel mai bun discurs..bravo

  12. Ai dreptate! Românii au devenit ca niște „ciuperci” otrăvitoare, a căror spori rătăcesc haotic… în f-ție de interesul momentului.

  13. Bună seara distonsi omentatori Excelenta SA REGALA PRIINCIPESA MARGARETA a avut un discurs extraordinar si binen nchegat de o adevarata PATRIOATA NATIONALISTA cea ce scumpiri noștri de BOC (călcat i)de PARLAMENTARI NDIFERET DE PAETIDNU U AVUT CURAJUL SA RIPOSTEZE LA HAGA DESPRE INTRAREA IN SCHENGEN LA OLANDEZI ACASAEU MA NCHIN IN FATA PRINCIPESEI MARGARETA FIIND IN MARE DUSMAN AL REGALITATII ACUM SPUN TARE JOS PALARIA

  14. Pentru cei cu expresii triviale: daca nu am argumente, trec direct la înjurături. Punct de vedere: discurs curajos și corect.

    • Asta depinde dupa facultăți, cum ar zice Moromete! P. S. Remember #mUpsd? Cine a ridicat nivelul discuției?

  15. Discurs bolsevic cu speranta ca va mai primi ce va ,seamana a cerșit o rusine….

    • Doar um hot recunoast un alt hot, e o cimilitura veche! Deci oare e valabila si varianta cu bolsevicii ce se recunosc intre ei? P. S pt cultura ta generala bolsevicii erau adeptii internationalismului, ceva in genul multiculturalismului de azi( vezi internationala socialista)!!!! Menșevicii erau nationalistii din aceea perioada! Trotki si altii ca el! Nu de alta dar sa folosim cuvintele asa cum au fost ele creeate nu cum ne provoaca noua orgasme intelectuale!

  16. Un adevarat discurs de roman patriot. Bravo! Nu ca talambul care pupa condurii si dosurile pentru o sapca sau pentru a mai dormi 5 ani la Cotroceni.

  17. Un discurs pe masura pozitiei pe care o ocupa, respect si felicitari

  18. Mi-a plăcut discursul Principesei Margareta, la obiect și realist in același timp. Ce nu înțeleg se referă la faptul că îndeplinim condițiile de Schengen de mulți ani cel puțin din 2011 și pina acum alteța sa a fost absenta cu aceste observații și nu am văzut să facă lobby pentru acest lucru . Crestere economica avem de câțiva ani, comparativ cu alte țări europene și cu toate astea suntem marginalizați că popor și națiune. In sfârșit s-a trezit cineva și le arata olandezilor pisica neagră. Acest lucru l-ar putea face și alți politicieni in frunte cu dnul președinte, asta daca ar fi patrioți.

  19. Respect si felicitări principesei Margareta!

  20. Măcar acum în al XII-lea ceas să mai spele din rușinea uneia din năzbâtiile fostului fiu Mihai care a semnat scrisoarea de la Budapesta. Aștept în continuare scuze publice pentru toți ostașii români luați prizonieri de ”armata roșie eliberatoare” între 23 august 1944 și 12 septembrie 1944 (dacă bunicul nu ar fi evadat din trenul spre Siberia acolo ar fi putrezit la fel ca ceilalți aprox. 150000 ostași).

  21. BRAVO , ESTE MAI PATRIOATA DECAT IOHANIS

  22. Discurs identic cu cel al mafiei PSD-ALDE, mafia izolationista, suveranista, care ne vrea singuri in Europa, prada Rusiei, dusmanul de la Est.

    V-au dat PSD si ALDE bani si proprietati si acum folositi acelasi discurs.

    Rusine, Margareto!

    • Geani sa moara familia ca tare international esti! De abia astept primii sirieni sa iti faca o vizita! Nu de alta dar european cum esti( dupa nume) vei primi vreo câțiva la tine, nu? Sau doar clanta e de tine?

  23. Ștefan, Mihai I nu este „fostul fiu” al principesei. Apoi, decizia semnarii de care zici, probabil ne- a asigurat integritatea teritoriala de astazi. Eram infranti, rusii deja intrau in tara. Crezi ca ostasii romani erau acolo cu victoria in mana? Si Napoleon a crezut ca o sa-i invinga, si turcii. Greu de zis care ar fi fost cursul vieții ostasilor romani. Nu poti tu sa judeci ce ar fi fost daca.

  24. Regele Mihai este prezent, spiritul Lui nu lasă România de izbeliște. Sincere Felicitări Principesei, cu drag stima și respect Traian cu familia.

  25. Felicitari si sa fiti mereu la inaltimea principiilor transmise de regele Mihai ,distinsul dvs.parinte.Ne dorim regalitatea, dar vrem si sa fim contemporani cu ea.Sa ajute Dumnezeu sa devenim o monarhie recunoscuta.Multa ,multa putere.

  26. Ciudat discurs! Au trăit până în anii 90 in UE si acum e mai bună România coruptă decât UE.
    Din discurs deduc si altceva: UE coruptă, România coruptă, sa nu se mai faca diferențe :)
    Sa nu uitam ca creșterea economică o avem si datorita românilor plecați din țară, de bine ce e în RO, care trimit bani familiilor si rudelor sărace.

  27. Nu sunt fan al Casei Regale dar ma bucur ca le-a spus-o chiar in curtea lor a olandezilor.Daca le-ar fi spus Dragnea asa ceva urla usereul, cioloseul, sica mandolina,securistii dogioaicai si la final venea dragul nostru werner cu:- dragii mei iar trebuie sa indrept ,,gresalele” pesedeului care vrea sa ne scoata din Europa.Astora nu le-a mai venit mintea la cap si iar trebuie sa ma sui eu in capul lor.Chiar daca Margareta nu a simtit intocmai cum le-a spus-o e f bine ca le-a dat peste bot fariseilor UE.

  28. Multitudinea de comentarii și, mai ales, diversitatea lor antagonistă în esență, nu demonstrează, deci, decât o cumplită realitate : efectul persuasiunii cu care comunismul a acționat asupra poporului român pentru a denigra importanța Monarhiei! Personal, consider că discursul custodelui Coroanei este un act de curaj și responsabilitate, de demnitate și respect pentru valorile tradiționale.

  29. TRAIASCA PRINCIPESA DISPARITIA SLUGII MUIANISS

  30. NUMAI REGALITATEA SALVEAZA ROMANIA DE LA DEZASTRUL MUIANISTO-NAZIST

  31. Felicitări! Ce minunat era daca deveneam o tara condusă de un rege! Poate rămâneau elitele în țară și gradul de civilizație era mai crescut. Asa, sufăr în fiecare zi caci u avem la conducere o pleiadă de hoti lipsiți de viziune.

  32. In sfr un discurs politic demn de toata lauda si admiratia! Simti patriotismul! De-ar fi asa toti europarlamentarii romani… Din pacate, discursurile lor sunt foarte departe de esenta si simplitatea acestui discurs.

  33. Majestatea Sa mai atrebuie sa tina multe discursuri de acest gen, de aici incolo, ca sa spele rusinea colaborarii stranse cu neocomunistii lui Ion Iliescu. Poate ca ar fi pregatita sa le tina, de s-ar gasi si cine sa o invite, cat de cat.
    Din pacate, sunt din ce in ce mai putini cei care iau in considerare parerile Majestatii Sale

  34. O mare din afirmatii sunt reale, numai ca vin cam tarziu si din partea unui personaj nesemnificativ din arealul romanesc! Democratia la care am visat atata timp, ne-a luat pe nepregatite! Bascalia, dacopatia, emfaza, slugarnicia, hotia si multe ate”caliitati”, ne-au demonstrat ca mai avem multe de invatat, prin diaspora chiar de la fata locului, din Occident! Omul de rand, aparent inocent, alege singur si,de asemenea,isi repara singur greselile! Mizeria materiala si morala in care ne adusese comunismul, au fost motivatiile pentru care am fost primiti in NATO si UE, evident cu acordul Rusiei! Trebuie sa ne atasam valorilor europene,singurele ce ne pot asigura bunastarea! Altfel…stim la ce se poate ajunge iarasi!

  35. In primul rand, printesa Margareta nu e ,,Majestatea Sa”, ci custodele coroanei regale a Romaniei! Dincolo de asta, discursul printesei nu a fost, nici pe departe, unul politic, ci unul in apararea drepturilor garantate ale romanilor la aderarea Romaniei la UE!Ea a facut ceva bun pentru Romania! Toti cei care comentati aici, de bine sau de rau, ati facut ceva bun pentru tara asta, care se numeste Romania? Eu sunt sigur ca nu! As vrea sa ma contrazica vreunul dintre voi!

  36. FELICITARI PRINCIPESEI MARGARETA!
    Asa at trebui sa faca toti politicienii acestei tari, numai ca ei nu au timp de asa ceva ,ei fac tot fell de combinatii din care sa le iasa cat mai multi bani. Au stors si mai storc inca tot ce pot din bogatiile tarii.

  37. In politica romaneasca de kkt, nu exista notiunea de concurenta ci de ura. Societatea asta nu se mai face bine.

  38. Acesta este neamul romanesc din cele mai vechi timpuri.
    N-am fost an stare sa ne
    apreciem conducatorii(asa au ajuns in Romania domniile fanariote si alti regi)care culmea unii au facut mai mult pt Romania decat au facut cei cu sange romanesc.

  39. Incredibil ! In sfârșit un patriot ! Plecăciune !

  40. Dle Vochin, sa faci comparatia cu Ana Pauker, trebuie sa fi …. dus rau!. In rest stima si respect pentru Principesa Margareta.

  41. Va multumesc Principesa Margareta.

  42. Bai, câți reduși mintal! Femeia face lobby pentru România, iar dobitocii critică. Marș, spalati pe creier ce sunteți! In tara asta o iei razna de la atâta prostie.

    • Amin fratele meu! Ai dreptate!

  43. eu sper ca alegerile astea pentru președinte să fie ultimele și să revenim la Regat. Mizerabililor care se leagă de duzi le spun că nici nu contează, niciun dud nu va putea sta în calea principiului de Monarhie Constituțională și al iubirii de țară

  44. Plecaciuni, Majestate! Un discurs magistral, care mi-a crescut respectul de sine, ca roman si pentru Majestatea Voastra! Dar , mai ales, a exprimat exact ce simt cei mai multi dintre compatriotii nostri….Felicitari si putere!

  45. Vad ca postacii securisti s-au „rebranduit” cu nume de doamne!Sefii lor sunt, probabil , derutati de faptul ca PSD a iesit de la guvernare si nu mai au „tinte” atat de clare!Sigur, pe lista vor veni baronii locali „rosii”, fiindca aia portocalii (de exemplu Flutur) sunt cat se poate de OK!Principesa Margareta a tinut un discurs corect si curajos, nu cred ca e legat de finantarea publica!Bineinteles, e ceva in spate, vom afla in curand!

  46. Felicitări, suntem mândri ca cineva ne susține,mulțumim din suflet, un salut cordial.

  47. Aceasta este sau cel putin ar trebui sa fie, Politica nationala a Romaniei, pe care trebuie sa o aiba in comun orice partid din Romania.

  48. […] Principesa Margareta pune UE la punct: “Incetati cu aerele de superioritate si cu amenintarile… – inpolitics.ro 90332 Facebook interactions […]

  49. Dragi romani, daca nu era Lenin, nu era Stalin, nu era comunism iar noi eram un regat unit de Regele Ferdinand și Regina Maria și ținut unit de urmașii regilor nemți, care au iubit Romania, așa cum conducătorii noștri de după ,1989 nu o mai iubesc, și au vindut_o

  50. De acord cu Marcel M.

  51. Traiasca Regina Margareta a României!

  52. Nu ştiu dacă „Regina” Margareta (fără regat) speră ca, dânsa, ori vreun urmaş al familiei sale o să ajung vreodată pe tronul României, dacă a avut din partea cuiva un mandat să vorbească în numele României, dar, ce-a făcut în Olanda a făcut foarte bine! (A primit suficient de la România). Oricum, prin discursul şi poziţia sa a făcut, pentru România, în câteva minute, mai mult decât a făcut Iohannis în cinci ani de mandat! (deşi prin venele amândurora curege sânge nemţesc; păcat! Iohannis face de râs regelitatea!)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998